AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Cooling & Temperature Monitoring


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 10:49 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 171

Problem with Vantec Iceberq

With the Vantec Iceberq, I get no fan speed display (reads 0 RPM in the bios). Is this normal? The fan itself spins fine.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 10:58 PM
jimbobaggies's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: Torbay, UK. The English Riviera!
Posts: 432
Send a message via ICQ to jimbobaggies Send a message via MSN to jimbobaggies Send a message via Yahoo to jimbobaggies

my Vantec Iceberq only has two wires, no sense wire for fan speed, I suspect yours is the same!!
__________________

DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D [BIOS N4LD406]
AMD Athlon 64 X2 4200+ Zalman CNPS8700 LED Cooler
OCZ (2 x 1GB) PC3200 Platinum Series EL-DDR [2-3-2-5]
XFX GeForce 7800GT Extreme LED Edition [480/1200]
Seagate Barracuda 250GB SATA II 16MB Cache
Seagate Barracuda 320GB SATA II 16MB Cache
Samsung CDDVDW SH-S203B
Antec Sonata - TruePower 2.0 550W
Samsung SyncMaster 172x


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 10:58 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: U.K.
Posts: 50

Quote:
Originally Posted by hchu
With the Vantec Iceberq, I get no fan speed display (reads 0 RPM in the bios). Is this normal? The fan itself spins fine.
If you have two wires (red and black) like I do then there will be no rpm displayed. If there is a third wire (usually yellow) then you should get a readout. I don't believe that any do though.

I suggest plugging it into you 4 pin molex with the adapter rather than into the mb. This will help reduce the load put on the mb (only a little but to oc'ers every little helps).
__________________
Silence is golden...

XP1700+ 0310 | 200*12.5 @ 1.775v | Miro Maxxpert Watercooled - all fans @ 5v | Epox 8RDA+ - Vanteq & ram sinks | Corsair XMS3200LL 6-2-2-2 | Radeon 8500 - 310/630 - Ram sinks | Yamaha sw1000xg | Maxtor 30gig | IBM 60GXP (has failed on me twice) | Modded Enermax 350w PSU

XP2200+ 11.5*145 @ 1.4v | Retail Cooler | Abit KR7a Raid | Crucial PC2100 4 bank, cas 2, 2-5-2, 1T | ATI Rage IIc | Maxtor 30gig | Alcatel 330 USB Modem | No name 400w psu
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 10:59 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: U.K.
Posts: 50

Quote:
Originally Posted by jimbobaggies
my Vantec Iceberq only has two wires, no sense wire for fan speed, I suspect yours is the same!!
Beat me in the typing speed contest!
__________________
Silence is golden...

XP1700+ 0310 | 200*12.5 @ 1.775v | Miro Maxxpert Watercooled - all fans @ 5v | Epox 8RDA+ - Vanteq & ram sinks | Corsair XMS3200LL 6-2-2-2 | Radeon 8500 - 310/630 - Ram sinks | Yamaha sw1000xg | Maxtor 30gig | IBM 60GXP (has failed on me twice) | Modded Enermax 350w PSU

XP2200+ 11.5*145 @ 1.4v | Retail Cooler | Abit KR7a Raid | Crucial PC2100 4 bank, cas 2, 2-5-2, 1T | ATI Rage IIc | Maxtor 30gig | Alcatel 330 USB Modem | No name 400w psu
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 11:00 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 171

Thanks very much guys, I appreciate it. My Iceberq indeed only has two wires.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vantec or......? WonderBread Cooling & Temperature Monitoring 4 5th January, 2005 06:07 AM
SLK 800 A Vantec (Sunon) Tornado mental AMD Motherboards & CPUs 3 5th September, 2003 12:52 AM
slk-800 or AX-7 on nf7-s w/ vantec Iceburg NB hsf LkyOldSun Cooling & Temperature Monitoring 9 13th July, 2003 11:16 PM
Vantec Iceberq question for 8rda+ spp alpha22555 EPoX MotherBoards 8 22nd January, 2003 10:37 AM
Vantec demonX Cooling & Temperature Monitoring 24 19th February, 2002 11:36 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:22 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0