AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:47 PM
Member
 
Join Date: March 2002
Posts: 12

Dual DDR not working

Hi ET, Holst and all,

I´ve put a new system together based on the 8RDA+, an Athlon XP 2200+ and 2 sticks of 256MB Apacer Nanya DDR266 CL2.0 memory. Everything is running in sync 133MHz FSB and Memory. BIOS is version c10.

I can put the memory sticks in any slot in any combination, doesn´t matter, the memory bandwith reported by Sandra is always around 1250MB/s. Also if I use just one stick, it's the same bandwith.

The dual ddr interface was the reason to by this board. Any clue what's going on before I have ot RMA it?

Thanks, Tom64
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:55 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Instead of Sandra, try 3DMark. Sandra is terrible for memory benchmarks.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 08:02 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Another point. Dual DDR only offers something like 3-5% performance gains. Theoretically, the dual DDR can pump 6.1GB of data per second through the SPP, but the SPP to CPU interface becomes a bottleneck. There is no way around the fact that the CPU interface only runs at 266FSB (at least for you).
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dual core or dual xeon? acgraham Intel Motherboards & CPUs 4 16th September, 2005 12:37 PM
WOrking Dual Boot dod OS, Software, Firmware, and BIOS 62 18th August, 2004 05:45 AM
Got a working dual boot dod 64 Bit computing 28 26th May, 2004 09:02 AM
Triple Duals (Dual CPU, Dual Monitor & Dual Case) IFMU Case Modifications 6 29th October, 2002 06:37 AM
dual drives or dual boot? thehandler General Hardware Discussion 12 1st April, 2002 07:16 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:32 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0