AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 2nd March, 2003, 08:48 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

Help Xp Wont Boot Up!

ok like the topic says, on my 2ghz the hd isnt booting up. it will say like

Use last working settings

safe mode

safe mode on network

and stuff like that, thats because i reboot. but once i pick one of the options the thing act likes its booting up, but i get a black screen, but when i sock my hard driver bay it like act likes its booting up but still black screen... help pls
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2nd March, 2003, 05:56 PM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

PLS HELP!
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 2nd March, 2003, 07:59 PM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Hummmmmm.......... How long have you waited for your system to boot up??

Try waiting a minute or two, I mean walk away from the thing and go get some soda and come back.

Have you tried the safe mode?
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 2nd March, 2003, 10:46 PM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

ive waited and waited and waited. nothing and no safe mode just does these drivers thing then it will stop
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 01:45 AM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Have you changed any hardware since you installed XP?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 03:59 AM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

Can you get into BIOS? If so change your first boot device to CDROM and insert your XP disc. Load optimized defaults, save and exit. Boot from the XP CD and choose repair ,you should be up and running again in no time. Let us know how you get on.
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 04:31 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

ok, i went in the bios changed to cd rom, then i stuck the xp cd in and chose last known good config or something like that and it finally went.
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 04:35 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Glad it is working.
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 05:11 AM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

That's good news! glad your up and running again.
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 05:30 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

ya just in 2 days i went from 30.2 to what 120 on folding
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 3rd March, 2003, 05:20 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Quote:
Originally posted by BMan
ya just in 2 days i went from 30.2 to what 120 on folding
Let's hear it for the coach! Glad that you are a going concern, Bman.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 01:36 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

sigh its doing it again, how do i get it to repair?
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 05:11 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Hoo boy. Have you tried bringing the rig down to stock? It's not being OC'd very much, you won't see a big drop in performance. If this doesn't work, there is probably a hardware incompatibilty problem. AFAIK, all the bugs in the nForce2 chipset have NOT been fixed, and maybe not even discovered yet.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 9th March, 2003, 06:35 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

sigh i just re did the hard drive, put a patition on it, and stuff, but i gotta redo the hard drive once again because im a newb to partions so, its all good, plus i cant find half my system disks and game disks maybe its a sign from god, tring to say, take a break or something.........
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 23rd March, 2003, 04:57 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

ok, well i have 1 patition on it, im going to get 6 disks (uggggg 6 disks) then im going to boot from floppy, seems that the five disks i have work, but the old 6th didnt, so i got to get a new diskette
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 23rd March, 2003, 07:02 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

sigh, it gets the the 6th disk then it says pls wait, so i waited for an hour and nothing happened... ARGG!
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 24th March, 2003, 07:31 AM
BMan's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Home Sweet California
Posts: 264
Send a message via ICQ to BMan Send a message via AIM to BMan Send a message via Yahoo to BMan

ok i installed 98 then tried installing xp, i dont think this hd likes xp i think theres still a little partition that i cant seem to find that has some stuff that doesnt like xp
__________________
AMD AthlonXP 2600@2.1Ghz
EPox 8rda+ NForce 2 chipset
ATI Radeon 9500 Pro 128 MB Zalman Heat pipe
2 256 Corsair 3500 DDr XMS 400 + 1 256 corsair value
80GB WD 8MB cache@7200 RPM -| 133 serial ata
120gb WD 8mb Cache@7200 RPm -| 133 serial ata
8x dvd+rw
40x12x48 CDRW
450 Emerex Power Supply
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC wont boot Necorum CRASHED! 9 25th November, 2006 04:17 PM
8RDA+ Wont Boot h0ax CRASHED! 12 10th December, 2003 10:58 PM
8K5A3+ wont boot... Venom650_19 EPoX MotherBoards 1 13th September, 2002 10:24 PM
cant boot, wont boot, cant flash, wont flash. cant live, help stallen CRASHED! 27 4th September, 2002 08:55 PM
Another Computer wont boot...... The Spyder CRASHED! 4 28th April, 2002 05:39 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:06 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0