AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 7th January, 2003, 11:42 PM
Invalid's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 218
Send a message via AIM to Invalid

Unhappy ...please say no!!!!

Hi every1,
I got one hell of a problem. I just went onto my BIOS and i was overclocking the CPU...nothin too heavy just enough to give it a kick. The speed i set it to could not have damaged anything. When i went to exit and save changes, hey presto...the computer froze. So i thought...oh well, no biggey and restarted the PC.....BIG mistake, now my computer wont boot , it will start up and everything works cus i tried everything apart from the motherboard and it all functions fine. It just wont display anything on the screen...like the graphics card is nackard...have i wrecked my A7N8x Deluxe?????
btw i have tried to clear CMOS...no luck, also when i cleared my BIOS when i boot my PC a voice should come on telling me if anything is wrong...i get nothing

please help me ,

Ross
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 8th January, 2003, 12:29 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

I've had similar problems with my A7N8x (never froze) and I'm wondering...is the LED blinking on the CD when you boot? Did you have 'halt on all errors' selected on the first BIOS page?
Here is a thread from (cough) another forum that I found helpful.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!

Last edited by Uncle Bob; 8th January, 2003 at 12:33 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 8th January, 2003, 12:44 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Try holding down the insert key when you first turn it on?!?!
Hope that helps.
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 8th January, 2003, 12:45 PM
Invalid's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 218
Send a message via AIM to Invalid

Yes, the CD lights to blink and i put "halt on NO errors" on because it was preventing me from overclocking

I will try holding insert now,

thanks for ur help guys
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 8th January, 2003, 12:54 PM
Invalid's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 218
Send a message via AIM to Invalid

im afraid holding down insert didnt work either, i also tried puttin an old ggraphics card into a PCI slot and i still didnt get any movement outta me screen...

Ross
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 9th January, 2003, 08:13 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

That usually only works with ISA video cards from what I can see. Few new boards have ISA slots now!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11th January, 2003, 08:17 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Kansas City, MO
Posts: 60

Is your motherboard making any beeps?

Try moving you ram around.
__________________
2100+ Tbred AIUHB 48 @ 2.53ghz 12x210 @ 1.90vcore
8RDA+ Ver1.1 C31 Bios
2x256MB TwinMOS PC3200 4,2,2,2
Giga-Byte 9700 Pro
WD 120 GB Special Edition
Plextor 48/24/48
Lite-On FS020 Case
Sparkle 350 PSU
Watercooled (WhiteWater)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11th January, 2003, 01:10 PM
Invalid's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 218
Send a message via AIM to Invalid

no it doesnt make any beeps...it should either makle beeps or there is a computer voice that tells you whats wrong...ive taken the memory out and tried different stuff...makes no difference. Anyway ive sent it back to Ebuyer so ill see if they give me a nice shiney new one :-)
Thanks for all your help,

Ross
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11th January, 2003, 02:36 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Sorry to hear that. Good luck on the replacement.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 12:01 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0