AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 4th October, 2009, 09:16 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 315
Send a message via AIM to djXternal Send a message via MSN to djXternal Send a message via Yahoo to djXternal

Can't find the problem

I just received a new box from a friend, an emachines system. Model T6216. I press the power button and the fans spin up, nothing comes on the screen with the builtin vga or using a PCI-E card that I can confirm works. The harddrive does not spin up unless it has the power plugged in but not the IDE cable. I have tried resetting the bios and trying different memory slots but nothing can seem to get it to work. What else should I try?
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th October, 2009, 12:35 AM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

Generally, when the IDE drive won't spin up unless it's unplugged from the mobo, it's either because the mobo is borked or the cpu is hosed.

Disconnect and remove EVERYTHING from the mobo except the cpu, speaker, and power connectors. See if it gives you any kind of post code. If it doesn't, then you are down to CPU, mobo, or PSU (possibly case, although that's very rare).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th October, 2009, 02:18 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

I have had horrible trouble with emachine boards failing. I have replaced many over the years for friends. I would make a safe bet it is the board.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th October, 2009, 06:57 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 315
Send a message via AIM to djXternal Send a message via MSN to djXternal Send a message via Yahoo to djXternal

That was my feeling too, I will try what you said a little later today Gizmo and report back. Is there a way to determine if the board is bad or the CPU once I eliminate the PSU short of having a spare of either?
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 5th October, 2009, 07:37 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

CPUs do not usually just die unless you over volt them. I have only had a couple of CPUs die and both were due to a massive OC and over volt.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Tags
e-machine , no power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't FIND IT!!!! Please help robbie Random Nonsense! 3 6th August, 2006 12:58 PM
How would I find this out? QSDT Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 1 16th June, 2006 06:03 AM
why can't i find one? cadaveca EPoX MotherBoards 7 24th August, 2004 07:58 PM
How do you find out wut bios you have Pooface EPoX MotherBoards 3 29th July, 2003 01:58 PM
Cant find 8RGA+ in US Shashkastorm EPoX MotherBoards 4 16th March, 2003 04:47 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:11 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0