AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 06:20 AM
Member
 
Join Date: November 2006
Posts: 2

SLI hell

Ok,

So... I decided to go SLI. The problem is this... everytime I start up the PC, It loads the video cards bios... and then restarts. Over and over...

I think it may be a power issue but I'm not sure.

Here are my specs:

MB: GIGABYTE K8N Pro-SLI

Video Card: Leadtek WinFast PX7300GT

Now, I'm not a noob (I think) so, I applied the bridge, switched the SLI to ON via the chip on the main board. I still get this error. Hmmmmm
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 06:57 AM
Strongwolf's Avatar
Member
 
Join Date: July 2006
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 1,969

I do belive is a power issue, but you can try this if you want;

Are both cards equals (identical twins)? Yes?

Chk drivers and bios settings.

Try booting with one card; if everything's ok try with the other(alone) then with both. If it's boots ok with each card alone but not on SLI, then get another psu. There's an execellent guide @ the forums.

Flash your bios with an update, update the chipset. Chk windows updates.
__________________
Live Long and Prosper

ASUS G73 SW, IE7, 20 GB DD3 ram


AOA Team fah

Last edited by Strongwolf; 16th November, 2006 at 08:01 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 01:46 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Can you boot to each card individually?

If so it may be a power issue. Also some drivers have an issue if you tell it SLI. Which drivers?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 02:29 PM
Member
 
Join Date: November 2006
Posts: 2

alright, so I got it working...

It was a power issue. I took out a couple PCI cards that I wasn't even using and it seemed to boot up just fine.

Now, another problem that popped up is that I get to 1pixel in width vertical lines down the left side of my screen when I open any 3d program (ie. games)... hmm.


*edit

I am a noob. lol. I had show GPU load balance enabled. gg. Everything seems to be working perfectly. I have a Triplehead2go box coming today so I cant wait to try out FEAR on that baby. Thanks for all your help.
__________________

Last edited by ubersqu1d; 16th November, 2006 at 02:34 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 03:43 PM
Favu's Avatar
AOA's resident barman
 
Join Date: October 2005
Location: /Wales/Abergavenny
Posts: 4,004
Send a message via ICQ to Favu Send a message via AIM to Favu Send a message via MSN to Favu

That's awesome news! Let us know how it goes, and post some pix if you can, those triple head boxes are mighty cool!
__________________
AOA Team fah
 

Custom 8-bit Sharp Z80 @ 4.194304 MHz
Reflective LCD @ 160 × 144
8 kByte S-RAM






Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 16th November, 2006, 04:32 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Great news...

BTW Welcome to AOA..
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hell Yes~ The Spyder Random Nonsense! 1 16th November, 2002 11:09 PM
What the hell? Random Nonsense CRASHED! 25 8th October, 2002 01:24 PM
What the hell is this?? Pinky Random Nonsense! 18 15th September, 2002 01:44 AM
Hell? mookydooky Mookydooky's Just for laughs! 0 1st August, 2002 02:47 AM
What the hell is this? pug ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 8 3rd October, 2001 01:17 AM


All times are GMT +1. The time now is 03:23 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0