AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 04:39 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 29

never flashed before

as topic sez never done it as it scares the **** out of me is there any way of flashing to the lateset bios ie the beta 1 not long posted here for the 8RDA+ i dont have a floppy drive as it died a while ago and i aint got round to replaceing it if some 1 couled give me a gide if its poss plse
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 04:46 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

You can use WinFlash. It is by far the easiest way to flash your BIOS. A couple things first.

1) Make sure your system is NOT overclocked before flashing.
2) Close all other apps, including virus scanners, firewall, etc., etc. everything.
3) Flash away!

EDIT: Winflash can be found here.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......

Last edited by mookydooky; 10th December, 2002 at 04:50 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 05:30 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

Use the winflash from your CD.

if you get any error mnessages "checksum" or anything then dont flash and check here.

ive been using winflash for a whyle and ive not had a problem, and I do allot of flashing (so does ET but he does it in a brown raincoat wearing a purple thong)
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 05:42 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 29

hmm dont have it on me cd do u mean the magic bios thing?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 05:49 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally posted by rivendell
hmm dont have it on me cd do u mean the magic bios thing?
Look in the Magic BIOS folder. You'll see WinFlash in there.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 06:02 PM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

Quote:
Originally posted by Holst
Use the winflash from your CD.

if you get any error mnessages "checksum" or anything then dont flash and check here.

ive been using winflash for a whyle and ive not had a problem, and I do allot of flashing (so does ET but he does it in a brown raincoat wearing a purple thong)

LMAO!

__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 06:06 PM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

I thought I saw a post that someone copied from another forum from an Epox rep. that said on the Nforce2 boards you must use a particular version of AWflash.exe to properly flash an 8RDA+
BIOS am I mistaken? I have yet to flash a BIOS so I to am a little apprehensive to do so.
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 06:11 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Indeed you did! Go here:

Quote from USA Epox Tech
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 08:19 PM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

Thanks Daniel, I thought I was losin my marbles
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 08:45 PM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

Does anyone have AWDFLASH.EXE v822a ? I have searched the
Epox USA website and cannot find it. TIA,
Randy
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 10th December, 2002, 08:50 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally posted by RandyB
Does anyone have AWDFLASH.EXE v822a ? I have searched the
Epox USA website and cannot find it. TIA,
Randy
Try www.epox.org.. Here's the link.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flashed my 6800U to UE GregP24 Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 3 22nd December, 2004 10:44 PM
Flashed bios have a problem Reaper1 64 Bit computing 2 13th June, 2004 04:08 PM
flashed bios and cannot get into winXP princejim CRASHED! 5 12th September, 2003 10:23 AM
Anyone Flashed thier 8K7A+? killem1x1 OS, Software, Firmware, and BIOS 4 26th October, 2001 04:21 AM
BIOS, hot-flashed done Lionfish OS, Software, Firmware, and BIOS 5 14th October, 2001 02:09 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:47 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0