AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 01:11 AM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

mem bus

doesn't someone know how to raise my memory bus and get rid of that irratating limit?
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 01:15 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

It's not a limit my friend, it's a divider.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 07:01 AM
Super Nade's Avatar
Member
 
Join Date: December 2005
Location: Indianapolis, USA
Posts: 157
Send a message via Yahoo to Super Nade

What are you referring to? The HTT, LDT multiplier or the RAM divider?
__________________
R.P Feynman : "If I can't create it...it doesn't exist "
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 07:02 PM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

this
Attached Thumbnails
mem bus-untitled-1.jpg  
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 07:28 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

That nvMonitor is either wack or you have one cool processor. What are the readings in BIOS?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 07:30 PM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

what do you mean by cool procssor temp wise? I have W/C in a cold case. I'll take a pic of the bios.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 07:34 PM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

heres a gen bios shot.
Attached Thumbnails
mem bus-dsc00851.jpg  
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 17th December, 2005, 10:35 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

Quote:
Originally Posted by cloasters
That nvMonitor is either wack or you have one cool processor.
1. look at the voltagereadings of nvmonitor, they are totaly wrong

2. does cpuz/bios report 190MHz (DDR380) for RAM, too?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 12:38 AM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

no it report 180 Mhz of ram but whenever it registers it over 380 my system will crash. Also I've noticed that my spcial vid over*104 doesn't work. I know the voltages I wrong I get my readings from CPUZ.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 01:10 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

The only true way to check voltages is through a multimeter...
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 02:59 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

does ram run in dualchannel or both sticks in one channel?
does bios set the right timings?
what does your pc do if you manually set ramdivider to 200MHz/DDR400?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 05:37 PM
Favu's Avatar
AOA's resident barman
 
Join Date: October 2005
Location: /Wales/Abergavenny
Posts: 4,004
Send a message via ICQ to Favu Send a message via AIM to Favu Send a message via MSN to Favu

I believe MadCatMK3 has 4 sticks of 512Mb in his rig
__________________
AOA Team fah
 

Custom 8-bit Sharp Z80 @ 4.194304 MHz
Reflective LCD @ 160 × 144
8 kByte S-RAM






Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 06:24 PM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

I have 4 sticks in dual chanel 2T I tried setting the Divider to 200 before and it freeses up a few mins into. I'll try it again now.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 07:10 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

maybe a lower vdimm than 3.1V is better or a fan in front of the ram
is it tccd?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 10:18 PM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

no it's not Tccd and I have it at 2.9. Ignore some of those voltages. Right now I put it back to stock.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 10:22 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

What core do you have? Some 64's can't handle much higher than 333MHz if 4DIMM's are filled.
__________________


XBL/PNS = neolad

Last edited by Pitch; 18th December, 2005 at 11:36 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 11:08 PM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

He has a San Diego core. Should be able to do 4 DDR400 DIMMs at 2T.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 18th December, 2005, 11:37 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

Take out 1GiB and try it then, do the same with the other set, you could also try loosening the timings a little.
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 19th December, 2005, 05:36 AM
Member
 
Join Date: December 2005
Posts: 144

Quote:
He has a San Diego core. Should be able to do 4 DDR400 DIMMs at 2T.
actually 4x512 should run at 1T on the san diego core, I'd blame the mobo, dfi's aren't known for their stability.
but as for mem settings I thought dfi's had their own menu for that (trying to think back to when I had my sli-dr whcih i got rid of due to instability no matter if it was running at stock or overclocked)

but still I doubt even the dfi would deny 1T it's a 30% performance drop when using 2T.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 19th December, 2005, 07:51 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

No nForce based Mobo supports 1t with all DIMMS filled IIRC
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply


« micro ATX | New toy »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 03:01 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0