AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 21st April, 2005, 03:04 AM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Keyboard/Mouse issue with K6-2

My old AMD K6-2 powered Compaq, has started playing funny buggers. And I havent touched it! The computer itself doesnt lock up. But the keyboard and mouse stop responding. IE: mouse doesnt move, and when I hit the Windows key, the start menu doesnt pop up.

Its in stock standard condition. Everything is original except the mouse, the original's left-mouse button stopped working, over used i'd say.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21st April, 2005, 03:19 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Was the original mouse PS/2 or Serial?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22nd April, 2005, 01:59 AM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Both keyboard and mouse are PS/2. Original and second.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 22nd April, 2005, 04:19 AM
dolanenwindrift's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Posts: 499

Ok, check all your fans inside the system, sound like an overheating problem. Most Compaq (and other vendors from that era) systems used large system fans to cool the CPU (and by default the chipset). I am betting either the fan(s) are crapping out or your box is plugged with dust. These systems did not run particularly hot but withthe generally poor airflow in systems back then, any reduction would cause lockups. I got a Gateway pIII-500 sitting here with a similar problem.
__________________
Dolanen

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22nd April, 2005, 06:04 AM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

The computer doesnt lock up though! If your playing solitaire. The keybaord/mouse freezes but the timer continues counting up.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22nd April, 2005, 02:30 PM
dolanenwindrift's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Posts: 499

Check that stuff anyway - the other options is to reformat and reload, are you running WIn98 on that thing?
__________________
Dolanen

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23rd April, 2005, 07:24 AM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Yeah running Windows 98SE. Checked it non-the-less. Dismantled the entire system. But guess what the good news is. It worked when I put it back together. That didnt fix it, but it needed a clean anyway. But turned out to be the mouse, because now the mouse is totally dead. No red laser light. Thanks all the same guys.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mouse & Keyboard aghastpumpkin General Hardware Discussion 2 11th December, 2005 04:13 PM
Watercooled mouse and keyboard! danrok Mookydooky's Just for laughs! 14 8th April, 2005 03:53 AM
Barton Keyboard and Mouse TPT EPoX MotherBoards 2 24th March, 2005 01:51 AM
Keyboard and mouse won´t work why? Arne EPoX MotherBoards 7 19th November, 2003 06:36 PM
On boot loose my mouse and keyboard JEB EPoX MotherBoards 4 4th March, 2003 06:43 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:57 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0