AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 02:31 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 3

8RDA+ you guys are my last hope!

Hello guys,

I am new to this forum, but I am impressed by what I have seen so far. I hope you can help me. I have an 8RDA+ and am frustrated at what I am experiencing.

Not only can't the multipliers be adjusted, but this mobo will not boot at any FSB settings above the default.

So far I have tried using 2600/2100/1900 XPs

Corsair XMS 2700/Corsair XMS 3200/Crucial 2100 (tried different DIMM slots too).

Tried reseating the processors/changing out heatsinks/changing out Video Cards etc.

Yes, I tried both the BIOS that shipped with this board and the new BIOS (8RDA2C10) release directly from Epox.

Anyone have thoughts on this?

Thanks in advance!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 02:40 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

If you can give a complete description of the hardware you're running in your machine, I think we could be of more help.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 02:57 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 3

Quote:
Originally posted by mookydooky
If you can give a complete description of the hardware you're running in your machine, I think we could be of more help.
Epox 8RDA+ with BIOS revision 8RDA2C10
2600 XP (default: 166*12.5)
Corsair XMS3200 C2
Antec True550 PSU
WD 30Gig HDD 7200rpm
generic floppy/CDR
Hercules Geforce 2 Ultra

I do have alternatives to all of the above mentioned components, but that is the setup I would like to end up with.

Thanks!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 03:04 AM
Member
 
Join Date: April 2002
Posts: 81

hmmm... are you in Aggressive or Optimal mode? change it to optimal
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 03:08 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 3

Quote:
Originally posted by emericana
hmmm... are you in Aggressive or Optimal mode? change it to optimal
I have tried optimal/aggressive/turbo/expert...all to no avail

Thanks
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 04:47 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Let's start with the memory. I will presume you have the XMS2700 in the 8RDA+. Set it to expert and try the following timings:

Bank cycle time (or tRAS): 6
RAS Precharge (tRP): 3
RAS-to-CAS Delay (tRCD): 3
CAS Latency: 2

Give that a shot and see where that takes you.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:28 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Chicago
Posts: 57
Send a message via AIM to mrsteel74

If I'm not mistaken I believe I saw something about the latest Bios not being able to unlock CPU's with 12.5 and lower multipliers. I might be wrong I'll look around and see what I can find.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:34 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Chicago
Posts: 57
Send a message via AIM to mrsteel74

Here's the link that provides some good info on the latest beta bios:

8rda2c16 BetaBIOS? Anyone tested already?

This is the thread I was reading that said with certain cpu's the multipiers couldn't be changed.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:54 AM
Mark099's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Maple Ridge, BC
Posts: 283

Quote:
Originally posted by mrsteel74
If I'm not mistaken I believe I saw something about the latest Bios not being able to unlock CPU's with 12.5 and lower multipliers. I might be wrong I'll look around and see what I can find.
I have an 1800+ TBred. I can use all the multipliers... 12.5 and less.
__________________
Mark099!

Athlon 64 3000+ @ 2.4Ghz | Asus K8N-E Deluxe | PNY Verto GeForce FX 5600 Ultra 128MB | 2x 256MB Kingston Hyper-X PC3700 DDR | 80GB Maxtor 8MB 7200RPM HDD | LG 24x10x40x CDRW | Iomega 250MB Zip | Landmark ATX-A70 23" Aluminum Case | Antec 550W TruePower PSU | Windows XP Pro SP1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I hope you guys can help me... janko10 EPoX MotherBoards 9 29th April, 2003 06:59 AM
EPoX guys, I need some help with the 8RDA+ Alexandrus EPoX MotherBoards 12 6th February, 2003 08:03 PM
To all the guys who said their NB got hot on the 8RDA+. mookydooky EPoX MotherBoards 18 27th December, 2002 05:54 AM
8rda+ Teething problem i hope moog2k3 EPoX MotherBoards 20 7th December, 2002 09:04 PM
I sure hope.... eobard Random Nonsense! 7 20th April, 2002 09:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:38 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0