AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 06:58 AM
gdeman's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 37

Corsair XMS

Corsair XMS is crashing my system at Cas 2 setting, it crashes it in 3dmark2001se and in sandra bandwidth benchmark, i have tried 5,2,2,2 ; 6,3,3,2 ; 7,3,3,2 and so far all have crashed my system i have not upped the Dram Voltage from default, is this my problem? right now my rig as been rock stable at 166FSB and is memory is at 100%. anyone have any clues? i am currently at 7,3,3,3 timings and it seems stable enough now to run the benches, the only problem i had is i crashed enough to get a corrupted windows system32 file and im supposed to attempt to repair it but other than to a reformat and clean install i dont know how. thanks
G>
__________________
EpOx 8rda+
AMD XP 2400+
visiontek gforce 4 ti 4200 128
IBM deskstar ata133 60gig
TDK velociraptor cdrw 52x
antec 450 psu
thermaltake V7+
2x256 corsair pc 2700cas2 XMS 7,3,3,3
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 10:18 AM
Jay T's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Lake District, UK
Posts: 331

Yes, you should up your ram voltage to 2.77. This is what Corsair reccommend & this mobo tends to undervolt the ram antway if the status monitor is to be believed.
__________________
Epox 9NPA+ SLI
Venice 3200 @ 9 x 300
2 x 1024MB Mushkin blueline 5,2,3,2.0 (2t )
Raptor raid
2 x SATA 300GB Maxtor HDD's
Enermax 600W Noisetaker PSU
Geforce 6800GT
Audigy 2.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 10:38 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: London, UK
Posts: 27

Yep, I'd definitely try upping the RAM voltage to 2.77.

Even when running my Corsair modules at stock speed, I had to bump them up to 2.77 to get stability.
__________________
8RDA+, XP1800+ @196FSBx9.5, 2x256-Corsair PC3200C2, 80GB Maxtor
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 07:56 PM
gdeman's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 37

hmm

ok i think i was able to go as far as 7,3,3,2.
but if i set my cpu interface and memory above optimal i get unstable. i have noticed that upping my voltage to 2.77 really means my voltage is 2.704, and setting my voltage to 2.90 actually sets it to 2.83. something is making my system very unstable at aggressive timings, i start getting alot of system file corruptions messing with it... but im kinda confused why the last memory stick i had would time at 5,2,2,2 and not give me any problems.
__________________
EpOx 8rda+
AMD XP 2400+
visiontek gforce 4 ti 4200 128
IBM deskstar ata133 60gig
TDK velociraptor cdrw 52x
antec 450 psu
thermaltake V7+
2x256 corsair pc 2700cas2 XMS 7,3,3,3
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 08:28 PM
SteveI's Avatar
AOA Staff
Tetris Champion
 
Join Date: September 2001
Location: NJ
Posts: 6,971

Re: hmm

Quote:
Originally posted by gdeman
ok i think i was able to go as far as 7,3,3,2.
but if i set my cpu interface and memory above optimal i get unstable. i have noticed that upping my voltage to 2.77 really means my voltage is 2.704, and setting my voltage to 2.90 actually sets it to 2.83. something is making my system very unstable at aggressive timings, i start getting alot of system file corruptions messing with it... but im kinda confused why the last memory stick i had would time at 5,2,2,2 and not give me any problems.
I know the feeling. My Kingston Valueram PC2700 was very happy running 200fsb @2.75v (2t w/ all else max timings.) I just started testing my XMS3200 on the same board.... it can't do it (not even 180mhz & stock timings). I have to turn off COMMAND DECODE to get it working....

There's a 35% price premium, and it can't even get anywhere near the cheap RAM.

The aggressive timings is what is probably getting to you. Rather than corrupting your windows install, try memtest in aoa files... it runs off a bootable floppy, so you don't fubar your OS trying to test. If you suspect memory problems, don't boot into windows, try to get stability with memtest first.

A lot of people have complained about compatibility with new mobos.. I tend to think it is actually marginal memory placed into mobos that can run very agressively.
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 29th January, 2003, 10:17 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: UK
Posts: 2

Well, I picked up 2x256mb of corsair xms3200 when i bought my 8rda+. It's currently running sync @ 200mhz fsb. Voltages are default, according to MBM:
VDD: 1.58
VCore: 1.63
VDIMM: 2.62

So, presumably I just got lucky, or you got UNlucky.
__________________
Epox 8RDA+ (v1.1)
XP2400+ @ 10.5x203 (1.63v)
Coolermaster HHC-L61 Heatsink (nice and quiet)
2x256MB XMS3200 sync 5,2,2,2 (2.62v)
Sapphire Radeon 9700pro
Enermax EG465AX-VE PSU
Maxtor 80gig
WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
corsair 512 LL power Hardware Hacking 2 25th September, 2003 01:22 AM
corsair memory sneakyc General Hardware Discussion 5 2nd April, 2003 02:13 PM
Corsair XMS mookydooky General Hardware Discussion 2 2nd December, 2002 09:32 PM
Need help getting most out of my Corsair Omypoo EPoX MotherBoards 1 14th October, 2002 06:18 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:19 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0