AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #61 (permalink)  
Old 16th November, 2001, 06:23 PM
dimmreaper's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: road to insanity
Posts: 5,347
Send a message via ICQ to dimmreaper Send a message via AIM to dimmreaper

Quote:
Originally posted by Paul.K
It would be very interesting to see if you (Dimmreaper) could borrow an XP from one of your mates and test it with the Vcore setting of 2.2Volts. And then we could conclude the findings????
Only person I know with an XP lives something like 8 or 10 thousand miles away. And some how I kind of doubt he would lend it to me.

I have been contemplating an XP purchase. I have the adequate funds for such an expenditure, but am concerned that I would be leaping in too soon, as AMD CPUs will be manufactured on a complete .13micron lithographic process in the very near future. I feel these .13 CPU's will be the next real overclocking ticket. Perhaps not what many of us had hoped before learning about the .13 technology in the .18 parts, but still an easy ticket to 2.5GHz+.
__________________
¤ Jeffery ¤

Wishing you were someone else is a waste of the person you are. - Kurt Cobain

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #62 (permalink)  
Old 16th November, 2001, 06:41 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Jeff - I don't own one at this very second - my replacements are being couriered to me. I've snapped 3 this week now again. I think I actually may have a record for breaking the most of them but seen as I'm now using a Celeron in a Notebook - it shows that I just can't leave things alone !
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #63 (permalink)  
Old 16th November, 2001, 07:10 PM
dimmreaper's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: road to insanity
Posts: 5,347
Send a message via ICQ to dimmreaper Send a message via AIM to dimmreaper

Quote:
Originally posted by EPoX Tech
it shows that I just can't leave things alone !
An attribute of all true overclockers! I have been changing my system configuration, and generally dinking with stuff, so much this week that my PC no longer has a chassis of it's own. It just sits here on an anti-static bag on a destop with a PSU a CD-ROM a HDA and a Floppy all plugged in to it. Perhaps when I get my two additional Panaflow 105CFM fans I have coming, I will put it back in the enclosure.
__________________
¤ Jeffery ¤

Wishing you were someone else is a waste of the person you are. - Kurt Cobain

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #64 (permalink)  
Old 16th November, 2001, 11:40 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Dimmreaper,

What are you results with your Vcore of 2.2Volts. Stable????


Paul.K
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #65 (permalink)  
Old 17th November, 2001, 01:29 AM
dimmreaper's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: road to insanity
Posts: 5,347
Send a message via ICQ to dimmreaper Send a message via AIM to dimmreaper

After roughly eight hours of continuous load, via folding@home, I am happy to report that no crashes were experienced at 2.22V!

I have just remove the Vcore hack and am testing again with the same config, except for the Vcore which is at the default. I'll let this run all night . . . . just to be all scientific and proper about this little experiment.

My new hypothesis? . . . . Good question, I'm having trouble making since of the "facts" as we know them. I think that it is possible that this is caused by something other than all the other theories that have been presented to date.

In any case, I hope that EPoX discovers the cause of the "problem" some seem to be experiencing, and resolves it through a BIOS update if possible, and if not through a new revision of the board or in the 8KHA2 . . . .

One trend I have been noticing throughout several forums, is that a lot of the people who are running the 8KHA+ with an XP are also running a GF3, and many are running WindowsXP as well. More work needs to be done on isolating variables. I have done my part, others need to carry on from here. If all those concerned attack a small piece of the puzzle, each sharing what is learned, we should be able to get a better picture of what is going on.
__________________
¤ Jeffery ¤

Wishing you were someone else is a waste of the person you are. - Kurt Cobain

AOA Team fah

Last edited by dimmreaper; 17th November, 2001 at 01:49 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #66 (permalink)  
Old 17th November, 2001, 03:33 AM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by dimmreaper
After roughly eight hours of continuous load, via folding@home, I am happy to report that no crashes were experienced at 2.22V!

I have just remove the Vcore hack and am testing again with the same config, except for the Vcore which is at the default. I'll let this run all night . . . . just to be all scientific and proper about this little experiment.

My new hypothesis? . . . . Good question, I'm having trouble making since of the "facts" as we know them. I think that it is possible that this is caused by something other than all the other theories that have been presented to date.

In any case, I hope that EPoX discovers the cause of the "problem" some seem to be experiencing, and resolves it through a BIOS update if possible, and if not through a new revision of the board or in the 8KHA2 . . . .

One trend I have been noticing throughout several forums, is that a lot of the people who are running the 8KHA+ with an XP are also running a GF3, and many are running WindowsXP as well. More work needs to be done on isolating variables. I have done my part, others need to carry on from here. If all those concerned attack a small piece of the puzzle, each sharing what is learned, we should be able to get a better picture of what is going on.
good points Jeff....We'll just have to keep after it. I do have a GeForce3 in my mix but WIn2k...not WinXP. Oh well...the search goes on. I've started to have my eye on the Abit KR7A.
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #67 (permalink)  
Old 17th November, 2001, 01:10 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

I have to note, that I too experience random reboots in 98SE when my voltage exceeds 2.05volts. We can be quite certain that the OS whether XP,2000 or 98SE has little or no role in mine and Roadrunner rebooting issue.


Paul.K
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #68 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 11:59 AM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Hi guys,


I've finally given up the ghost with this board and its Vcore mod. I just have to accept that this board will not allow a Vcore greater than 2.08volts. This is what I tried the weekend......


1) I have everything out of my case, then I proceeded to do the Vcore mod (like yours dimmreaper) using 1/4watt resistors 200,220,238and 240Kohm values respectively. Soldiered the resistor directly to pin2 and earthed it off the motherboard clamping ring. But the board gave up the ghost at 2.09volts evening with a heatsink and chipset fan on the VREG chip.

2) I then tried different combinations of resistors with my AMD Athlon 1.4Ghz in place but it too had the same disappointing result.

3) Had a old 8Mb AGP sparkle GPU so I pleased that into my
system instead but no go.

4) I even reformat and placed 98SE but still no go.....

5) Tweaked with bios changed memory etc.....


Damn board it wont put out 2.2 volts Vcore..............


Thats the end of my testings.....looks like I'm getting the Abit KR7A ......................



Paul.K
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #69 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 12:22 PM
dimmreaper's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: road to insanity
Posts: 5,347
Send a message via ICQ to dimmreaper Send a message via AIM to dimmreaper

I'm sorry to hear that your luck hasn't changed Paul, perhaps we are looking at different batches of the voltage regulator being able to supply different voltages to different degrees stability. It certainly isn't the motherboard's implementation of the regulator, I and a few others have established that.

I wonder if EPoX selected a different voltage regulator for the 8KHA2.
__________________
¤ Jeffery ¤

Wishing you were someone else is a waste of the person you are. - Kurt Cobain

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #70 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 01:00 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
Hi guys,


I've finally given up the ghost with this board and its Vcore mod. I just have to accept that this board will not allow a Vcore greater than 2.08volts. This is what I tried the weekend......


1) I have everything out of my case, then I proceeded to do the Vcore mod (like yours dimmreaper) using 1/4watt resistors 200,220,238and 240Kohm values respectively. Soldiered the resistor directly to pin2 and earthed it off the motherboard clamping ring. But the board gave up the ghost at 2.09volts evening with a heatsink and chipset fan on the VREG chip.

2) I then tried different combinations of resistors with my AMD Athlon 1.4Ghz in place but it too had the same disappointing result.

3) Had a old 8Mb AGP sparkle GPU so I pleased that into my
system instead but no go.

4) I even reformat and placed 98SE but still no go.....

5) Tweaked with bios changed memory etc.....


Damn board it wont put out 2.2 volts Vcore..............


Thats the end of my testings.....looks like I'm getting the Abit KR7A ......................



Paul.K
similiar findings here with similiar troublshooting techniques. I'm looking forward to the KR7A as well. The new Asus KT266A board is out right now. The cool thing about that one is that it supports the XP's onboard thermal diode. I've only seen a couple of reviews so far, and I'm trying to find info on voltage modifications to that board.
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #71 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 01:27 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Whats the model no. for that board Roadrunner??
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 01:58 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
Whats the model no. for that board Roadrunner??
It's the Asus A7V266-E. There's a short review here...

http://www.bench-house.com/motherboa...266-e_001.html
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 02:17 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

The onboard thermal diode reading looks good, however the board has only a 2 phase power supply .........



I'll probably wait and get the Abit KR7A......the beast of all motherboards.........
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 02:24 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
The onboard thermal diode reading looks good, however the board has only a 2 phase power supply .........



I'll probably wait and get the Abit KR7A......the beast of all motherboards.........
agreed....I'm leaning that way also.
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 02:35 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Does anyone know when the KR7A is going to be released!!!!
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 02:47 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
Does anyone know when the KR7A is going to be released!!!!
At Comdex....ABIT reps supposedly said "next week" which means perhaps some resellers may have it by Friday.
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 02:58 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Are you from the States Roadrunner????
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 03:35 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
Are you from the States Roadrunner????
yes.....South Carolina....and you Paul?....Sorry, don't recognize the flag under your Name....is that UK? <not very good with flags>
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 03:58 PM
Paul.K's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 171

Yes I agree that your not very good with flags. No I'm Irish from the small litle wee Island called Ireland. Anyway I heading over to NY city USA in December and I wondering if you can recommend anygood computer stores or Pc hardware resellers in the Manhattan area!!!!
__________________
Abit KX7-333 Athlon XP 2000+ @ 1.92GHz
Completely Watercooled O' Ya Baby!
256mb Samsung PC2700
Gf4 Ti4600
Audigy Platnium
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old 19th November, 2001, 04:33 PM
Road_Runner's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Posts: 32

Quote:
Originally posted by Paul.K
Yes I agree that your not very good with flags. No I'm Irish from the small litle wee Island called Ireland. Anyway I heading over to NY city USA in December and I wondering if you can recommend anygood computer stores or Pc hardware resellers in the Manhattan area!!!!
hehe.....I think I was thinking about DOS 1.0 the day they were covering Country flags in Geography class.

Sorry, only been to Manhatten once (great city with tons to eat, see, and do). I was on the top floor of the South Trade Center Tower at Windows on the World in April. Was a magnificent view that I'm glad I saw before it was destroyed.

I can tell you there are hundreds of small electronic/computer shops in the city in addition to the big chain stores. You can probably find a good deal on almost anything.
__________________

1800XP @ 1.79 at 2.03v on liquid
Epox 8KHA+ Running 11.5x156
Visiontek GeForce3 Ti500 @ 280/615 - 72 watt Pelt
256 Megs Corsair XMS2400
Win2K Pro
3DMark2001 - Exactly 10,000 Default
http://gamershq.madonion.com/product...&dprid=1977730
Quake3 FPS - Plenty
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Epox 8kha+ question twilson AMD Motherboards & CPUs 3 7th November, 2004 06:49 PM
Epox 8KHA+ Question hotlips69 AMD Motherboards & CPUs 0 25th April, 2004 05:20 AM
HEy Epox Guy! 8kha+ question... JTPokie EPoX MotherBoards 3 31st January, 2002 07:14 PM
Vcore Mod for Epox 8KHA Jen EPoX MotherBoards 5 2nd November, 2001 06:30 PM
Epox 8KHA+ Question? Paul.K EPoX MotherBoards 2 23rd October, 2001 02:08 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:48 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0