AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #21 (permalink)  
Old 11th December, 2006, 12:04 PM
Wolf2000me's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Belgium
Posts: 1,238

Well, maybe there's an incompatibility with the motherboard and another component. Popular themes like that include memory and graphics card. Did you update the bios?
You don't need an AGP card to test it out, a PCI card will do just fine for that.

Maybe you tested already with prime but did you test your memory with memtest86 and did you try to see wheather the blackouts still occur with only one memory stick plugged in?

You tried two PS units, which ones?

Give your graphics card a dedicated power line if possible. So no HD or ATAPI device attached to the extra graphics card power connector.
__________________
Asus Maximus Formula (X38)
Intel Q6600 3720Mhz
TT Mozart Tx
2x WD Raptors 74gb R0
2x Maxtor 300gb
Asus Geforce EN8800GT
Windoors XP Pro sp2

Download here OcBible 1.55 & Guidemania v1.21

Last edited by Wolf2000me; 11th December, 2006 at 12:04 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 12th December, 2006, 12:15 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Are we gonna have to start this again?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 12th December, 2006, 03:14 PM
Wolf2000me's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Belgium
Posts: 1,238

Quote:
Originally Posted by Samuknow
Are we gonna have to start this again?
It certainly looks like it...
__________________
Asus Maximus Formula (X38)
Intel Q6600 3720Mhz
TT Mozart Tx
2x WD Raptors 74gb R0
2x Maxtor 300gb
Asus Geforce EN8800GT
Windoors XP Pro sp2

Download here OcBible 1.55 & Guidemania v1.21
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 18th December, 2006, 01:25 AM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

What do you mean start again?

I noticed another symptom of the problem, yesterday, the screen went pink. And it froze. The the video output was totally scrambled and was pink and very distorted and out of proportion. This suggests video error, however RA'ing my video card still not working suggests AGP port. Is there a diagnostic program I can run to find out?
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 18th December, 2006, 06:35 AM
Wolf2000me's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Belgium
Posts: 1,238

Download clockgen to check the bus frequencies. Of course AGP should be 66Mhz, PCI 33Mhz.

http://www.cpuid.com/clockgen.php

Also make sure your graphics card gets power from a dedicated line. Meaning only the molex of one cable attached only the card.
__________________
Asus Maximus Formula (X38)
Intel Q6600 3720Mhz
TT Mozart Tx
2x WD Raptors 74gb R0
2x Maxtor 300gb
Asus Geforce EN8800GT
Windoors XP Pro sp2

Download here OcBible 1.55 & Guidemania v1.21
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 18th December, 2006, 01:15 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Quote:
Originally Posted by Rondog
What do you mean start again?

This thread got spammed and was removed. It appears it has happened again.....
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help black screen Rhodesy@uk General Hardware Discussion 2 8th February, 2006 02:54 AM
big shout outs Toro ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 21 29th June, 2005 10:05 PM
Netcomm NB3 Time-Outs Rondog Mobile Devices and Networking 0 27th June, 2005 12:05 PM
Big Black mojo1340 Case Modifications 2 7th August, 2004 11:06 PM
The Black Dragon wburgess4 Case Modifications 14 4th June, 2003 04:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:27 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0