AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 1st December, 2002, 02:32 AM
Member
 
Join Date: October 2002
Location: BC Bud
Posts: 47

Weird Problem with Tbred A 1700 & 8k5a2+

I have no clue what the problem is.

For some reason, my chip won't do FSB over 170. It posts but won't boot into windows. XP gives a hardware error.
I assume my chip is unlocked because on post it shows the multiplier correctly and I can boot up fine at 133mhz with whatever multipier I choose. But when I try to overclock using anything over 170+ FSB, it crashes. Even 7 * 200 doesn't work. Instant crash. It can boot into windows at 11 * 166 but once I start a mem test; it self reboots.

The ram isn't a problem since I'm running 200 mhz on my old XP right now. BIOS is the latest version. The only thing I'm not sure about is the chip being unlocked or not. The chip doesn't even have bridges for L1 & L3. Just two tiny dots, no bridges. I'm going to try connecting the L3 5th bridge and see what happens.
__________________
TBred 1700 @ 9.5 *200 FSB 8RDA+ Corsair 512MB PC3200 ATI 8500 64MB
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2nd December, 2002, 11:17 PM
Drozdov's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Tuxedo, NY
Posts: 22
Send a message via AIM to Drozdov

yes its factory unlocked...have u tried increasing the Vcore? whats ur 1700+ steping?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 3rd December, 2002, 07:18 AM
Member
 
Join Date: October 2002
Location: BC Bud
Posts: 47

Yup. been from 1.5v to 1.95v. I think its something to do with XP or the board. Its a AIUGA 0244. Its an ok overclocker. Got it up to 1925mhz with no errors on prime95. Too bad it requires a chip killing 1.95v.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply


« Xp-1600? | 2400+ »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tbred 1700+ nf7-s weird problem. chris4521 AMD Motherboards & CPUs 7 22nd January, 2004 06:16 PM
Problem with 8k5a2+ and 1700+ thiruvil EPoX MotherBoards 7 24th June, 2003 06:40 PM
8k5a2(+) problem and tbred b? q_hada EPoX MotherBoards 21 19th March, 2003 09:39 PM
Question about Tbred 1700+ Vcore and 8k5a2+ Tawcan EPoX MotherBoards 2 5th December, 2002 05:19 AM
8K5A2+ and 1700+ Tbred Question? Mark099 EPoX MotherBoards 2 29th November, 2002 04:12 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:37 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0