AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 08:19 AM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

asus sli

I am building a pc for a friend using the asus a8n sli board, according to a review you can run the board using just one 7800gtx card, do you need a blank for the other pci-e slot?, and also can sata drives be plugged into a sata2(3gb/s) connector(obviously just at 150mb/s) as this is what the board uses.

any help appreciated
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 09:47 AM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

1: No, just put one card into the top blue PCIe slot. The board has a small card that you change to tell the board to use both PCIe slots, when in single mode the second black PCIe slot functions as a PCIe x1 slot

2: Yes you can plug SATA 1 drives into the SATA 2 controller but they will only function at SATA 1 speeds and may slow down SATA 2 compatable drives down that maybe added later.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 10:00 AM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

cheers
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 02:14 PM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

Not a problem, if need any more help with the A8N-SLi, just give me a shout.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 02:59 PM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Razorfish, have you tried overclocking?
How does the board take it?
Does it make the PCIe cards unstable?
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 06:37 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

On all NF4 boards, the PCI ferquency is not dependent on the the FSB/HTT. Therefore you can raise or lower the FSB/HTT without disrupting the PCI-E speed.
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 07:39 PM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Quote:
Originally Posted by Pitch
On all NF4 boards, the PCI ferquency is not dependent on the the FSB/HTT. Therefore you can raise or lower the FSB/HTT without disrupting the PCI-E speed.
Oh. Just goes to show. You really do learn something everyday. Thanks, Pitch.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 6th July, 2005, 08:15 PM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

Haha, look at that Pitch got to you first, but no not tried overclocking YET but im sure i will.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus DvD rom ajopz General Hardware Discussion 9 4th September, 2006 07:13 PM
asus asus A-8 SLI madcatmk3 General Hardware Discussion 2 25th December, 2005 02:47 AM
ASUS A8N SLi cadaveca AMD Motherboards & CPUs 14 27th December, 2004 03:03 AM
Anyone else have an Asus A7S-VM? cloasters AMD Motherboards & CPUs 10 16th February, 2002 06:41 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:19 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0