AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:02 PM
Gibber's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Location: North Wales, UK
Posts: 33

Best PSU for EPoX 8KHA+ ?

Hi there,
I was gonna go and buy a Sparkle 350watt PSU today but they're harder to get than I orginally thought in this country, now I only have about £50-65 to spend on a PSU so can anyone recommend a PSU that's an all round performer for this motherboard? I'm currently on an Athlon XP 1700+ setup with the 8KHA+ (great board)

Any help would be appreciated..
Thanks
Mark.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:12 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

I believe that CCL in the UK are vending the HEC300 LRP PSU which I have personally built into a Morgan 1.2GHz system using 8KHA - very very stable PSU in comparison to many other 300W PSU and obviously superior to any 250W PSU.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:20 PM
Gibber's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Location: North Wales, UK
Posts: 33

Hi there,
Thankyou for the quick reply
I'm seriously considering ordering this PSU that you have suggested,
Would this be fine for my system?
Specs:
Epox 8KHA+ mobo
Athlon XP 1700+
Nvidia GF2 GTS
Cheap PCI sound card
256mb crucial DDR memory
1 x cd-rw
1 x 24x pioneer slot-in cd drive
1 x 40gb quantum fireball AS 7200rpm
1 case fan (getting another 2 soon though)

Cheers
Mark
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:37 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Mr Commerford if I remember correctly,

Yeah - the PSU is fine. Remember that the critical area of the PSU only needs to be sufficient to supply the following in initial boot :

1. CPU
2. Northbridge
3. VGA
4. Memory

Only after display initialisation and BIOS transfer to memory is the full chipset initialised and the more level and regular power requirement bought into effect.

Boot up (cold or warm) and POST of the machine is the most PSU intensive operation that exists, and is where the combined wattage value of a PSU is most important.

After boot, the overall stability of the PSU becomes paramount as this is what is needed for the system to then remain stable - any spikes or troughing will cause your system to hang solid or reboot.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:49 PM
Gibber's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Location: North Wales, UK
Posts: 33

Okay I shall get that PSU now

Did I get in contact with you VIA e-mail? If so, aplogies for not being able to respond to the e-mails, Tiscali SMTP mail servers have been down for quite some time now and I haven't been able to get in reply with anyone

As regarding the other problems (the flickering display) I managed to resolve this by temporarily removing devices (power shortage problem)

And the CPU idle thing I mentioned about, I changed register 92 on WPCREDIT from 69 to E9, it enabled bit 7 (Disc when STPGNT# Detect.... command) which in effect dramatically lowered my CPU temps by 10c more more.
I later found that this gave my machine instabilities (machine resetting by self) although this could be a power supply problem in itsself
__________________

Last edited by wild_andy_c; 23rd November, 2001 at 01:53 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 23rd November, 2001, 01:55 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

No problems for no response.

I didn't know at the point of response that your PSU was so lowly specified - this is possibly throwing the whole system.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 26th November, 2001, 02:09 PM
Gibber's Avatar
Member
 
Join Date: November 2001
Location: North Wales, UK
Posts: 33

Hi there,
Just received the HEC300 watt PSU, noticed that the combined power was only 165 watt
thought it would of been more than that
As for voltages, my VIO is now @ 3.34 whereas it was 3.21-3.24 before, also my 5v rail is 4.87-4.92v under load which isnt too bad i guess
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Epox 8kha+ Boot problem Epox tech please help csonkaa EPoX MotherBoards 1 26th November, 2003 09:32 AM
Epox 8kha me3uk EPoX MotherBoards 17 9th July, 2003 03:37 PM
About Epox 8KHA+ PCI TSDgeos EPoX MotherBoards 7 15th April, 2002 08:10 PM
Epox 8kha+ The Spyder EPoX MotherBoards 1 20th March, 2002 09:14 PM
Epox Tech few problems with my setup of my Epox 8KHA+ Paul.K EPoX MotherBoards 13 18th October, 2001 07:03 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:18 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0