AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 08:43 AM
Strongwolf's Avatar
Member
 
Join Date: July 2006
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 1,969

Post Card Error Code

I've been working on a friend's Dell. Change mobo,cpu and psu. Almost get it right. Start the sys. get the post and then start a reboot loop . Use three different sticks of ram, do a chkdsk and mbr fix. Use a pci post card that give me error code 'FF'. Chk it out and saids "Boot the operating system". Don't know how to do that. The bios is an "Award legal Bios (?)", intel 2.2, VIA P4M800 chipset.

Any ideas?
__________________
Live Long and Prosper

ASUS G73 SW, IE7, 20 GB DD3 ram


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 11:57 AM
Favu's Avatar
AOA's resident barman
 
Join Date: October 2005
Location: /Wales/Abergavenny
Posts: 4,004
Send a message via ICQ to Favu Send a message via AIM to Favu Send a message via MSN to Favu

I think FF means that the motherboard is done with the POST and is trying to "boot the operating system" Maybe a reinstall of the OS is in order?
__________________
AOA Team fah
 

Custom 8-bit Sharp Z80 @ 4.194304 MHz
Reflective LCD @ 160 × 144
8 kByte S-RAM






Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 01:19 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

If you changed everything you will probably have to reinstall the OS as Favu said. You may be able to get away with a repair. Then you should be able to boot and backup all the data before you reinstall.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 01:48 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

If it cycles through codes and then ends up on "FF", it means the BIOS has tried to execute the boot code on whatever the first boot device it could find. IE, the BIOS got through the POST sucessfully, and tried to boot from whatever was on the hard disk.
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 05:50 PM
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Brighton
Posts: 4,856

Fixboot Ftw!
__________________


Quote:
Originally Posted by Wolf2000me
Skinny people are not petite in every aspect of the body, let me tell you that
Quote:
Originally Posted by dsio
I was searching for a synonym for testicles that rhymed with hats


[/FONT]


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 07:19 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

That may not work if everything is different. Xp hates it when you change the whole computer...
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 1st December, 2006, 04:33 AM
Strongwolf's Avatar
Member
 
Join Date: July 2006
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 1,969

Pcec

Do the fix boot didn't work. The new psu was faulty. Change it, do a new installation and back on line again.

Thank you all.
__________________
Live Long and Prosper

ASUS G73 SW, IE7, 20 GB DD3 ram


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 1st December, 2006, 05:09 AM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Sweet....glad it is back up.....
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST error Code 25 Gr33nGecko EPoX MotherBoards 11 15th January, 2010 10:16 AM
Post Card Error Code Strongwolf CRASHED! 5 1st December, 2006 03:08 PM
Epox POST CODE ERROR - HELP!!!! Paradox EPoX MotherBoards 12 17th November, 2006 04:37 PM
Please help: 8RDAE - POST Error Code 41 ? indotoonster EPoX MotherBoards 5 7th May, 2004 11:41 AM
8rda+ and C1 post code error Stang_Man EPoX MotherBoards 13 8th August, 2003 12:51 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:34 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0