AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 11:49 AM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

Need Advice On Fsb Issues Please!!!!

ok so here is my problem, im running my xp3500 at stock with water cooling, so i figured why not push it up, initially i lowered my HT to X4, then using MSI Core Centre i upped my voltage to 1.6v and my fsb from 200 to 240 giving me 2640mhz, but i cant go any further with out the system either crashing or BSOD, here is my stock info via cpuz, http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=105330
any help would be great!

Thanks
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 11:54 AM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

Thats a good speed for a Venice core CPU and I doubt you will get a whole lot more out of it, my advice would be to keep that speed and see how low you can get the Vcore, 1.6v is about as high as I would go with that chip unless you temps are really good.

Also what divider are you running your memory at?
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah

Last edited by MONKEYMAN; 13th July, 2006 at 11:55 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 12:01 PM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

divider, i have no idea lol, my temps are quite acceptable, 30 @ 0% 40 @ 100% load,

have a look at these http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=105405
Attached Thumbnails
Need Advice On Fsb Issues Please!!!!-system.jpg  
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 12:28 PM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

you need to set your memory speed lower if it is normal DDR400 you are running it way out of spec, try and find a 4/5 or 166mhz divider in your BIOS.
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 04:53 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

LDt to 3x as well.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 05:19 PM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

OK, so i set my RAM to 166mhz and my HyperT to 3X and iv now hit the 2.7G mark but my temps have rocketed up to 40ish idle, although it is 1 hell of a hot day today, check out the screen shot, do you guys think i should give it some more or what?
Attached Thumbnails
Need Advice On Fsb Issues Please!!!!-system.jpg  
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 05:25 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

sounds good for a venice...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 05:35 PM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

i know i can get it higher, although i cant really test it at 2.7G because "system idle precess" is hoggin 100% of my cpu usage and anything i run just stutters!!!! any 1 help me here? also im guessing this is why my "idle" temp hits 40, becasue its not really idle at all
Attached Thumbnails
Need Advice On Fsb Issues Please!!!!-taskmanager.jpg  
__________________

Last edited by Hom3r; 13th July, 2006 at 05:38 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 05:54 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

BEfore the system idle process came "into being", your cpu would work @ full load while idle, and be much hotter. this process's job is keeping your cpu cool when not busy. if you are getting freezing, hitchyness, chances are your mobo or ram is not quite stable, or your need more cpu volts.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 06:43 PM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

well il give that a try, but not right now (been in the bar all afteroon) so now isnt the best time to be OC'in, thanks for ur help
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 13th July, 2006, 07:34 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

after you've found max cpuclock set commandrate from 2T to 1T. at 1T your memorybandwidth is much higher
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 14th July, 2006, 11:40 AM
Hom3r's Avatar
Member
 
Join Date: August 2003
Location: Yorkshire
Posts: 21
Send a message via AIM to Hom3r Send a message via MSN to Hom3r Send a message via Yahoo to Hom3r

OK heres an update, after following all advice and setting 1T iv now hit 2.75G and still keeping acceptable temps, im going to push for 2.8 and then stop, thanks for all the input guys, il keep u posted!!!!!

UPDATE: MSI CORE CENTRE is a great OC program, but it looks as though iv hit my maximum, not due to CPU/RAM/anything else other then this damn program wont let me take the FSB past 250!!!!!!!! so looks like thats it. Thanks again guys!
Attached Thumbnails
Need Advice On Fsb Issues Please!!!!-2.75.jpg  
__________________

Last edited by Hom3r; 14th July, 2006 at 11:43 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
needs advice jackryan AMD Motherboards & CPUs 9 8th September, 2004 03:15 PM
Need some advice dpgdog187 64 Bit computing 1 3rd September, 2004 07:54 AM
Need Wi-Fi advice rainman14624 General Hardware Discussion 6 18th August, 2004 03:25 PM
advice water_cooler20 EPoX MotherBoards 4 17th June, 2003 06:48 AM
Need a bit of advice CCW General Hardware Discussion 3 17th March, 2003 09:45 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:40 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0