AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Cooling & Temperature Monitoring


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 07:40 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Hydor L30 - hot?

Just wondering if anyone else is running one of these and can check how hot it is. Seems to be a LOT of heat coming off the casing which I'd assume is also feeding in to water temp
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 07:55 PM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

It's not unreasonable for a pump motor to run 70C or so. I don't know about the Hydor specifically, though.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 08:18 PM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

He you could cook on my Hydor L20! I dont think its anything to worry about, if your worried though, go to the forums @ www.asetek.com and post your concerns. And if its faulty Asetek are great for after sales! My crack northbridge sympathy story made them send me a big bottle of water wetter and 3 meters of tubing!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 10:10 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

dod, yes the L30's get hot and I'd guess they add a fair bit of heat to the overall system. However they are fairly cheap,small, pretty quiet and powerfull so there is a trade off somewhere.

Razorfish, my L20 is dead cold and dead silent. Something must be up with yours if its hot.

Laz.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 10:34 PM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

I reckon its cause its not been switched off for like 2 days. Ive mentioned it on the asetek forum and every one says its normal... mines dead quite too!

Hey laz, just out of intrest.. being in the uk and all... you dont fancy a Hightech 9800pro ICEQ, 1 month old and its going for £125 including P&P
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 11:40 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Sorry mate, have no need for one. Put it on Ebay for a 3 day auction, you should get £125 easily. If you can get an OEM card for £120'ish then yours should get more.
Thanks for the offer though.

Laz.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 8th September, 2004, 11:54 PM
Razorfish's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,878
Send a message via MSN to Razorfish

I dont know how to use ebay and ive always been very cautious about selling on there... just dont trust it.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 16th September, 2004, 01:54 AM
DiabloAbogado's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Kentucky
Posts: 345

My Hydor L30s warm to the touch, but I don't think it add too much heat. Found out the hard way that the impeller can get stuck tho! First time hooking it up, turned on fine to bleed. turned it off about 1/2 hour later and when I plugged it back in... nothing. I freaked out cause I already cut the end off the plug to hook it up to my pump relay. It just got warm. I had to drain the system, take the pump apart to reseat the impeller. Started up again fine, no problems since and really quiet. Although this is my first water setup, so not much to compare to.
__________________
AMD 3200+ 2.2 GHz, MSI K8N NEO Platinum, 2x512 OCZ 3200 EL Plat , 2x60GB SATA (Raid 0), MSI DVD+/-RW, Koolance 300-V13, Hydor L30, Black Ice Xtreme (120mm), GF7300 GT
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 16th September, 2004, 06:35 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Quote:
Originally Posted by Razorfish
I dont know how to use ebay and ive always been very cautious about selling on there... just dont trust it.
Its dead easy and as a seller you are in control, ie you will only ship the goods once you have received cleared funds (cheque, PayPal, postal orders etc).
You better be quick though, I've seen R9800 Pro's for £117 new OEM!

Laz.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 16th September, 2004, 09:22 PM
DiabloAbogado's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Kentucky
Posts: 345

no kidding. I always wait until there's only a minute left then put in the max I'd be willing to pay. That way, if I get it, I'm not paying too much and it won't give other people time to out bid you. (I've waited until 10 secs before but you're pushing your luck then.)
__________________
AMD 3200+ 2.2 GHz, MSI K8N NEO Platinum, 2x512 OCZ 3200 EL Plat , 2x60GB SATA (Raid 0), MSI DVD+/-RW, Koolance 300-V13, Hydor L30, Black Ice Xtreme (120mm), GF7300 GT
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 18th December, 2004, 12:04 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Hi Dod how noisy is your L30???? ive just put one in and its making one hell of a racket, my L20 was silent but this is the oposite
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 18th December, 2004, 08:27 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Hey Bradmax57, it could have some air in it? Try tilting it and see if that helps.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 03:13 AM
DiabloAbogado's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Kentucky
Posts: 345

Bradmax, does it almost seem to "rattle" when it's on? I had the this problem with my L30. Had to take it apart and adjust the impeller. Once I did that, just humming along!
__________________
AMD 3200+ 2.2 GHz, MSI K8N NEO Platinum, 2x512 OCZ 3200 EL Plat , 2x60GB SATA (Raid 0), MSI DVD+/-RW, Koolance 300-V13, Hydor L30, Black Ice Xtreme (120mm), GF7300 GT
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 03:20 AM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by DiabloAbogado
Bradmax, does it almost seem to "rattle" when it's on? I had the this problem with my L30. Had to take it apart and adjust the impeller. Once I did that, just humming along!
na it has a definate major rattle
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 10:28 AM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

On the impeller shaft there is are two plastic washers on either end of the impeller. Maybe one or both have come off and are just spinning about on the shaft?
I know one of mine has but I cant be bothered to strip every thing down and glue it. I'll just turn up the volume control instead!
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 20th December, 2004, 10:00 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

I had to glue the pump I am using also. Made quite a racket.
To continue with the hot pump issue. I have a pump that is rated at 300 GPH and will shoot water 8 feet across the room. "don't ask how I know this". this is the web site spec....
Pond Works 300 gph 2E-38N-WG
Operates either submersed or in-line. Epoxy coated aluminum housing. Little Giant 2E-38N-WG. 3/8" FNPT inlet with snap-off screen; 1/4" MNPT outlet. 15' cord. 1.7 amps; 100 watts; 255 gph@3', 205 gph @5'. 11'8" shutoff.

Needless to say it runs quite hot @ 100 watts. I have run this in line and noticed that the pump was very hot and was wondering the same thing. Is this adding a ton of heat to my loop. I have a smaller sub pump now that uses 15 watts and is rated at 200 GPH @ 0 feet and the temps are the same. I guess the added flow is offset by the addaed heat. So no benifit....?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 22nd December, 2004, 09:36 AM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Quote:
Originally Posted by bradmax57
Hi Dod how noisy is your L30???? ive just put one in and its making one hell of a racket, my L20 was silent but this is the oposite
Sorry m8, missed this, been off line because of my back, can't really sit for more than about 10 mins at a time

Anyway, mine did rattle a bit because of some trapped air. Took ages to bleed it out but once I did it's pretty much silent. Still noisier than an Eheim 1048 though.
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 22nd December, 2004, 09:45 AM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally Posted by dod
Sorry m8, missed this, been off line because of my back, can't really sit for more than about 10 mins at a time

Anyway, mine did rattle a bit because of some trapped air. Took ages to bleed it out but once I did it's pretty much silent. Still noisier than an Eheim 1048 though.
I wrote to Asetek anyway see what there reply is, hope your beack gets better for christmas! All the best
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 22nd December, 2004, 03:48 PM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Quote:
Originally Posted by Razorfish
I dont know how to use ebay and ive always been very cautious about selling on there... just dont trust it.
Ya know we do have a classifieds!!
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 06:16 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0