AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 08:36 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

AMD FX-60 Dual Core

AMD have finally released the last Socket 939 chip, in the form of the FX-60 dual core.

While the X2 series have brought dual core to the desktop market, the FX range has remained single core to this point, but the FX-60 changes that with its pair of 2.6Ghz cores, each with 1MB of L2 cache.

The FX-57 will continue to run beside the FX-60 as a single core option for quite some time, but it is doubtfull if any new chips will be out for the S939 platform unless they carry the Opteron or Sempron name.

Anandtech have benchmarks and a full writeup here http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2668
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles

Last edited by Daniel ~; 10th January, 2006 at 03:21 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 10:24 AM
chrisbard's Avatar
Benchmarker
 
Join Date: March 2003
Location: Earth
Posts: 8,252
Send a message via Yahoo to chrisbard

The link is about 7800 GS ! LOL
__________________
I've heard that linux community came up with better implemented security in it's latest Linux Mint Gold version, it's actually preventing the user to log in, thus posing 0 risk in contamining the computer with malware! Well done to the open source community!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 10:27 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Umm, where the hell has the edit button gone?
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 10:27 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

HERE is the corrected link http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2668
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 10:48 AM
Member
 
Join Date: February 2005
Posts: 77

Whats the new socket called then or are they sticking with the 754 ?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 10:52 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

The new socket is called Socket M2. It will be here 2nd quarter 2006.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 11:22 AM
Member
 
Join Date: February 2005
Posts: 77

As you can see from my other thread I am going to build a server is it worth waiting for thisnew socket what will be the bonus of waiting ?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 11:42 AM
chrisbard's Avatar
Benchmarker
 
Join Date: March 2003
Location: Earth
Posts: 8,252
Send a message via Yahoo to chrisbard

Quote:
Originally Posted by dsio
Umm, where the hell has the edit button gone?
Hmmm, I think is there only for 10 minutes or so...
__________________
I've heard that linux community came up with better implemented security in it's latest Linux Mint Gold version, it's actually preventing the user to log in, thus posing 0 risk in contamining the computer with malware! Well done to the open source community!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 02:01 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by chrisbard
Hmmm, I think is there only for 10 minutes or so...
Is that a new thing? dont think its always been that way
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 02:25 PM
chrisbard's Avatar
Benchmarker
 
Join Date: March 2003
Location: Earth
Posts: 8,252
Send a message via Yahoo to chrisbard

Yeah part of the new design !
__________________
I've heard that linux community came up with better implemented security in it's latest Linux Mint Gold version, it's actually preventing the user to log in, thus posing 0 risk in contamining the computer with malware! Well done to the open source community!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 03:11 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by chrisbard
Yeah part of the new design !
Thought as much but back to the subject on pre order for £822 thats a lotta money especially as I had 4400+ that did 2.8ghz for £317 on air I know the FX-60 can be overclocked again but still its silly money
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 03:15 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Its a matter of wank factor.

Many people here could take down any Alienware top of the line given the same budget, but being able to say that a machine is powered by the fastest chip on the planet is a selling point.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 03:32 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by dsio
Its a matter of wank factor.

Many people here could take down any Alienware top of the line given the same budget, but being able to say that a machine is powered by the fastest chip on the planet is a selling point.
Very true
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 06:25 PM
Member
 
Join Date: December 2005
Posts: 144

it's also rather interesting to note the 3800x2 in the quake 4 test was only 4 fps behind the fx60 meaning when other games go multithreaded those who have the cheaper x2's will be able to keep up with those who paid over double. lol
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 10th January, 2006, 06:33 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Very true. Cache is not the holy water that it is for Intels on an Athlon 64 machine, so any gain from the 1MB L2 is minimal at best. The fact is if I had $200k... I would buy an E46 M3 CSL, then buy an FX60 / 7800GTX 512 setup with the change.

Then I would wave to all of the peasants and wave my FX-60 e-manhood to the adoring masses of beautiful, cuddly, swedish women that quantify any relationship with a man by the cost and performance of the CPU in his gaming machine.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 11th January, 2006, 02:20 AM
Wolf2000me's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Belgium
Posts: 1,238

Quote:
Originally Posted by dsio
Very true. Cache is not the holy water that it is for Intels on an Athlon 64 machine, so any gain from the 1MB L2 is minimal at best. The fact is if I had $200k... I would buy an E46 M3 CSL, then buy an FX60 / 7800GTX 512 setup with the change.

Then I would wave to all of the peasants and wave my FX-60 e-manhood to the adoring masses of beautiful, cuddly, swedish women that quantify any relationship with a man by the cost and performance of the CPU in his gaming machine.
Sorry about the OT but this is just too funny

About the Fx60. It sure is one hell of a chip but looking at the rather soon release of socket (A)M2/F or whatever it will be called, i don't think it's a very good purchase at this time. Unless of course if you get your kicks out of the above quote
__________________
Asus Maximus Formula (X38)
Intel Q6600 3720Mhz
TT Mozart Tx
2x WD Raptors 74gb R0
2x Maxtor 300gb
Asus Geforce EN8800GT
Windoors XP Pro sp2

Download here OcBible 1.55 & Guidemania v1.21
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 11th January, 2006, 02:58 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

I thought it was being released at $1,000. At this price it's a joke. Also, look at the level 1 cache. Typo, Newegg?
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 14th January, 2006, 10:03 AM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

Quote:
Originally Posted by dsio
The fact is if I had $200k... I would buy an E46 M3 CSL, then buy an FX60 / 7800GTX 512 setup with the change.
prob the single greatest thing ive ever read on this thread...however, id get a csl then supercharge it haha...

anyway, yea i was REALLLLY thinkin about buyin a new board and makin an amd machine this week

but really restrained myself to wait for the new socket types to come out and go from there everything brand new, m2 socket, g71 or watever its called card....prob ddr2 finally with amd....oooo i cant wait!
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 04:22 AM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

Quote:
Originally Posted by dsio
Its a matter of wank factor.

Many people here could take down any Alienware top of the line given the same budget, but being able to say that a machine is powered by the fastest chip on the planet is a selling point.
right now my PC tlakes down a ALX except in the GPU department since it has dual 7800GTX, however if I put a secound GTX in my pc for an extra $500 I would have spend $2300 as opposed to an $6000(fx-57) alienware.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 04:24 AM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103608
newegg can kiss my ass that more then I spend on a new PC.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Tags
amd fx-60



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Dual Core dabaerman AMD Motherboards & CPUs 9 19th June, 2007 04:34 AM
Single core to dual core upgrade problem. Daston AMD Motherboards & CPUs 11 19th September, 2006 12:18 AM
dual core or dual xeon? acgraham Intel Motherboards & CPUs 4 16th September, 2005 12:37 PM
dual core overclock tbops AMD Motherboards & CPUs 2 19th July, 2005 01:25 AM
Dual core benchmarks GrahamGarside AMD Motherboards & CPUs 1 13th March, 2005 02:35 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:24 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0