AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 4th November, 2006, 09:25 PM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

Windows wont install on hard disk

Ok first off I DO NOT WANT TO FORMAT my hard drive due to not wanting to lose everything and i have no way of backing it up.

I can not install windows on my hard disk for some reason. I have tried and tried and I cant figure it out.

http://i44.photobucket.com/albums/f2...m/untitled.jpg
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 4th November, 2006, 09:25 PM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

of course i want it on the 300 gig one as of now i have to run windows on my 6 gig 512k cache hard disk. After reading a bit yep dynamic cant install windows? hmm nay way to convert back without data lose?
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097

Last edited by Necorum; 4th November, 2006 at 09:34 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th November, 2006, 12:33 AM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

during installation (got to this part finally)

I can not copy these files
xmlp_bec.xdr
cmnicfg.xml

damn installation hates XML???
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th November, 2006, 10:49 AM
JimF's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: South London/UK
Posts: 221

Seems to depend on how the volume was created in the first place - as its listed as a system disk it should be OK.

For some reason file copying from the CD seems more critical at install time - suggest you clean the CD or try copying its contents to the HD so you can install from there.

With HDD prices low at the moment it might be worth considering a backup drive....
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 7th November, 2006, 09:45 PM
dolanenwindrift's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Posts: 499

If you are overclocking during install, try installing a default speed and see if that clears it up.
__________________
Dolanen

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 8th November, 2006, 05:58 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,605

OK, XP may well be different. But in W2K I had to create a small 20 gig partition in order to install w2K. It still has trouble with large hard drives even when all the drivers are present and slipstreamed into the W2k install.
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic


Last edited by Daniel ~; 8th November, 2006 at 06:00 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 9th November, 2006, 12:51 AM
JimF's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: South London/UK
Posts: 221

Quote:
Originally Posted by Daniel ~
It still has trouble with large hard drives even when all the drivers are present and slipstreamed into the W2k install.
I should have remebered as this has caught me out - before SP1 XP didn't have LBA support - if this is XP classic install you may be bumping into the 137 Gb limit.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 9th November, 2006, 06:32 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,605

It had me jumping though hoops for a week let me tell ya! LOL
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12th November, 2006, 09:47 PM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

yea i have the actual windows xp sp2 cd i got it working i just bought a 250 external drive and backed everything up and did a fresh format.

Seriously MicroSoft needs to fix the afer vista install problem.
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 23rd April, 2008, 11:51 AM
Member
 
Join Date: April 2008
Posts: 1

Installing XP over Vista

The fix is simple, but it'll have you banging your head for days if you don't know it.

Use the XP cd to go into repair mode. Type this:

RENAME c:\windows Vista

...then run the installation again.

basically, you're just renaming the vista folder to something else, so it doesn't get in the way of installing XP.

------------------------------------------------

Grunt! Agency -- Web Design and Corporate/Artistic Branding!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 23rd April, 2008, 12:43 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

great tip.....

Welcome to AOA
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 25th April, 2008, 07:06 PM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

WOW another chris :P bringiong the dead to life :P



Actually the problem was the way Vista does the file system if i remember and you have to format :P dang beta's

PS :: Welcome
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097

Last edited by Necorum; 25th April, 2008 at 07:08 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop Hard Disk Suggestion dsio General Hardware Discussion 6 28th July, 2006 08:58 PM
wont install windows update thewomble CRASHED! 3 28th October, 2005 10:39 AM
A Hard Disk In A PCI Slot? chrisbard General Hardware Discussion 18 23rd June, 2005 01:20 AM
windows updates wont work since sp2 install. jimbobaggies OS, Software, Firmware, and BIOS 17 29th August, 2004 09:17 PM
install disk (for recruits!) drow_elf ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 7 18th July, 2002 02:27 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:22 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0