AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:34 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

8k9a3+ BIOS flash failed *urgent*

hi guys

i even tried flashing my bios 8k9a3+ with the k9a33313 - but it completely failed.
it backuped my old bios but there must some errors on my disk so it stopped on flashing the new one
now i get on boot "bios rom checksum rerror" it will demand a boot disk (which i have). so i boot on w95 dos (from disk) then insert the flash disk (a new one)
after typing "awdflash" it stopps on showing "programming flash memory" with that field beyond and "write ok, update, fail"

what can i do? cmos reset wont work.
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:37 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Get in touch with your branch office - you will be able to purchase a new BIOS chip from them for a nominal charge.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:41 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

**** - i have no store here in germany 4 bios - i do not know anyone
where do i find a shop?
what else can i do?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:43 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Try to contact support@elito-epox.com
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................

Last edited by EPoX Tech; 21st April, 2003 at 03:49 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:47 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

cant you tell me where i find a store in germany or near the netherland/german border?
i dont think that support will answer me today on easter
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 03:52 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

i got a list of stores which are selling epox boards - but which of them sells bios chips?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 04:47 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

Is there a switch which will force flash bios although there are problems?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 04:52 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

another idea - is that bios chip universal? i have an unused 8k5a2+ here full working - so can i change these chips than flash the new bios to my 8k9a3+?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 05:57 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

so far - i changed thge bios chips 8k5a2+ & 8k9a3+ and i have flashed this bios. but i can not set my fsb to 133 or 166 - it stays at 100 and on boot this message popup:

warning! cpu has been changed
pls enter cpu ratio cmos setup and remember to save ...

i cant enter anything - if i set cpu clk to 166 next time it es reset to 133 but fsb stays at 100.

is there something more inside that bios chip than the biosdata i flashed?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 06:43 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

Hello ET?

no solution yet - i still need addresses of shops in germany which sell bios chips.

need still help...
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 06:47 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

As I stated - please contact your branch office at here
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 21st April, 2003, 07:07 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

done hours ago - but today is easter. I knew about some electronic and as you might read i changed chips - without any effort.
I call Epox germany tomorrow hope that they are fast with the delivery.
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 01:44 AM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

Hello.

Late again - tired.

I tried almost everything till now. changed mobo, exchanged bios chip, emergency flash. last wont work too.

if anyone need help - pls read this

emergency flash - for all who dont know this.
- unplug any cabel from hdd & cdr - only one fdd (drv a) left
- remove agp/pci (any accellerated gpu) and insert ISA gpu
- insert already made boot(able)disk with bios & flashprog
- modify autoexec.bat to load automatically the flashprog
- boot from this disk

Get the bootdisk from here
http://www.bootdisk.com/
Caldera DrDOS

add to autoexec.bat
"AWDFLASH K9A33313.BIN OLD.BIN /PY /SY /E /F"
(for update)

or this
"AWDFLASH OLD.BIN /PY /SN /E"
(for restore)

insert disk and get bootet. you can do this without any gpu (blind).

from
http://home.mindspring.com/~gainesh/vt6x4faqgh.htm
Quote:
Q - My system crashed part way through flashing the bios and now it will not boot or POST. What can I do?

A - There is still a chance to save your bios if it is a bios containing a "boot block." You must follow these directions exactly. Disconnect everything but the floppy drive and use an ISA video card and a keyboard(no hard drives, no mouse, no expansion cards). Most modern bios contain a boot block feature. When they see nothing connected to the mobo but a floppy and ISA vid card, they skip all the other bios functions and boot to the floppy. You need an ISA, non-accellerated VGA video card and an emergency flash disk. See the section on bios flashing earlier in the FAQ for instructions on how to create it. Boot from the floppy and let it run.
weird - its late - sorry
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 07:32 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

hello - its me again

i put my bios chip on the postal way to epox germany.

The answered me:
Quote:
Sehr geehrter Kunde,

bitten senden Sie den defekten Biosbaustein mit der genauen
Boardbezeichnung an folgende Adresse:

ELITO-EPoX Computer GmbH
Nürnberger Strasse 41
91257 Pegnitz
Tel: 09241-991742
Tel: 09241-991771

Für die Neuprogrammierung und Rücksendung des Bausteins berechnen wir eine Unkostenpauschale in Höhe von EUR 10,00, die Sie bitte bar dem defekten Baustein beifügen, sowie einen ausreichend frankierten und adressierten Rückumschlag.
Bitte beachten Sie, den Baustein so zu verpacken, dass beim Transport kein Schaden entstehen kann.
Wir bitten um Ihr Verständnis, dass bei Nichteinhaltung der oben
genannten Vorgehensweise eine Rücksendung des Bausteins nicht möglich ist.
>>ausreichend frankierten und adressierten Rückumschlag.

means: put 1.44 EUR stamp on it (1.44 Euro Briefmarke)
Format is supposed DIN C5 because they pack the flashed chip in a antistatic box (or something like that).

costs total 10 + 2* 1.44 EUR ~13 EUR
time: 3 workdays (1 to send + 1 to work on + 1 send it back)

I did not found any other store here in middle germany (ruhrgebiet) which have a flash programmer (o thedevice is not available for a longer period: http://www.luna-systems.de/)

A "do it sourself" prommer can be found here:
http://batronix.com/elektronik/e-shop.shtml
- Batronix EEprom Brenner 3.3:
-- 37.20 Euro (+ 8.80 EUR Hebelfassung ELK632) do it yourself
-- PLCC32-DIP32 Adapter 15 EUR
-- +Porto & postal package
Additional "Prog-Studio Software" 25 EUR not commercial (50 bugs commercial)

Total ~100 bugs to flash PLCC32. Must be worth here because i think that i am not the only lamer with a crashed bios in this region. ;p

HTH
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 08:08 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

As far as eeprom programmers go though - those are very poor units - you wouldn't be able to flash much other than ATMEL chips with them!
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 08:10 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

what chips are used on epox boards?
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 08:14 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Allsorts from SST to EON to Winbond to ATMEL to Hynix to Hyundai to MX to Intel.

What I'm trying to get at is that a cheap gang programmer will not get you very far, or very quickly. We don't make money from burning BIOS, we do probably in fact make a loss, but offer it as a service. Note that each mainboard will only run with certain BIOS chip types due to the utilistation of LPC, LIO or other bus etc. - there is a lot more to go at than just burning data to a chip.

NForce 2 SOIC for example is much different to that used on say i845PE.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 22nd April, 2003, 08:31 PM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

ok.

the point from my side is that we don't have any p.o.p. with the ability in flashing bios. i also had no reply on another board to that question.

maybe it is not the best prommer - the bigger one cost about 320 EUR so that is no opportunity to start with
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 26th April, 2003, 01:09 AM
Member
 
Join Date: October 2002
Posts: 56

Hello ET

Today (friday) came me new flashed bios chip back - works excellent. But WinXP wanted to install some new (old) drivers - my stick, my cam (both USB) had to recognize again.
__________________
Greets, Brummelchen

#specs
8k9a3+, AthlonTB 2400+, 512 Samsung DDR333, Terratec DMX xFire 1024, Maxtor 60gb/7200 on ATA-RAID, Enermax 365AX, DVD SD-1612, LiteOn 32*12*4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need 10/22 BIOS for 8K9A3+ RedRock59 EPoX MotherBoards 6 25th February, 2003 01:11 PM
failed to flash bios on 4g4a+ pcworks EPoX MotherBoards 7 24th November, 2002 02:35 PM
Failed BIOS flash on Epox 4SDA+ fearby CRASHED! 6 24th June, 2002 03:15 PM
Failed 4SDA+ BIOS flash - please help fearby EPoX MotherBoards 2 23rd June, 2002 12:05 PM
Help 8KHA+ BIOS flash failed..... Shelton EPoX MotherBoards 8 27th December, 2001 11:52 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:27 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0