AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 1.00 average.
  #1 (permalink)  
Old 8th March, 2006, 01:20 AM
Member
 
Join Date: February 2003
Posts: 9

ASUS A7N8X-XE no boot with two non-RAID SATA drives problem

Hi!

I recently got this mobo and run it with Windows XP SP2 on my Seagate Barracuda 7200.9 NCQ 80GB SATA II on the SATA1 connector and everything runs fine.

Wanting more space, I bought a second drive (Seagate Barracuda 7200.9 NCQ 300GB SATA II) and plugged it to the SATA2 connector. Here the problems begin:

In BIOS the 300GB HD is recognized correctly but upon save and exit the monitor goes blank and into suspend mode and the system won't boot. From now on the system will only POST from a cold boot but then later hangs when it reaches the Windows XP logo.

I've tested one drive at a time and concluded that both the 80 and 300GB works fine on the SATA1 connector but not at all on SATA2.

To sum it up: Am I missing a setting or something or is the SATA2 connector just simply broken?

Anyone else with similar experiences?

Regards,
Baek

System:
ASUS A7N8X-XE REV. 1.01 (BIOS: 0204) http://www.asus.com.tw/products4.asp...95&modelmenu=1
Athlon XP 2400+ @ stock
Samsung DIMM 2x256MB DDR PC2100 266MHz (Dual Channel)
nVidia GeForce4 MX 440-SE 64MB DDR TV-Out
Seagate Barracuda 7200.9 NCQ 80GB 8MB cache SATA II 7200rpm (ST3808110AS)
Seagate Barracuda 7200.9 NCQ 300GB 16MB cache SATA II 7200rpm (ST3300622AS)
Chieftec DX-01B-D 360W
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EP-9NDA3+ SATA Raid Boot problem. Sniper_Merc EPoX MotherBoards 12 18th September, 2005 03:44 AM
8KRA2+ SATA/RAID (boot problem solving part.2) henryha EPoX MotherBoards 1 2nd December, 2003 03:11 PM
8KRA2+ SATA/RAID boot problem henryha EPoX MotherBoards 0 24th November, 2003 10:47 AM
BooT Booting problem 8KRA2+ SATA-Raid and PATA-Raid together; not able to boot SATA.. DaF EPoX MotherBoards 0 1st October, 2003 09:20 PM
ASUS P4C800 DELUXE-UAY RAID 0 SATA HDD Detection Problem marccunn Intel Motherboards & CPUs 7 29th July, 2003 04:49 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:26 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0