AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > CRASHED!

CRASHED! A topic for SEVERE and immediate Hardware and Operating System FAILURES. We will try to get you up again. NOT for Optimization questions!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 18th May, 2002, 02:16 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Mouse Doesn't Work

Help!
My computer rebooted itself and now the mouse dissappears off the screen and will not come back. It shows up on boot and startup screen. As several programs load (MBM, WCPUID,etc.) the mouse shows. As soon as the programs finish loading, the little critter dissappears. I've had to remember some old keyboard commands but still can't find the problem. I installed a recent ghosted image but that didn't help. I went to safe defaults on the BIOS as well, thinking the speeds were getting too high, but no help.

I'm running an ABIT KT7A, AMD 1.4 AYHJA, Adaptec PCI Ultra 160 ASC-29160 , 2 IBM 18.3GB/10,000RPM Ultra 160 SCSI Ultrastar 73LZX, a Logitech wheelman mouse (PS2), WIN XP Home ed.

Any help will be appreciated. This is cottin pikkin frustratin!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18th May, 2002, 04:20 PM
Banned
 
Join Date: February 2002
Location: Sioux City, Iowa
Posts: 250

Did you try system restore? It could be some joke program like that slippery mouse thing.

BRUNO
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18th May, 2002, 04:42 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Have you tried system restore with just keyboard commands? It's something I'm not familiar with.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 18th May, 2002, 05:16 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

As WinXP is loading, hit F4 (maybe F8). It should bring up the boot menu. From there, select "Last known good configuration). Hopefully that will work.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 18th May, 2002, 05:19 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

thanks, I'll try that. I also found an old mouse and will try that as well. (I'm at work now)
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 19th May, 2002, 10:49 AM
Banned
 
Join Date: February 2002
Location: Sioux City, Iowa
Posts: 250

You could also try booting into a safe mode, to see if the mouse functions return.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 19th May, 2002, 11:45 AM
majestic's Avatar
Member
 
Join Date: December 2001
Location: England kent
Posts: 152
Send a message via Yahoo to majestic

if you have acces to a usb mouse try that it might b the port thats died?

Majestic
__________________


:.majestic.:
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 19th May, 2002, 01:10 PM
Banned
 
Join Date: February 2002
Location: Sioux City, Iowa
Posts: 250

I also just remembered...

I had a similar problem once w/ no Keyboard or Mouse. I cleared the CMOS w/ the jumper on the motherboard and the problem cleared up.

I never did find out what exactly caused it. Kids messing around w/ the bios, I suspect.


BRUNO
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 20th May, 2002, 08:28 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

OK Folks,
Here it is. I tried a serial, PS/2 and USB mouse and no go. I thought the drivers were bad so I reinstalled, no go. I installed a new hard drive and upon installing 98SE it asked me where the heck my mouse was! That's when I said to heck with it and put it all on a new mobo. Problem solved. It was an ABIT KT7R and I just happened to have another at the olde office. Talk about strange! Have any of you had a similar problem?
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 20th May, 2002, 09:26 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Not yet...but that day will come of this I'm sure! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 27th May, 2002, 07:34 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Or like my prob, change CPU's now I CAN NOT GET ON THE WEB.
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Good Work Systems R2 Mark II Gaming Mouse Samuknow General Hardware Discussion 4 19th May, 2007 01:08 AM
need help getting wireless mouse to work captaincurran General Hardware Discussion 11 28th October, 2005 09:32 AM
Which mouse? Lazgoat General Hardware Discussion 16 11th February, 2005 08:02 PM
usb mouse doesn't work on os boot in 8kda3 mashakos EPoX MotherBoards 1 5th February, 2005 08:37 PM
Keyboard and mouse won´t work why? Arne EPoX MotherBoards 7 19th November, 2003 06:36 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:51 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0