AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > 64 Bit computing

64 Bit computing "The" Topic for emerging 64 bit hardware and software.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #61 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 11:48 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

I'm going to sound awful here...........

I'm not sure about the Audigy 2 - I don't use those Creative cards other than an Extigy which 5 now use as a receiver for my PS2 (about all a Creative sound device is any good for).

I would imagine a "working driver" is in there with perhaps limited functionality - I wouldn't imagine Creative would be very quick in co-developing a driver for some reason.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #62 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 01:12 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

And for Nvidia cards?? What's the ideal amount and speed on memory? What's the best all around RAID0 striping?
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic


Last edited by Daniel ~; 9th February, 2004 at 01:24 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #63 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 01:32 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Any hardware RAID..........
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #64 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 01:32 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Quote:
Originally Posted by Daniel ~
You know you want to....":O}
LOL you're right. Right now I'm compromising. I'm downloading the os. Then, when I've got nothing to play it on...................
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #65 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 04:19 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

I know that nVidia have drivers that are AMD64. I know that ATI publically announced support for AMD64. However, given Creative Lab's track record for drivers, maybe in a few years?
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #66 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 04:31 PM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

Quote:
Originally Posted by Áedán
I know that nVidia have drivers that are AMD64. I know that ATI publically announced support for AMD64. However, given Creative Lab's track record for drivers, maybe in a few years?
Probably about the time we are all ready to move to 128-bit hardware.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #67 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 07:17 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

I haven't been this chuffed since we opened AOA!! So we are going to do this! Alright!! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #68 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 07:47 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

This document is quite interesting. It lists features not supported in XP64, Media Player is not included in XP64, for example. I don't know if they're just refering to the trial version or the final release.

http://www.microsoft.com/technet/tre...a_fea_tfiu.asp
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #69 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 08:02 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Media Player is certainly in there.........
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #70 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 09:26 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Quote:
Originally Posted by EPoX Tech
My first ever 23,000+ scores have been done on aircooled A64!! Put it that way..
Is that the standard Retail cooler? From what I've managed to find up till now it seems to be fairly decent.
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #71 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 11:39 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Quote:
Originally Posted by danrok
I don't know if they're just refering to the trial version or the final release.
Which 64bit edition? The details you displayed appear to apply to the Itanium version, not the x86-64/AMD64 edition
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 11:53 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by dod
Is that the standard Retail cooler? From what I've managed to find up till now it seems to be fairly decent.
Good point as I wasnt sure to go with the retail cpu with cooler or the oem without and get soemthing else?
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 11:54 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by Áedán
Which 64bit edition? The details you displayed appear to apply to the Itanium version, not the x86-64/AMD64 edition
It states minimum of 1gig of ram there and when I downloaded from MS it said a minimum of 512
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old 9th February, 2004, 11:59 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by dod
LOL you're right. Right now I'm compromising. I'm downloading the os. Then, when I've got nothing to play it on...................
You won't even be able to have a tiny little peek at it without your AMD magic decoder ring!!

There it will sit on it's freshly burned CD,....all dressed up and nowhere to go!!

We might even be faced with shortages if we wait!!! You know what that means. Panic buying. A terrible thing to see!!

Better the cold rationalized path of orderly acquisition than face the dollar clinching hoards elbowing their way to a shot at 64 bit glory!

But you do as you think best dod.... we wouldn't have it any other way. ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old 10th February, 2004, 12:03 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by bradmax57
It states minimum of 1gig of ram there and when I downloaded from MS it said a minimum of 512
EEEGODS! I hope not! I counted on a 1/2 gig doing the job for me...slower ram or less of it for me!!
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old 10th February, 2004, 12:11 AM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Quote:
Originally Posted by bradmax57
Good point as I wasnt sure to go with the retail cpu with cooler or the oem without and get soemthing else?
I managed to find a couple of reviews where the standard HSF did more or less as well as more expensive after market solutions. I'm tempted to go for retail.
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old 10th February, 2004, 12:28 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Well I certainly wouldn't want to try and influence you dod... ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic


Last edited by Daniel ~; 10th February, 2004 at 11:58 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old 10th February, 2004, 03:40 PM
Poppy0200's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Posts: 56

Quote:
Originally Posted by Daniel ~
Available now to USA users Straight from Redmond for $13.00! See our front page for PRE-RELEASE info.
Hi Daniel,

Which front page link has the info? Was also tying to get a link into MS on where to download the OS system.

Thanks... Paul....
__________________
8RDA3+ 1.1 2.219g..........................8RDA+ 1.1 2125m
2500 Barton....................................2700 TBred
Volcano 11.....................................Volcano 9
512m Kingston HyperX 2.0,3,3,8........512m Corsair XMS (2x256m)
2 Maxtor 80g HDD 8m buffer..............2 Maxtor 80g HDD 8m buffer
19" Samsung .20mm.........................19" Samsung .20mm
Gainward FX5600 128m.....................Gainward TI4800 128m
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old 10th February, 2004, 03:55 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Device / OS specific compatibility can be seen at http://www.amd.com/us-en/Processors/..._10454,00.html

Mainboard capability of EP-8HDA3+ can be seen at http://www2.amd.com/us-en/recmobo/De...?queryID=78969
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old 11th February, 2004, 12:02 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by Poppy0200
Hi Daniel,

Which front page link has the info? Was also tying to get a link into MS on where to download the OS system.

Thanks... Paul....
Why the one entitled:


Wednesday, February 4, 2004

"smidgley has posted that: XP 64-Bit Preview Available posted by Daniel"

"Click the "Read it here" button and away you go! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Mb and CPU 64Bit? Zephr 64 Bit computing 1 23rd June, 2005 12:22 AM
xp 64bit namanut OS, Software, Firmware, and BIOS 3 13th March, 2005 03:46 PM
AMD 64bit CPU coolers Rondog AMD Motherboards & CPUs 23 31st January, 2005 03:15 AM
My 64bit PC bradmax57 64 Bit computing 16 19th February, 2004 05:56 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:05 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0