AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th August, 2006, 01:41 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 23

Advice on upgrade

I have a Abit NV8 754 socket mobo, and AMD 64 3000+ my psu is a Thermaltake W0093RU ATX 12V 2.0 500w. I was going to upgrqade to a AMD 4400+ Toledo and a ASUS A8N5X Socket 939 NVIDIA nForce4. Does my psu post the mobo? What cpu would you suggest for the best performance vs price.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th August, 2006, 04:25 PM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

The PSU should be fine....you may need a 20+4 pin adapter, but that should come with the motherboard or PSU. As for price/performance.....X2 3800+ @ $150, dual core 939 @ a great price.
__________________

Last edited by tiamat63; 5th August, 2006 at 04:26 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th August, 2006, 10:05 PM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 23

Thanks for the reply. The reson that I asked about the psu is because it has two 12v rails, one at 15a, the other 16a, I think. I read somewhere that one 30a 12v rail was needed or optimal.I looked but can't find anyoneelse that has the same psu and mobo.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th August, 2006, 10:51 PM
Redroar's Avatar
Member
Space Invaders Champion, Takion Champion
 
Join Date: January 2006
Posts: 831

Yeah, see, you have a 31a 12v. Just add the two rails together. There are very few (if any) PSUs that'll put out 30a on one rail.

But I'm not absolutely sure.
__________________
"this happened to me once, only i kept wiping my nose in my sleep, so it was my hands that were covered in blood when i woke up. i saw my hands, and was like, "dear diary, all i remember is watching half a movie and falling asleep on the couch?" -Ryan North
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Wi-Fi advice rainman14624 General Hardware Discussion 6 18th August, 2004 03:25 PM
Advice on MEM upgrade 8RDA+ v1.1 Ancient1 EPoX MotherBoards 2 18th December, 2003 06:12 AM
advice water_cooler20 EPoX MotherBoards 4 17th June, 2003 06:48 AM
Need upgrade advice... nucl3arboNg AMD Motherboards & CPUs 4 11th April, 2003 08:55 PM
Loading Windows upgrade to upgrade? akaBruno CRASHED! 1 24th February, 2002 05:53 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0