AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 11:12 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 2

Asus A7N8X-E Deluxe and Radeon 9800 Pro

hey guys, got a bit of a problem, i have a radeon 9800 pro card, and an asus A7N8X-E Deluxe mobo, but i cant get it to boot.

AMD Athlon 2400 XP
512 PC 2100 ram
300w PSU

power is getting to the mobo, as it has a power standby led on it, but when i try to turn the comp on, absolutely nothing happens! no beeping or whirring or anything

the gfx card does require a psu connection, tried it on a Y-Connector, or from a single rail, tried with only the mb and gfx card on, with a single hdd on....

any suggestions would be great!

adz
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 02:31 PM
surlyjoe's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: September 2001
Location: caliland
Posts: 2,723

recheck all your connections and try reseating all your cards/dimms, I assume you already tried flashing the cmos.

do the fans spin up when you try to boot it?
__________________
"Many people die at twenty five and aren't buried until they are seventy five"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 05:00 PM
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Brighton
Posts: 4,856

Try going through your add-on cards, removing and replacing, to try and determine whats causing the fault.
If it isn't an add-on card, it's either the mobo, CPU or PSU. Borrow a mates PSU.
If still doesn't work, it's either the mobo or CPU. If you have another Mobo you can test the CPU in, do so. It should be fairly easy to find what is faulty.
Sometimes looking for scorch marks on circuit boards and molex plugs is good for checking signs of a power surge etc that may have damaged components.

Does your mobo have an LED? Or, even better, a two digit BIOS Display.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 06:18 PM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 2

yeah i tried the cmos, every component i had came from my old system, only the mb and the gfx card are new, and everything else still works fine.... just stuck for ideas really

my fans dont spin up at all, i have a power LED on the bopard which lights up green when i turn the psu on, but when i press the computer on button nothing happens.....

any more ideas guys?

adz
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 06:28 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

300W is old school, it probably doesn't have the required oomph. If this was my PSU, I'd replace it with a quality 450W or higher power supply. It's best to buy a more powerful PSU than you need. Your next PC will need it!
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 20th August, 2005, 07:08 PM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

My mate has a 9800pro and it wasn't recieving enough power with his 350watt. Try it in another computer or try it with another PSU before you buy a new power supply.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9500 Pro Asus A7N8X no boot dolanenwindrift CRASHED! 21 13th May, 2005 02:55 PM
Asus A7N8X-E Deluxe + AMD XP3200+ dshill CRASHED! 1 1st September, 2004 06:44 PM
Which cpu for Asus A7n8x Deluxe guelahpapyrus69 AMD Motherboards & CPUs 1 3rd March, 2003 12:38 AM
Asus A7N8x Deluxe ver 1002 BIOS pretty please Invalid AMD Motherboards & CPUs 4 6th February, 2003 10:10 PM
A7N8X deluxe - HELP! ersatzjim AMD Motherboards & CPUs 2 6th January, 2003 06:00 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:50 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0