AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #41 (permalink)  
Old 6th April, 2003, 05:59 PM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Just relax and wait to see some new posts coming in a few days....

Then we can tell again about Jokes....

XMS 3500 is on way and already done some benches with XMS 3200 which i will no POST and all seems be :beer: ..

So my friends dont hurry to kill me ....

BTW you speak a lot for bad MEM scores..... so give me a link with POST of a NON MODDED BOARD which is able to run stable over 240 fsb ASYNCH and i will give up right now....

I search all the forums and find nothing but MODDED boards and a lot of burned mobos....

Just wait a Little and i bet you will loose your sleep when you will see what this board can do...

Its a A3 stepping chipset board and NOT C1 (new nforce stepping)...

Dimitris.....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old 6th April, 2003, 06:11 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

Aidan has run his unmodded 8rda+ at 250 with an old Thunderbird in, im sure you can search for it.
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old 6th April, 2003, 06:31 PM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Ok Holst i will do.....

I've also have SCREENS with 250 FSB but was NOT on a total stable system and this was the reason i didnt post them...

Dimitris....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old 7th April, 2003, 01:48 PM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Finnaly i loose my BIOS by mistake....

I was on 242 FSB and pressed RESET KEY with combination of INSERT KEY to boot on 100 FSB and make some BIOS changes...

But i dint check and booted again on 242 FSB and after pressing F10 (Save and Exit) never boot again...

Cbox display (Post88) gives me an FF code and no booting....

I've made all actions needed but YES my BIOS chip is DEAD...

I was ready to accept a damage during tests but NOT this way....

Next time i must be more careful i think

BTW i have now a new 7NJS on my hands (new BUY) and see if can fix my old BIOS with a hot SWAP procedure...

Yes Ordered XMS3500 Cas 2 2x512MB modules from Below-0.com (Australia) and waiting for continue OCking over 242 FSB SYNCH SCDDR or DCDDR mode.....

Until then ... GOD rest my last 7NJS..

Dimitris......

OMG what i have done
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist

Last edited by Dagalidis; 7th April, 2003 at 01:50 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old 7th April, 2003, 02:12 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

You need help hot swapping, let me know. Sorry to hear it. Just remember, it's only the BIOS chip is scrambled, probably and with a good hot swap should be up and running no problem!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old 7th April, 2003, 02:20 PM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Thanks UB...

I done again a hot swap before and was succeed... lets hope this time will be again...

My old 7NJS just SLEEPING i believe and not DIED....

Right now in my hands is new one but NOT C1 stepping...

Lets hope to perform as the old one did...

Dimitris.....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 01:04 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

OK, glad to hear it. I look forward to hearing more.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 06:54 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Ok i swap bios from new board to old and its working again
But hot swap dont work cause BIOS chip is dead and cant be flashed... So i need a new BIOS chip and its very hard to find it here...

BTW the new board is great but i will not do some extreme OC until this BIOS problem will fixed...

UncleBOB i cut the 5th L3 pins on my XP2600+ and all multipliers was working but it was unable to work over 100 FSB...
If i choose even 101 FSB then mobo dont boot....

I cover again the L3 (5th) pins with contact grease but my system is not stable anymore over 190 FSB or when temp > 53 C

If you have some ideas will be welcome....

Dimitris....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 08:39 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Sorry to hear that. How did you try to hotflash?
What is the rating on your XP2600? 333 or 266?
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 08:47 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

First of all my XP is 333mhz..

Hot swap procedure...

Put a bootable floppy with 2402 BIOS and awardflasher...on the good mobo..

When boot on dos i remove carefully BIOS and install the faulty one...

Run the flasher programm and make BIOS Flash....

But during the procedure when verifing an error message comes inform me that my BIOS cant be Programmed..

SO BIOS chip is dead.....

Dimitris....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #51 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 10:06 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

This thread might help. It did me!

Also, make sure you have the jumper JP 25 set with 1 & 2 shorted to enable 266/333.

HTH!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 10:15 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

If set jumber to 133/266 then no boot...
If set jumber to 100 then boot ok but cant change FSB anymore...

I will look at your link and see how can fix this mess...

Thanks a lot....Dimitris
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 11:13 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

I was wonder if i do this U wire trick on socket help me solve this L3 (5th bridge) and return to previus good working condition....

Dimitris....
Attached Thumbnails
OMG 242 FSB without any MOD and ONAIR....-unlock_2400-.gif  
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old 8th April, 2003, 07:23 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

I've never tried that. I'm a little leary of wire mods. If done incorrectly my giess is it's good bye el chippo! I have seen lot's of others do it with success tho. Ive got 50 year old eyes with some hard miles on them so don't take my word for it.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old 9th April, 2003, 06:58 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

Finally i didnt do the wire trick....

I dont know WHY or HOW but my system now can boot at any FSB i select and all multipliers are UNLOCKED..

The strange thing is my SYSTEM isnt stable anymore at FSB>186..
I can work stable my CPU near 2600 with the exact multi but not stable when FSB>186.. If i choose 200 FSB then i have post and Black screen after....

The exact symptoms appear on both mobos (old & new) which make me believe its a CPU or RAM issue...

New mobo give me low voltages on 3.3 / 5 / 12 volt rails and when choose 1.70 Vcore i take 1.65....

I think my luck is over my friends......

Dimitris....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #56 (permalink)  
Old 9th April, 2003, 07:31 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Get your new BIOS chip and slap it back in the rocket board!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old 9th April, 2003, 07:44 AM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

I did that and had same problems my friend....

I will do more tests to find out why this happends... Probably my CPU dont like to be tambered or RAM modules are messed up...

This new board had some remakes on it.... Missing some jumbers and a bridge wire over CLK jumber...See at the image....

Chipset also is newer (5402A3) so maybe can give me more power...

Dimitris....http://members.rogers.com/paulmachado/7NJSwire.jpg
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old 9th April, 2003, 01:00 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Man, that looks kinda funky! It came that way???? Sheesh!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old 9th April, 2003, 02:01 PM
Dagalidis's Avatar
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Patras - GREECE
Posts: 206

This wire exist on my OLD mobo which reach 242 FSB and if i found that new mobo cant reach those high FSB then i will do this MOD and test again...

Maybe there is a secret here which waiting from us to discover it....:-D

Dimitris.....
__________________
OPTERON 165 UP @ 3300(366×9) 1.425 Vcore
EXOS MODED Watercooling & SOON be Naked CPU

DFI 939 SLI DR
2Χ1GB GSKILL HZ PC4000
Sound Blaster AUDIGY 2
Sound Blaster Megaworks Speakers 2.1 250D THX / 300 WRMS
ALBATRON 7900GTX 512MB@700/900
System Powered By OCZ 600W
===========================
Limits do NOT exist
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old 10th April, 2003, 12:46 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Keep testing, Dimitris, kep testing! This is cool stuff.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 09:52 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0