AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd April, 2003, 10:28 PM
Sylvester's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: UK
Posts: 2

gamma problem Radeon 9700 & 8RDA+ r1.1 due to AGP driver ??

I have asked Sapphire, who made my Radeon 9700, why the driver slider does not operate the gamma settings correctly.

They have stated it is a problem with the drivers for the nForce2 board made by Epox.

I am using 3305 BIOS and 2.03 nF2 drivers.

Can anyone confirm this and if so what is the workaround ?

thanks


Quote:
There are problems with earlier AGP driver for your mobo.
__________________

Last edited by Sylvester; 23rd April, 2003 at 10:30 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23rd April, 2003, 11:01 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Re: gamma problem Radeon 9700 & 8RDA+ r1.1 due to AGP driver ??

Quote:
Originally posted by Sylvester
I have asked Sapphire, who made my Radeon 9700, why the driver slider does not operate the gamma settings correctly.

They have stated it is a problem with the drivers for the nForce2 board made by Epox.

I am using 3305 BIOS and 2.03 nF2 drivers.

Can anyone confirm this and if so what is the workaround ?

thanks


when you say "it is a problem with the drivers for the nForce2 board made by Epox" do you think they mean its a epox driver version problem or a epox board problem"?

1. I dont think Epox make the drivers but nvidia do
2. THis is the first such problem that I have seen of this nature which makes it more likely to be the card

Only my first thoughts have you tried a different bios and nforce drivers?
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23rd April, 2003, 11:22 PM
Sylvester's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: UK
Posts: 2

no I haven't tried other versions because everthing else works and these are reputedly the most stable BIOS and latest nForce2 drivers. Additionally I do not believe Sapphire are right.

I have since discovered that the gamma slider does work in 3dMark03 but not in games like Renegade and Eve beta.

So the question is whether it is a problem with the ATI drivers or the games IMHO and there is no reason to suspect either the card or the mobo hardware since the gamma slider does work in at least one application and if they were not operating correctly it would not work at all. So it is driver compatibility and I know I am not the first person with a Radeon #### to complain about this issue. Whether it relates to the latest nForce2 AGP drivers I do not know.

I think it is something for ATI to fix because their drivers do not offer full gamma control outside the game environment, which is what the Detonator drivers do so you pick the gamma setting before you enter the game, not as elegant but it works.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9700 pro problem with Far Cry game Everlasting CRASHED! 26 21st October, 2005 07:51 PM
Big Problem with Radeon 9700 Pro and 8RDA!!!! Please help! Trooper Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 5 16th October, 2003 02:17 AM
agp apeture 8rda+ radeon 9700 fast-- EPoX MotherBoards 8 5th June, 2003 08:54 AM
Epox 8RDA+ nForce2 and Radeon 9700 pro problem Nick EPoX MotherBoards 9 7th March, 2003 02:38 PM
?@Radeon 9700 and 8RDA+ JNav89GT EPoX MotherBoards 2 10th December, 2002 08:43 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:17 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0