AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 12:52 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Nottingham, UK
Posts: 13

Are 8RDA+ NForce Drivers Required ?

I don't intend to use the on-board sound, is that all these drivers are for and am I okay not installing them ?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 01:37 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

Id recomend installing all the required drivers even if you dont intend to use the onboard sound.

You can then disable unwanted features in the bios.
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 02:21 PM
Jay T's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Lake District, UK
Posts: 331

Yes, the drivers on your mobo disk are fine, but if you want to use the nVidia Unified v2 drivers from their web site, you would be better off NOT installing the nVidia SW IDE drivers as many people have had problems with these.
__________________
Epox 9NPA+ SLI
Venice 3200 @ 9 x 300
2 x 1024MB Mushkin blueline 5,2,3,2.0 (2t )
Raptor raid
2 x SATA 300GB Maxtor HDD's
Enermax 600W Noisetaker PSU
Geforce 6800GT
Audigy 2.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 03:59 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 12

Yeah, the nVidia IDE drivers are broken, they would not allow me to burn CD's and I had to go back to the native XP IDE drivers.

The other drivers are fine however, and include drivers not only for the sound but the memory controller, NIC, USB, etc. and are a must.
__________________
Epox 8RDA+
1700+ TBredA
Gainward GF3 ti200 GS
2 x 256MB Crucial 2100
Cuda IV 40 GB
LiteOn Opticals
Antec 1030 w/ Enermax 330watt psu
Thermalright SLK 800 w/ YS Tech 70mm TMD fan
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 04:17 PM
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 190

Has anyone had success with the Unified 2.0 ide drivers over the WinXP ones?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 05:52 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: North East USA
Posts: 30

No...they stink
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 06:56 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 49

There is nothing wrong with the Nvidia UDP 2.0.

There is a bug in the automatic UDP installation.


You have to re-install the IDE/ATAPI controller driver. When updating driver click on "I will choose(advanced)" - you should then see a small list - one of which is Nvidia Nforce MCP2 IDE controller. Install that and your HD's will stop being SCSI and you will options back for Primary & Secondary channels.

If you don't do this you will get disk corruptions and page faults, I know as it has happened to me.

I have run 4 OS's using the Nvidia drivers without any problems or slowdown in boot up.

And why on earth would you not want to use the fantastic on board sound? Have you heard Unreal Tournament 2003 through it?
__________________
Epox 8RDA+ Rev 1.1 Bios 3129
XP 2200+ running @ (10x200)
2 x 256mb Twinmos PC3200 (7,3,3,2)
Radeon 9600pro (Cata 3.7)
1 x 80GB Maxtor FB+ 9 8Mb
Samsung 616 DVD-Rom
Antec Truepower 430w
XP Pro SP1 DX9b
Nvidia UDP 2.03

MSI K7n2 Delta ILSR (BIOS ?)
AMD XP2500+ (10.5x200)
2x512mb PC3200 Twinmos (7,3,3,2.5)
Sapphire 9700 128mb (Cat3.7)
120Gb Maxtor SATA 8mb
80Gb Maxtor 8mb 7200rpm
Samsung 616 DVD-Rom
Samsung CD-R/RW 240SB
Antec Trupower 550w
XP Pro SP1 - DX9b
Nvidia UDP 2.45
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 07:44 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe
Posts: 110

I U want to speed up 3dhardware sound in UT2003 try this in 2003.ini file
[ALAudio.ALAudioSubsystem]
UseDefaultDriver=False

this will use Nvidias driver insted...
I get some 15 FPS boost doing this...

BTW I is EAX SB propietary or does it work on Nforce 2?
__________________
Epox 9npa+ Ultra, San Diego 3700+ @ 2720MHz (1.40V) stock cooler.
Corsair value select 2x512Meg DDR400 @ 227Mhz (2.7V) 2.5-3-3-10 1T
XFX 7800GT (481/1150), 340W PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 08:04 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe, Finland
Posts: 243
Send a message via ICQ to sirtoby

maybe we could soon expect some driver update for the chipset.. like new ide drivers?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 09:02 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 12

Quote:
Originally posted by drummerjohn
There is nothing wrong with the Nvidia UDP 2.0.

There is a bug in the automatic UDP installation.


You have to re-install the IDE/ATAPI controller driver. When updating driver click on "I will choose(advanced)" - you should then see a small list - one of which is Nvidia Nforce MCP2 IDE controller. Install that and your HD's will stop being SCSI and you will options back for Primary & Secondary channels.

If you don't do this you will get disk corruptions and page faults, I know as it has happened to me.

I have run 4 OS's using the Nvidia drivers without any problems or slowdown in boot up.

And why on earth would you not want to use the fantastic on board sound? Have you heard Unreal Tournament 2003 through it?

I will try this and post if I can now burn CD's with them. Everything else seemed fine with these drivers and they were a little faster in Sandra file system benchmarks as well as HDTach. Would be nice to get them to work with everything.
__________________
Epox 8RDA+
1700+ TBredA
Gainward GF3 ti200 GS
2 x 256MB Crucial 2100
Cuda IV 40 GB
LiteOn Opticals
Antec 1030 w/ Enermax 330watt psu
Thermalright SLK 800 w/ YS Tech 70mm TMD fan
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 13th January, 2003, 09:25 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 12

Installed the nVidia MCP IDE drivers by using device manager and updating the Standard Dual IDE Controller by navigating to the folder where I extracted the nVidia 2.00 drivers.

drummerjohn is right, they will work if installed this way and I am now able to burn CD's with them installed. Bootup and Sandra/HDTach benchmarks remain about the same however, but at least they work.
__________________
Epox 8RDA+
1700+ TBredA
Gainward GF3 ti200 GS
2 x 256MB Crucial 2100
Cuda IV 40 GB
LiteOn Opticals
Antec 1030 w/ Enermax 330watt psu
Thermalright SLK 800 w/ YS Tech 70mm TMD fan
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drivers required for an Epox EP-MVP3H-02 pipeme EPoX MotherBoards 4 21st July, 2005 01:26 AM
Modem drivers required skool h8r General Hardware Discussion 6 1st April, 2005 06:52 PM
8RDA+ v2.1: NForce Drivers - update - yea or nae? nano EPoX MotherBoards 4 15th December, 2003 03:08 AM
Getting Win98SE to work with Nforce Drivers on 8RDA+ rocky500 EPoX MotherBoards 4 30th May, 2003 07:32 AM
New nForce drivers available. mookydooky AMD Motherboards & CPUs 0 20th November, 2002 05:59 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:52 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0