AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd November, 2002, 12:47 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: NE Hants
Posts: 1
Send a message via ICQ to Graham Skelly

Question 4G4A Failure to install/recognise drivers and chipset

Motherboard EP 4G4AE

Processor: Intel 2.4 GHz
Memory: 256mB PC2100

Video card: Creative Labs GeForce 256

OS: Windows 98 4-10-1998

Current woes and grief...

1. Attempt to run the 'Intel Chipset Inf Files (4.00.1009) utility from the supplied CD fails with the warning ... The Intel(R) Chipset Software Installation Utility requires a supported chipset platform running on a supported operating system.

2. After an attempt to install a LAN card or internal modem the operating system fails to start when attempting to load NDIS.VXD

3. the only System Properties that are seemingly loaded/working are: PCI bus (two entries; one with driver loaded, the other fails to load a driver), PCI standard host CPU bridge, PCI standard ISA bridge, PCI standard PCI-to-PCI bridge. The entry for PCI System Management Bus fails to load a driver.

All and any solutions will be tried at this time - including using the board as a target in a hatchet throwing competition Even putting a newer OS will be attempted (I have SuSe LInux 8 available)

TIA
Graham
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23rd November, 2002, 08:42 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

You may have to download win98 driers from Intel themselves.

Im not entirely sure if win98 is still fully suported, you might need win98SE or ME as a minimum.

To be honest an upgrade to WinXp will pay dividends on a high end P4 system. Shame to stifle brand new hardware with a 4 year old OS.
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24th November, 2002, 12:43 AM
Member
 
Join Date: September 2002
Posts: 9

I have mine set up as a dual boot using Win 98SE and XP pro and I have had no problems. Is your Win 98 the second edition? If not that could be your problem.Also try using the integrated graphics.
The integrated graphics seem to be on par or better than my Geforce 256.
__________________

Last edited by terminalmind; 24th November, 2002 at 12:56 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best drivers for nforce2 chipset Barix EPoX MotherBoards 2 20th June, 2005 08:40 AM
New nForce chipset drivers MasterAtArms EPoX MotherBoards 11 31st January, 2003 12:03 AM
4G4A+ rev 1.0 uses 845g rev A chipset? frangus EPoX MotherBoards 5 26th October, 2002 08:20 AM
4G4A+ and Linux install? phillyTIM EPoX MotherBoards 0 14th June, 2002 04:17 PM
Chipset Drivers TweakMan278 AMD Motherboards & CPUs 1 23rd October, 2001 11:43 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:16 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0