AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 28th April, 2003, 02:05 PM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

RDA+ @243mhz FSB, RAM?

I`ve resived my RDA+ board 3 days ago. I did the VDD mod and the Vcore mod. I applied passive cooling on the mosfets and on the SB. NB is watercooled.
I`ve got two sticks of TwinMos PC3200 BH5, but they won`t do no more then 430mhz DC @ 2-2-7-2.
I`ve ordered two sticks of Geil PC3500 4.5ns, but I`m thinking of ordering Kingston HyperX.
Does anybody run 460mhz+ DC? What kind of sticks do you have and at what timings?
Does anybody have suggestions about what kind of sticks that preforms bests in DC?

Running 243mhz I reduced the speed to 75%. And it runs stable in Prime95!!

XP2500+ @ 243x10,5 (Vapochill PE)

Please help me out here.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28th April, 2003, 05:09 PM
Banned
 
Join Date: January 2003
Posts: 189

some boards regardless of VDD voltage and cooling just cant go high on the fsb.. ive seen highly modded boards max out at 205mhz dc and ive seen stock boards do in the 220's dc.. so if you have 2v+ on the VDD great NB cooling and your PSU is feeding the rails perfectly then its just not a board that can do 220-240 range.. ASYNC means absolutly nothing in terms of what the board can do in sync mode.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28th April, 2003, 06:13 PM
janko10's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Posts: 8

Re: RDA+ @243mhz FSB, RAM?

Quote:
Originally posted by RansoM
I`ve resived my RDA+ board 3 days ago. I did the VDD mod and the Vcore mod. I applied passive cooling on the mosfets and on the SB. NB is watercooled.
I`ve got two sticks of TwinMos PC3200 BH5, but they won`t do no more then 430mhz DC @ 2-2-7-2.
I`ve ordered two sticks of Geil PC3500 4.5ns, but I`m thinking of ordering Kingston HyperX.
Does anybody run 460mhz+ DC? What kind of sticks do you have and at what timings?
Does anybody have suggestions about what kind of sticks that preforms bests in DC?

Running 243mhz I reduced the speed to 75%. And it runs stable in Prime95!!

XP2500+ @ 243x10,5 (Vapochill PE)

Please help me out here.
For the love of god, DON'T get the HyperX!!!!!! My PC3500 HyperX won't go above 180mhz, not even one mhz more no matter what I try. See my thread here:

I hope you guys can help me...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29th April, 2003, 05:05 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 36

And the Geil probably wont be much better!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 5th May, 2003, 06:38 PM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

It seems my RDA+ won`t do no more then 223mhz sync. My 2x256MB Geil PC3500 did not help me `thing. They are running 2-3-3-6 and my 2x256MB TwinMos (BH5) runs 2-2-2-6. They preform better at half the price.
I`m returning my Geil memory!

There are still one issue, my limitation could be my XP2500+. [H] had some problems with XP2500+ when they tested 3 of them.

http://www.hardocp.com/article.html?art=NDUz

One of them would not run 200mhz FSB at all.

I`ve got hands on a XP1800+ DLT3C JHUIB. So I`ll get my answer soon.
It`s a "_25_" downgraded from XP2500+ with 266mhz FSB, that has never been released. Does anyone know how they perform?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 5th May, 2003, 07:06 PM
jimbobaggies's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: Torbay, UK. The English Riviera!
Posts: 432
Send a message via ICQ to jimbobaggies Send a message via MSN to jimbobaggies Send a message via Yahoo to jimbobaggies

I have the XP1800+, see signature!
Only run it as it came, I haven't done any mods.
Every1 I've seen posting on the forums bigs them right up.
__________________

DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D [BIOS N4LD406]
AMD Athlon 64 X2 4200+ Zalman CNPS8700 LED Cooler
OCZ (2 x 1GB) PC3200 Platinum Series EL-DDR [2-3-2-5]
XFX GeForce 7800GT Extreme LED Edition [480/1200]
Seagate Barracuda 250GB SATA II 16MB Cache
Seagate Barracuda 320GB SATA II 16MB Cache
Samsung CDDVDW SH-S203B
Antec Sonata - TruePower 2.0 550W
Samsung SyncMaster 172x


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 5th May, 2003, 07:23 PM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

I might have my hopes up, but anything lower then 2.6GHz with my Vapochill is a disappointment.
I`m running my XP2500+ @ 2.6GHz so I have to beat that !

"Old" 3DMark2k1 with 9500np and NF7-S: 19027

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6349026
__________________

Last edited by RansoM; 5th May, 2003 at 07:27 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 12:32 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Posts: 120

im guessing thats a softmodded card?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 12:58 AM
garikfox's Avatar
Banned
 
Join Date: April 2003
Location: Mesa, Az
Posts: 271

This guy is crazier then me LoL
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 01:52 AM
Member
 
Join Date: April 2003
Posts: 26

try a-data ram, dont be scared by the relatively unknowness of this ram, some of the higest fsb's on holicho's scoreboard (some at 320mhz...) were obtained with this ram
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 02:42 AM
Redrum's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: Pa.
Posts: 104

Quote:
Originally posted by reever2
try a-data ram, dont be scared by the relatively unknowness of this ram, some of the higest fsb's on holicho's scoreboard (some at 320mhz...) were obtained with this ram
Where do you get this A Data ram in the USA? I ran
(a data memory) and (a data ram) through google and found nothing..
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 04:27 AM
timbob2469's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Pa. USA
Posts: 805

I Googled up "A-DATA " and found this:
http://www.adata.com.tw/
bob
ps. I just sent a request for a catalogue, a sample and a quote. I will wait but not hold my breath. Anyone know who carries this stuff?
__________________
EP-8RDA+ v1.0 3827 bios
XP1700+ JIUHB 175 x 12.5=2187MHz. 1.75v
2 x 512MB Crucial pc3200 10, 2, 2, 2.0
THERMALRIGHT SLK900u 92mm Zalman fan, Enlight 420 watt, AIW 9000 Pro 64mb DDR agp4x, voltage mod 1.85v
Home made NB cooler
AOA Team fah

Last edited by timbob2469; 6th May, 2003 at 04:40 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 04:42 AM
Redrum's Avatar
Member
 
Join Date: October 2002
Location: Pa.
Posts: 104

Quote:
Originally posted by timbob2469
I Googled up "A-DATA " and found this:
http://www.adata.com.tw/
bob
Theres not a lot of info there. I guess I'll have to research A-Data more. Thanks for the link timbob2469!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 05:08 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: U of K
Posts: 386

Quote:
Originally posted by reever2
try a-data ram, dont be scared by the relatively unknowness of this ram, some of the higest fsb's on holicho's scoreboard (some at 320mhz...) were obtained with this ram
Is that 320Mhz DDR ? if so then that equates to 160 FSB !
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 6th May, 2003, 09:16 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

It must be 320mhz FSB (640DDR), but that seems VERY high.

Yes, it is a softmodded card. Didn`t have time to do volt mods, and now I`ve sold the card and are waiting for a 9800PRO
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 14th May, 2003, 09:26 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

It seems my RDA+ can`t go any higher then 217mhz DC (stable). I have tried "every trick in the book". I can load XP at 223mhz, but I can`t run any benchmark.

http://epostleser.online.no/MBX/ratl...MSG/1/2714.JPG
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 14th May, 2003, 10:06 AM
jcool
Guest
 
Posts: n/a

Hi Ransom,
I don't think that other Ram could help you - Winbond BH5 chips are some of the best out there.
Maybe if u could get ur hands on some of the brand new Winbond CH5 which go about 10-20Mhz more with same timings/voltage, but if ur 8RDA doesn't like more than 217 DC...
Damn.
I currently run my 2500+@11x222=2442Mhz with 2-2-2 3 Timings DC and a totally unmodified board...
My 9500np is Vmodded though and gives me about 20k in 3dmark
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 14th May, 2003, 10:45 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Norway
Posts: 10

I have a friend that does 233mhz FSB with his RDA+, not modded. I have 1.92V VDD, heatsink on SB and mosfets. Water cooling on the NB, and can`t get past 217mhz.
I have about 19600 3DMarks with a 9500np 425/310, not volt modded. This is with a XP2500+@214x12 (2.57GHz).
Video card is water cooled.
__________________

Last edited by RansoM; 14th May, 2003 at 10:47 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 14th May, 2003, 11:35 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Bulgaria
Posts: 67

With mine TwinMOS BH5 I am able to do 444 without any mods. Mine 8RDA+ is A1 steping.
__________________
EPoX EP-8RDA3+ | AMD T-Bred 1800+ @ 2656 Mhz 1.875V | Thermalright SLK800U + Tt Smartfan 2 + AS 5 | 2x256MB PC3200 TwinMOS Winbond BH5 | 17" Mitsubishi Diamond Pro 750SB Black | MSI GF4 Ti4800 VTD @ 320/720 | 80 GB Maxtor DM+ 7200 r.p.m. | Plextor PlexWriter Premium Black | Plextor PX-54TA Black | Chieftec BX-02B-B-SL + Chieftec 360W PSU + 4x Tt Smartfan 2 + Tt Perfect Light – 2xUV + 1xRed | Coolermaster Aerogate 2 Black
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 14th May, 2003, 12:02 PM
jcool
Guest
 
Posts: n/a

mine are doing exactly 444, too... with optimal setting they do 454... timings always 2-2-2 3 I would use anything else...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 09:00 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0