AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 03:06 PM
rainerausrs's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: germany
Posts: 10

E.T. implement vdd in bios plzzzzz

hi,

can EPOX implement a function to rise the VDD in the bios ?

greetz

rainerausrs
__________________
greetz

rainerausrs

xp2400@2,2 ghz, 2x256megs xms3500cl2@10x220sync, 8rda+@vdd mod
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 04:58 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

I dont beleve so.

There is no facility in the Vreg for any ajustments of VDD.
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 06:04 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Somewhere in Europe
Posts: 66

Just seen this at Planet 3DNow! Forums ...

http://www.planet3dnow.de/vbulletin/...5&pagenumber=6

Quote:
Hi!

Wird es in einer der nächsten Bios-Versionen für das 8rda+ möglich sein die vdd Spannung zu regulieren? Auf dem **** ist es zb möglich. Die Erhöhung der Spannung ist im mom nur durch das anlöten eines Widerstandes möglich. Die Erhöhung steigert die Stabilität und läßt auch einen FSB von mehr als 200 zu und wäre auch so Barton tauglich.

Wäre gut wenn man dieses implementieren könnte.

MfG

****

hier die kurze Antwort

Hallo,

dies wird voraussichtlich in einem neuen Bios berücksichtigt.

MfG
***** ******
ELITO EPoX Computer GmbH
*****
URL: http://www.epox.de
This german EPoX tech answered a question of a customer and wrote, that Vdd setting will be a feature in a future BIOS version for the 8RDA+ !

Is this just a fake or could this be possible?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 06:39 PM
Maverick-X's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Germany
Posts: 12

I think the E-Mail in no fake, because I also have had contact with this Epox-Support, and its the same "Mail-Style" like in the Mails I received.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 06:52 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Somewhere in Europe
Posts: 66

The style or a genuine mail is easily copied or falsified.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 07:01 PM
tweaky's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 165

I'll take that with a grain of salt but pray that it becomes a reality
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 07:10 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

"This is considered presumably in a new Bios. "

Rough translation

If it is possible to include then its to everybodys benefit, personally I dont beleve it is possible.... although id love to be wrong.

The PDf of the Vreg is here if you want to look
http://www.irf.com/product-info/data...ta/iru3037.pdf
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 07:11 PM
rainerausrs's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: germany
Posts: 10

hi,

this would be like heaven on earth:devil: :beer:

then nothings gonna stop our fsb............ :-D

greetz

rainerausrs
__________________
greetz

rainerausrs

xp2400@2,2 ghz, 2x256megs xms3500cl2@10x220sync, 8rda+@vdd mod
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 07:16 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Location: EU
Posts: 44

*Other MOBO* had implemented this option in bios.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 2nd January, 2003, 07:52 PM
rainerausrs's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: germany
Posts: 10

hi,

i know....and i hope epox will have tooooo soooooooooon

greetz

rainerausrs
__________________
greetz

rainerausrs

xp2400@2,2 ghz, 2x256megs xms3500cl2@10x220sync, 8rda+@vdd mod
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 01:45 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe
Posts: 110

To me it looks like if they are gonna put it in the BIOS
it will only work on newer revs of the board (eg. not the 1.0)
since more circuits need to be added to make it work...

(But I would love to be wrong here but I dont think so ).
__________________
Epox 9npa+ Ultra, San Diego 3700+ @ 2720MHz (1.40V) stock cooler.
Corsair value select 2x512Meg DDR400 @ 227Mhz (2.7V) 2.5-3-3-10 1T
XFX 7800GT (481/1150), 340W PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 02:39 AM
Swifty2002's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: USA
Posts: 269

that would suck...
__________________
AMD64 Venice 3200+@2500 (250x10) || Epox 9NDA3J v2.1 || 1.5GB PC3200 RAM || Inwin Q800 case || Enermax 431w PSU || ATI Radeon X800 XL AIW || Acer 226BW 22" LCD monitor || NEC 2500A 8x DVD-R/RW || WD 120gb & 80gb 7200rpm 8mb cache || 26,462 3DMark 2001 || 12,619 3DMark 2003 || 6,016 3DMark 2005 || Folding@Home 24/7...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 02:43 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 86
Send a message via AIM to dr5op3rdud3

That would really stink, i hope they dont have to make a new rev. I bought my board right when they had the v1.1 out. I wanted to make sure i had the newest, and if they have a rev, that would stink for everyone who got rev 1.1 and 1.0
__________________
1700+@1900mhz SK-7 with YS TECH 512mb Corsair 4-2-2-2 ATI 9500pro WD SE 80gig Lite-On 52x24x52 Lite-On 48x12x48
Logitech MX700 Logitech Elite Logitech z640 Samsung 955DF and 4 fans that aren't quite enough

RIP SF2
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 03:55 AM
Member
 
Join Date: April 2002
Posts: 81

i doubt it would be possile w/ a bios update, however i know for a fact that there is a User made bios out for the Abit IT7 Max that allows users to get up to 3.3v on the ram where the default is under 3.0v
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 04:12 AM
Jeff F.'s Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Location: Upstate NY, USA
Posts: 140

Hey Holst, I think you guys have a winner with the 8RDA+. The *only* things that would be great in the 2+ version would be for Vdd to either be adjustable or just increased to 1.7v or 1.75v. Vdimm to go up to the regulator limit of 3.2x volts. And a little better northbridge cooling... maybe a mounting system similar to the 8K9A2+ except also add a fan.

:beer: on the good work done so far.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 04:17 AM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 42

Quote:
Originally posted by emericana
i doubt it would be possile w/ a bios update, however i know for a fact that there is a User made bios out for the Abit IT7 Max that allows users to get up to 3.3v on the ram where the default is under 3.0v
Have you actually measured the voltage. Mine ( the other vendor )doesn't go higher than 2.92 no matter what the bios setting is.

BF.
__________________
NF7-S 1.2, 8RDA, 8RDA+, A7N8X-D, IT7, Iwill MPX2
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 3rd January, 2003, 10:17 PM
rainerausrs's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: germany
Posts: 10

hi,

E.T. is it possible do do that
__________________
greetz

rainerausrs

xp2400@2,2 ghz, 2x256megs xms3500cl2@10x220sync, 8rda+@vdd mod
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EPoX 8RDA+, BIOS ROM checksum error, Award BootBlock BIOS v1.0 FeX CRASHED! 7 24th July, 2006 01:02 PM
Flash 8kha+ bios chip with 8rda bios? RyanB18 EPoX MotherBoards 4 20th March, 2003 12:52 AM
8K3A 2912 BIOS, Highpoint 2.34 BIOS Imbedded Harryc AMD Motherboards & CPUs 5 1st November, 2002 05:33 PM
KR7a+ Bios update for highpoint raid bios inphinity EPoX MotherBoards 3 25th August, 2002 02:14 PM
Newest BIOS caused shutdown to stop working. Old bios fixed it again. Pahakurki EPoX MotherBoards 28 10th May, 2002 05:00 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:41 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0