AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 30th January, 2002, 04:36 PM
nullCRC's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 270

Odd problem

Working on a PC for someone. An FIC 503+ with a 500mhz K6, 256mb ram, 20gb hd, 32x cdrom, noname modem, videocard.

The issue is this. On a cold boot, no video and BIOS beeps once every 2-3 seconds. Once I cycle power 3 times, it will boot. It will do a warm boot fine. Not an OS thing, since occurs before boot. Flashed the BIOS, reset all defaults, etc. It has a 250w PS. I cannot for the life of me determine the problem. This occurs with the modem, sound, and aux USB card removed. Ideas?
__________________
Press ALT+F4 to learn more

"If you can't make it good, make it look good." - Bill Gates, 1995

Defeat Autism Now!
Athalon XP 1600
Epox EP-8KHA+
Thermaltake Volcano 6cu
512MB Crucial DDR PC2100
Enlight EN-7237 AZ MT Case
Gainward GF3 Ti200 64MB Power Pack Golden Sample
Adaptec 2940UW
Seagate Cheetah 9.1GB SCSI
HP 9200i SCSI CDRW
Sony 50X IDE CDROM
Iomega 100 Internal Zip SCSI
Sony CPD-E500 21" Trinitron
NetGear RP114
RatPadz mousing surface
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30th January, 2002, 04:51 PM
Aphex's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Wiltshire..UK!
Posts: 614

Find out what bios it is - eg phenoix on gbt boards, dunno about FIC tho, then look up the beep code :-D
__________________
Conrad Goodman - AOA Staff
Web designer for aoa main page And head of webdesign team.
GA7-DXR
XP1700+@1627Mhz unlocked
256MB Crucial PC2100
Aopen HX08
30GB Desktar
17" screen
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30th January, 2002, 06:19 PM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

Sounds like something hardware is not set correctly/loose, or dying.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th January, 2002, 07:12 PM
Aphex's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Wiltshire..UK!
Posts: 614

yes the beep code suggests a piece of hardware is not seated properly, but if he finds the beep code reference for his bios then he will be able to trouble shoot the problem.
__________________
Conrad Goodman - AOA Staff
Web designer for aoa main page And head of webdesign team.
GA7-DXR
XP1700+@1627Mhz unlocked
256MB Crucial PC2100
Aopen HX08
30GB Desktar
17" screen
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem running 1T, Possible bios problem? Jay T EPoX MotherBoards 9 7th August, 2005 11:23 PM
o/c problem,KHX 3200A or NF7-Sv2.0 problem bostjan AMD Motherboards & CPUs 4 2nd December, 2003 02:16 PM
8rda+ problem? or cpu problem? m1ke101 EPoX MotherBoards 4 15th May, 2003 09:58 AM
Big problem with 8k5a2+ new problem Raedon EPoX MotherBoards 17 8th November, 2002 06:34 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:11 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0