AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 16th June, 2004, 07:36 PM
karbon86's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 195

New to RAID 0 on MSI K8T NEO

hey guys i just ordered 2x80gb Seagate 7200rpm 8mb buffer SATA drives. I have the MSI K8T NEO FIS2R or whatever board with the onboard promise controller. I was wondering what i need to watchout for with this setup if anyone has done raid 0 with this board and XP pro. I was thinking of doing a 4k cluster size and 64kb stripe size based on another thread in this forum. I'm mostly doing raid 0 for load times in games such as SWG and BF1942 type games. anyways let me know if you guys have any info that might help me cuz i have no idea what to expect
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19th June, 2004, 04:25 PM
Member
 
Join Date: June 2004
Posts: 5

In all honesty, in all of the RAID setups I've done with my Raptors, I haven't seen a big difference between stripe sizes. I usually just go w/ 64k, since its generally "in the middle." Either way, any stripe size will be nice.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 21st June, 2004, 10:52 PM
piloteer81's Avatar
Member
 
Join Date: January 2004
Posts: 104

I'm sure you know the larger the stripe size, the greater the performance, but data will be stored less efficiently leaving you with less hard drive space.
With 160gb at your disposal, its better to go for 64k minimum. But as the other guy says, there isn;t really much difference, although I haven't actually tested the difference between say a 16k and a 128k stripe sizes. I believe I have 64k too which gives good performance

Apart from this, it should be fairly straight forward. You'll need to have the sata driver disk to hand to install during windows setup, and to have your raid array setup, partitioned and formatted too, just to make sure its up and running.

I have heard that for best performance its not a good idea to have your page file running on a raid array as constant reading and writing on a raid is slower than a single hard drive. If possible have it on a separate drive.

That said, you'll be amazed at the speed increase especially in loading games. You'll almost always be the first into online games
__________________
Epox 8rda6+pro
Athlon XP 2600-m @ 2530MHZ @ 35'c
(1.8v 220X11.5)
1GB OCZ 4000 Gold Rev2
Antec true control 550w
2x 80gb sata Hitachi 7k250 Raid 0 (94mb/s sis Sandra on Nvidia Raid)
1x ide 160gb Hitachi 7k250
6800GT 431/1100
LG 8x dvd rw (-+&RAM)

Watercooling:
L30 + L20
DD RBX CPU
DD NV68 GPU
DD Maze 4 chipset
WACC P/A res
Thermochill 120.2
1/2 ID
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nForce3 64Bit SATA RAID Driver (winxp x64), K8n neo2 platinum SATA RAID DRIVERS enforcex64guru 64 Bit computing 6 2nd May, 2007 02:15 PM
Maxtor OneTouch III Turbo Edition 1TB RAID 0/RAID 1 Got EpOx General Hardware Discussion 1 18th June, 2006 08:39 PM
4pca3+ serial raid and raid at the same time ckngai EPoX MotherBoards 5 5th April, 2004 03:13 PM
Moving from onboard raid to a raid pci card Jamey1010 EPoX MotherBoards 6 5th March, 2004 07:07 AM
Can you have 2 RAID 1 arrays in a 4 channel RAID card??? JayJay General Hardware Discussion 1 6th April, 2003 08:23 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:55 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0