AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #41 (permalink)  
Old 21st July, 2005, 03:25 PM
BobyJo's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: NC Texas
Posts: 516

Question

New BIOS 711 is up on the DFI site.
Ready for download.
__________________
DFI LP NF4 Sli-D 606
A64 X2-4800
Zalman CNPS7000Cu
Sapphire X1950 Pro XGWarCat6.12's
Hatachi SATA2 160gb
Seagate IDE 50gb backup
2x1gb Corsair XMS
OnBoard w/Logitech 5.1
ASUS 16x DVDr, Teac 1.44
Pioneer DL 16x DVDrw EMC7.5
Tsunami Dream Blk w/blue lights
Windows XP Pro SP2
OCZ XGamer 700Watt PS
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old 21st July, 2005, 03:46 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

nice i just got my DFI Lan Party nF3 Ultra-D today
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old 21st July, 2005, 09:01 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

changelog?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old 21st July, 2005, 09:41 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

up and runing. my raid 0 is crash. i cant boot on it. but my ide install works.
vcore to low. have to give it 0.1 volt . and the floppy disk with raid driver is def.

and i can say that i will keep my epox board. and see if epox make a bios for X2 cpus.then the DFI is out.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.

Last edited by Finetobe; 21st July, 2005 at 10:06 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old 21st July, 2005, 10:44 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 19

Quote:
Originally Posted by dsio
Personally, I dont buy DFI boards, because they have never suited me. I dont like the layout of their older boards, I dont like the layout of their newer boards, and I hate the names. Every single time I hear someone talk about a DFI board, and they say "Lanparty" I missread or misshear it, and think "lemonparty" which sounds very close, and puts bad thoughts in my head.

Then theres the name DFI. 90% of DFI owners dont even know what it stands for. It means Design For Inovation. What kind of crappy name is that Sounds like an IKEA slogan.

Its like MSI, or Micro Star International. What the hell is a micro star? A star is a giant burning ball of gas, and micro means its extremely small, so basically its the same as an ignited fart.

Oh well.

I use an ABit now, and I have always bought EPoX / ABit boards. In my mind, they are virtually the same. Both companies aim for the same market segment, both do a great job, use the same BIOSes, have the same feel, similar layouts, and generally speaking you can swap between the two quite well. An 8RDA and an NF7 for instance are virtually identical.

I still wouldnt buy a DFI. Its "the overclocker's choice" and all that, but that is a contradiction really. Every overclocker has a choice. It is FAR better to stick with what you know. Its not brand favouritism, its using what you are comfortable with.

The best board on the market in the hands of someone unfamiliar with it, will never perform as well as a cheaper and lesser board in the hands of someone more experienced. Overclocking is all about just that. Its not what you have, its how you use it.

If you have owned EPoX boards, and had success with them, buy another EPoX, or get an ABit, as they are very similar. If you have liked DFIs, buy another one. If you have had an ASUS, well, god help you.
Acually its Diamond Flower Inc., but its still a crappy name...

When the status my currently drained bank acc. changes for the good i'll seriously buying the DFI NF3 with a Venice 3000+ core...
If i decide to go get it if will first arrive at 3 to 4 weeks from now, if ebug.de will accept a danish VISA it will maybie be a little under 3 weeks but its stiill a very long time waiting ...

Hope i get at good one, but with my luck so far regarding to HW it wouldent suprise me if i get a bad one..
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old 22nd July, 2005, 02:34 AM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

MR.Don.
shg.dk will have the board in about 3-4 weeks . but i will take a EP 9nda3+ to that venice is a better motherboard.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old 22nd July, 2005, 03:33 AM
LBJGH's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: North of Toronto
Posts: 459

agreed the Epox 9nda3+ is a great board...
__________________
AMD & ATI Powered!

DFI Lanparty S939 NF3 Ultra-D | AMD X2 4200 @ 2.6GHz | 1gb OCZ pc3200 rev2 TCC5 | ATI X800XT Platinum Edition| 2x120G WD | Plextor 712a | Antec SLK3700AMB| 520w OCZ PowerStream | Zalman 7000Cu

My Heatware 100% Positive
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old 22nd July, 2005, 02:16 PM
BobyJo's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: NC Texas
Posts: 516

Question

I have been told that the bios on the 3J and the 3+ are the same.

If so does the 3+ allow access to all the bios settings in memory as most other boards?

I am selling my 3J and purchasing the DFI nF3 Ultra D to replace it.
Mainly due to performance limitations on the 3J board.
That is due IMO:to the not being able to set the memory bios up like needed.
__________________
DFI LP NF4 Sli-D 606
A64 X2-4800
Zalman CNPS7000Cu
Sapphire X1950 Pro XGWarCat6.12's
Hatachi SATA2 160gb
Seagate IDE 50gb backup
2x1gb Corsair XMS
OnBoard w/Logitech 5.1
ASUS 16x DVDr, Teac 1.44
Pioneer DL 16x DVDrw EMC7.5
Tsunami Dream Blk w/blue lights
Windows XP Pro SP2
OCZ XGamer 700Watt PS
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old 22nd July, 2005, 04:30 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Quote:
Originally Posted by Mr.Don
Acually its Diamond Flower Inc., but its still a crappy name...
Actually, its Design For Innovation.

Diamond Flower Inc was changed several years back to Design For Innovation because they thought the name sucked. Check www.dfi.com.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old 22nd July, 2005, 06:37 PM
LBJGH's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: North of Toronto
Posts: 459

Who cares what it's called when they lead in innovation and performance?


Quote:
Originally Posted by dsio
Actually, its Design For Innovation.

Diamond Flower Inc was changed several years back to Design For Innovation because they thought the name sucked. Check www.dfi.com.
__________________
AMD & ATI Powered!

DFI Lanparty S939 NF3 Ultra-D | AMD X2 4200 @ 2.6GHz | 1gb OCZ pc3200 rev2 TCC5 | ATI X800XT Platinum Edition| 2x120G WD | Plextor 712a | Antec SLK3700AMB| 520w OCZ PowerStream | Zalman 7000Cu

My Heatware 100% Positive
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #51 (permalink)  
Old 23rd July, 2005, 09:17 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

got a new error.
every time i inter the bios or boot .reboot fsb set itselt to 269mhz.
if i set it to 200 and hit save and exit boot ind to win is still 269 mhz.
i have to lower multi or it will not boot. so that is 8.
when i have clear cmos fsb is 200mhz first time i boot.
i have clear cmos / flash bios / take the bios chip out of the board . but still 269 mhz of fsb. ??
any good ide to fix this damn i miss my epox board.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old 23rd July, 2005, 09:38 PM
LBJGH's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: North of Toronto
Posts: 459

did you clear the cmos with the jumper on the motherboard? Also, what bios version are you running?
__________________
AMD & ATI Powered!

DFI Lanparty S939 NF3 Ultra-D | AMD X2 4200 @ 2.6GHz | 1gb OCZ pc3200 rev2 TCC5 | ATI X800XT Platinum Edition| 2x120G WD | Plextor 712a | Antec SLK3700AMB| 520w OCZ PowerStream | Zalman 7000Cu

My Heatware 100% Positive
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old 23rd July, 2005, 09:45 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

yes with the jumper on the board.
and to be sure that there is no power in the bios chip. i take it out of the board.
bios vers is nf3id711.bin from DFI HP

Edit.
Lbjgh the 2 temps on the mother board do you now where they are.
i got 2 temps 56C and 32C . i think 32C is the chipset ( is wather cool )
but the 56C is that power mosfet
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.

Last edited by Finetobe; 23rd July, 2005 at 10:29 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old 23rd July, 2005, 11:12 PM
BobyJo's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: NC Texas
Posts: 516

Question

Read this and see if it helps in your case!

http://www.dfi-street.com/forum/show...postcount=3341
__________________
DFI LP NF4 Sli-D 606
A64 X2-4800
Zalman CNPS7000Cu
Sapphire X1950 Pro XGWarCat6.12's
Hatachi SATA2 160gb
Seagate IDE 50gb backup
2x1gb Corsair XMS
OnBoard w/Logitech 5.1
ASUS 16x DVDr, Teac 1.44
Pioneer DL 16x DVDrw EMC7.5
Tsunami Dream Blk w/blue lights
Windows XP Pro SP2
OCZ XGamer 700Watt PS
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old 23rd July, 2005, 11:27 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

thx i will try that
http://www.dfi-street.com/forum/show...postcount=3341

now i miss my epox. to update bios on that is only alt+F2 and that is.
i cant get it to run any other fsb then 269mhz is dos´t matter what i set it to.

And there is one more. when i power it up i starts but no boot.
i have to wait 5 min power off . power it up again and it maybe boot.
some time i have to du this 2 -5 time before it boot.
im werry close to rma this board.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.

Last edited by Finetobe; 24th July, 2005 at 11:09 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #56 (permalink)  
Old 24th July, 2005, 11:22 AM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

Bobyjo
i have done that from dfi-street and still 269 mhz of fsb.
I have flash bios i 2 ways.
a win98 dos floppy.
awdflash nf3id711.bin /py /f
so is flash the hole chip.
and awdflash nf3id711.bin /cc /cp /f
but it the same.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old 24th July, 2005, 01:08 PM
BobyJo's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: NC Texas
Posts: 516

Question

Download the Diamond ?? Whatever the name of the file "THE EXE FILE".
http://www.dfi.com.tw/Support/Downlo...FLAG=A&SITE=NA

It will completely make you a floppy with all the switches and files on it. Automatically, when you start the program, it will format the floppy then start writing files to it. Makes it bootable and all you have to do is run the flash program, everything is automatic.

This seems to work better for me.
You might start by clearing the cmos before the flash.
Hope this helps.
__________________
DFI LP NF4 Sli-D 606
A64 X2-4800
Zalman CNPS7000Cu
Sapphire X1950 Pro XGWarCat6.12's
Hatachi SATA2 160gb
Seagate IDE 50gb backup
2x1gb Corsair XMS
OnBoard w/Logitech 5.1
ASUS 16x DVDr, Teac 1.44
Pioneer DL 16x DVDrw EMC7.5
Tsunami Dream Blk w/blue lights
Windows XP Pro SP2
OCZ XGamer 700Watt PS

Last edited by BobyJo; 24th July, 2005 at 01:17 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old 24th July, 2005, 01:51 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

the file name is NF3ID711.exe.
just don the flash and still #"&% 269 mhz. i have to say first time i boot after the flash it boot at 200 mhz.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old 24th July, 2005, 02:20 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Can you guys label the DFI BIOSes you download, and include your impressions / things you notice with them, and upload them to AOAfiles? Pretty please?
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old 24th July, 2005, 02:58 PM
LBJGH's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: North of Toronto
Posts: 459

How 'bout links to the offical website.

I haven't noticed any stability inprovements/problems with bios vers 0711 over the shipping bios 0605.

Bios 0711 still has a Vcore undervolting problems (by 0.2v) which can be adjusted in the bios however it does limit the ultimate o/c since the system still has to post with the undervolt before the bios settings kick in.


Quote:
Originally Posted by dsio
Can you guys label the DFI BIOSes you download, and include your impressions / things you notice with them, and upload them to AOAfiles? Pretty please?
__________________
AMD & ATI Powered!

DFI Lanparty S939 NF3 Ultra-D | AMD X2 4200 @ 2.6GHz | 1gb OCZ pc3200 rev2 TCC5 | ATI X800XT Platinum Edition| 2x120G WD | Plextor 712a | Antec SLK3700AMB| 520w OCZ PowerStream | Zalman 7000Cu

My Heatware 100% Positive
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DFI LanParty NFII Ultra B no boot dolanenwindrift CRASHED! 1 31st May, 2005 04:05 PM
Help with DFI LANParty NFII Ultra B, quick! Quickbeam177 CRASHED! 13 30th April, 2005 02:59 PM
DFI LANParty UT nForce4 Ultra-D mod to SLI aJ\/Tg 64 Bit computing 23 3rd March, 2005 09:04 AM
Lanparty Nfii Ultra _MID_Viking AMD Motherboards & CPUs 59 8th April, 2004 06:42 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:44 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0