AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 11:19 AM
buzz_lips's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: SE London
Posts: 59

Bios Installation?

Peeps,

I have attempted to flash my bios on my Epox Board but everytime I do alt+f2 and the floppy kicks in I get the message NTLDR is missing. This hasn't harmed my rig (yet!) in any way but I am confused.

Does anyone know what this might be?

My disk with the bios file 8RDA3305 (bin file) is write protected, but that shouldn't make any difference but as I haven't done this before I don't know if the PC needs to write anything to the disk ( I cannot see why it should! :scratch: )

Please help! I hope this is a good Bios version to upgrade to, research suggests its OK as is the 1/29/03.

Is it also a good idea to reset your original bios setup, or is it ok to flash without doing this?

On another note there seems to be loads of bios versions out for this board, does the latest version incorporate all the other changes of previous updates?

Thanks

Paul
__________________
Epox 9NDA3
San Diego 3700+
1 Gig GskillLC
Club 3D X800XT
Maxtor 80 Gig Sata
Win XP SP2
Tsunami Case
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 11:41 AM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Yes, newer versions tend to incorperate previous changes. Obviously, changes will be backed out of newer BIOSes if it's found to causes problems.

As far as your NTLDR not found message - it sounds like your ALT+F2 might not be registered. When you do hit ALT+F2, you should see a line near the bottom of the screen change, to let you know the BIOS is going to enter AWDFLASH. (I think!)

Another question - is your keyboard USB or PS/2?

Áedán
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 11:57 AM
buzz_lips's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: SE London
Posts: 59

Aedan,

My keyboard can run from either but at the moment its running through one of my USB 2 Ports. It's the new Logitech Navigator Keyboard, I'm pretty sure that I had the f key lock function on (to diable all the other short cut functions of the F keys).

What do you think


Paul
__________________
Epox 9NDA3
San Diego 3700+
1 Gig GskillLC
Club 3D X800XT
Maxtor 80 Gig Sata
Win XP SP2
Tsunami Case
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 12:07 PM
Jay T's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Lake District, UK
Posts: 331

The only time I have ever seen this message was when windows XP was corrupted to due high overclocks. You may have to reinstall windows
__________________
Epox 9NPA+ SLI
Venice 3200 @ 9 x 300
2 x 1024MB Mushkin blueline 5,2,3,2.0 (2t )
Raptor raid
2 x SATA 300GB Maxtor HDD's
Enermax 600W Noisetaker PSU
Geforce 6800GT
Audigy 2.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 12:24 PM
buzz_lips's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: SE London
Posts: 59

Oh crap! Dah well, guess i'll get cracking with Toca Race Driver rather than mess up my rig! :-D
__________________
Epox 9NDA3
San Diego 3700+
1 Gig GskillLC
Club 3D X800XT
Maxtor 80 Gig Sata
Win XP SP2
Tsunami Case
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 12:42 PM
bigblue's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Keenesburg, Colorado
Posts: 49

Suggest not write protecting your BIOS floppy. When I do the "update" method via the boot-to-floppy, it backs up the "old.bin" to the floppy. Maybe it can't write the backup BIOS to the floppy?

just a thought.
__________________
P4 2.4c @800
Intel D865PERL
2x256 TwinMos/Windbond PC3200
AIW 9700 Pro (Cat 3.8/MMC 8.7)
Audigy X-Gamer
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 01:35 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Quote:
Originally posted by buzz_lips
Aedan,

My keyboard can run from either but at the moment its running through one of my USB 2 Ports. It's the new Logitech Navigator Keyboard, I'm pretty sure that I had the f key lock function on (to diable all the other short cut functions of the F keys).
Try plugging your keyboard into the PS/2 port instead, and see how that helps.

The NTLDR message is basically because the computer is trying to boot off the floppy disk. When you sucessfully invoke the ALT+F2 method of flashing, the computer won't boot from the floppy. It just drop straight into AWDFLASH, which will read the file from the floppy and flash it.

So, for whatever reason, your computer is not seeing you pressing ALT+F2.

Áedán
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 01:37 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Quote:
Originally posted by Jay T
The only time I have ever seen this message was when windows XP was corrupted to due high overclocks. You may have to reinstall windows
Nah, it's because the floppy disk was formatted using NT/2K/XP. They automatically put the boot sector on the disk, but don't put any of the other files there. Hence, if you start the machine up with a floppy in the drive you'll get that message, as NTLDR isn't on the floppy (nor is the rest of NT/2K/XP!).

Áedán
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 03:09 PM
Jay T's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Lake District, UK
Posts: 331

OK, but this could be a corrupted windows installation, although I accept its unlikely here.
__________________
Epox 9NPA+ SLI
Venice 3200 @ 9 x 300
2 x 1024MB Mushkin blueline 5,2,3,2.0 (2t )
Raptor raid
2 x SATA 300GB Maxtor HDD's
Enermax 600W Noisetaker PSU
Geforce 6800GT
Audigy 2.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 1st April, 2003, 10:29 PM
shadowdr's Avatar
Member
 
Join Date: December 2001
Location: nashville tennesse
Posts: 137

You do have awdflash,update and restore on the dsc as well as the bios.bin file?
__________________
Epox 8RDA+ 1.1 A3
2x256 twinmos 3200@8-3-3-2
Barton 2500 11x200 locked chip
2x Maxtor 80 gig DM9's SI raid0
2x Maxtor 60 gig DM9's Acard raid0
sk7 with 80 mm sunon
win 2000 pro
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Installation amarkarian Intel Motherboards & CPUs 10 22nd June, 2005 02:35 AM
SLK-900U Installation cintrone Cooling & Temperature Monitoring 3 2nd September, 2003 08:42 AM
8rda+ Installation ???'s NOHTO EPoX MotherBoards 3 6th February, 2003 02:32 PM
BIOS Installation help needed mjolnir2k EPoX MotherBoards 3 16th November, 2002 01:36 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:43 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0