AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 26th August, 2005, 07:45 PM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 4

Need Help!

My Epox 9npa-Ultra has been a nightmare. I had a few little problems in the past with it, but nothing to major the ps\2 keyboard fails to activate sometimes, and it came to me warped.. I sent it off to the place that I bought it from but they sent it back saying it was ok

New problem, ram will not work in 128-bit duel channel mode, I use corsair unbuffered ram and it worked before I sent it off. But now that I got it back, if I place two ram sticks in the dimm configuration for duel channel no matter which one, dimm 1&2 or dimm 3&4 I get a c1 error, I’ve removed the BIOS to see if it would work but no hope. My board does work if I place one stick in dimm 1 and one in dimm 3, but it only does 64-bit.

if I sticks my two old ram ddr266 in the dimm configuration 1&2, 3&4 it does the same c1 error.

Oddly enough if I use two ddr400 ram in dimm 1&2 and place a ddr266 in dimm 4 it will allow me to boot up with out any errors and allow me to get into the BIOS options but… Windows will not run and restarts and it is unbearably slow to reinstall it with the setup never getting finished.


Is there any way to get it to work? and would this definitely be a motherboard problem or could something else cause this like a bad processor?

Please help!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27th August, 2005, 02:45 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

Try slots 2+4, lol. Try booting with each stick and test them seperately with Memtest86+ and let it run for a few hours (6-12). Let us know what happens.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27th August, 2005, 04:54 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

An A+ certified engineer removes the firmware from a board to see if it still works ??? This post would never be posted by a continually improved A+'er
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27th August, 2005, 05:39 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 4

I unpluged the computer, removed the battery, and the bios jumper to restarted the settings to the factory. I was told that sometimes that it would fix the problem with the c1 errors. I didn't remove any of the chips on the motherboard.

When I said removed the bios I was talking about the battery, and jumper to clean it out.

the board "works" just not that well, when the duel memory worked, I would get corruption errors when I installed programs, at first I thought it was the harddrive, but I tried out the hardrive on another computer it worked fine, I restalled the same programs no corrution file errors, now duel memory no long works. I turned it on, and the c1 errors came up when they didn't before. I used ram from my old computer to see if it was the ram, it gave the same c1 error but works in the other computer. system does run in 64-bit mode using 1 stick of ram duel channel 128 bit mode will not run... the problem is when two sticks are place in the board. I want to beable to get the duel channel to work.
__________________

Last edited by Ar198; 27th August, 2005 at 05:46 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 10:04 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0