AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 29th July, 2003, 05:56 PM
New-b's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: Texas
Posts: 170

Nvidia 2.45

The new 2.45 Nvidia's are out http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_2.45.html
__________________
DFI NF2 Ultra Inf//mobile 2600+ @2561(11.5x222)
1gig Mushkin Black L2 3500 @ 11-2-2-2-2-13-15-E-E-F-E
ALX-800 + 80mm Tornado//Shin-etsu thermal pad
Radeon 9800pro-M(Tyan Tachyon)
2x WD 80gb HDD
Lite-on 52x32x52 CD-RW//Samsung 16x DVD
Antec SLK3700amd//550w True control
Yamaha TSS1-W 5.1 Dolby Digital/DTS Speakers & external decoder
Windows XP sp1//DX9.b//(Omega 4.2's)//2-17.bo1 bios
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29th July, 2003, 05:59 PM
New-b's Avatar
Member
 
Join Date: April 2003
Location: Texas
Posts: 170

Unfortunately........ No IDE drivers!!!
__________________
DFI NF2 Ultra Inf//mobile 2600+ @2561(11.5x222)
1gig Mushkin Black L2 3500 @ 11-2-2-2-2-13-15-E-E-F-E
ALX-800 + 80mm Tornado//Shin-etsu thermal pad
Radeon 9800pro-M(Tyan Tachyon)
2x WD 80gb HDD
Lite-on 52x32x52 CD-RW//Samsung 16x DVD
Antec SLK3700amd//550w True control
Yamaha TSS1-W 5.1 Dolby Digital/DTS Speakers & external decoder
Windows XP sp1//DX9.b//(Omega 4.2's)//2-17.bo1 bios
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29th July, 2003, 08:16 PM
MasterAtArms's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Kent, England
Posts: 700

Thx - d/ling now.
__________________
My regards and Specs
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 12:31 AM
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Vancouver
Posts: 14

No change from the previous drivers set except for the audio drivers and control panel. In fact the Ethernet drivers are of a lower version than the leaked 3.44 driver set.

But the audio drivers are a real disappointment. NVIDIA managed to fix the disappearing rear channels, but in the process managed to drop the centre channel.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 01:52 AM
Member
 
Join Date: August 2002
Location: UK
Posts: 114

Wasn't it the IDE drivers that caused the problem with the last set?

The windows default driver is pretty fast anyway, I don't think the board/nf2 could offer much extra performance for IDE as it is - it seems in line with other chipsets. Might be a bit in it for UDMA133 drive owners.
__________________
3000+ Newcastle @ 2.4Ghz, 1.6V, Watercooled
Epox 8KDAJ+
1GB Twinmos PC3200
Gainward 6800LE 16x1,6vp @ 360/840
Windows 2000 Pro SP4
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 07:47 PM
smiffy's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: Norfolk UK
Posts: 499

Anywhere else they can be downloaded from?.I can't get anything from either the primary or the 3 mirrors.Ta for any help
Smiffy
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 08:05 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Oh mannnn! This is just like what we went through with VIA when their first came chips out...Don't look for this to get better all of a sudden any time soon. IMHO
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 08:32 PM
MasterAtArms's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Kent, England
Posts: 700

Mirrors:
http://www.fileshack.com/browse.x?type=5
http://www.motherboardfaqs.com/

My USB camera stopped by recognised on the USB after I installed these, I uninstalled the USB in the device manager and now it works again.
__________________
My regards and Specs
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 10:55 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe
Posts: 110

The audio control pannel doesn´t work for me. I get an error "wrong version" or something... wierd...
__________________
Epox 9npa+ Ultra, San Diego 3700+ @ 2720MHz (1.40V) stock cooler.
Corsair value select 2x512Meg DDR400 @ 227Mhz (2.7V) 2.5-3-3-10 1T
XFX 7800GT (481/1150), 340W PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 11:12 PM
GREEKRAGE's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Greece
Posts: 97

Dunno about the rest of you guys but i think i gained some stability
in Dual channel mode.

Im now running at 212x11.5 on my Tbred 2600 (333-256 cache)

Now this was only able to work as single channel without random reboots etc. but now i can run stable at D.C successfully running benches in 3dm 2k3 and 2k1.
__________________
AMD 2600+Tb @2400 MHz (12.x200 )
Cooler: Thermalright SLK-800U (37c idle-43 load)
Epox 8RGA+ A2
2x256 PC400 DDR Kingston(11-2-2-2)(valueram)
Club3D Radeon 9700pro cooled by a GIANT2 by Thermaltake
HDD Maxtor 133 8mb cache
Case: highly modded YY cube
PSU: Levicom 420
Latest 3dmarks = 2K3 5313 and 2k1 16137
OS:Win2k(sp3)-WinXP pro
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 30th July, 2003, 11:32 PM
Leaskovski's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: United Kingdom
Posts: 43
Send a message via ICQ to Leaskovski Send a message via AIM to Leaskovski

The audio driver and control panel have to be matching versions otherwise you will get errors.

There is a lot of hoohar on nForcersHQ Forum . Loads of peps are having troubles.

Look in the drivers board, and there is a thread that might help you out.
__________________
Spec:-
9NPA Ultra | Amd A64 3000,
1GB Corsair 2.5/3/3/8,
PNY 6800GT,
Maxtor DiamondMax+ D740X 80GB UDMA133,
Seagate 7200.10 250GB
WinXP Pro - SP2.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 31st July, 2003, 12:58 AM
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Vancouver
Posts: 14

Quote:
Originally Posted by Leaskovski
The audio driver and control panel have to be matching versions otherwise you will get errors.
Beg to differ. I left the newest audio control panel installed and am using the 5.10.2934.0 audio drivers, which are the last version that screwed with the sound quality, or had problems with rear or centre channels. Everything works perfectly fine for me.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 31st July, 2003, 01:22 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe
Posts: 110

Found the problem.... I DLed th US version and somehow the audio control pannel will not work properly on non US XP. Got the International version and it works...
Thanks Leaskovski


Edit: Other than that small problem they seam to work fine. USB works both 1.1 and 2.0. I didn´t change the IDE driver tho, still running with 2.03 on that one :P
__________________
Epox 9npa+ Ultra, San Diego 3700+ @ 2720MHz (1.40V) stock cooler.
Corsair value select 2x512Meg DDR400 @ 227Mhz (2.7V) 2.5-3-3-10 1T
XFX 7800GT (481/1150), 340W PSU

Last edited by Corn; 31st July, 2003 at 12:35 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 1st August, 2003, 12:33 PM
MasterAtArms's Avatar
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Kent, England
Posts: 700

Quote:
Originally Posted by Corn
The audio control pannel doesn´t work for me. I get an error "wrong version" or something... wierd...
I installed and found the main part of the audio CP was inaccessible. Then uninstalled plus driver cab cleaner (from driverheaven) in safemode and installed again and it works.
__________________
My regards and Specs
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 1st August, 2003, 01:31 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe
Posts: 110

Anyone else having problems with "chip munk" effect when EAX is enabled (epecially in UT2k3). It seams to be more often when playing online.

(chip munk in the sense that for a breef time 0.2 s one gets massive feedback somehow in the audio sound like a squeel of a chip munk )
__________________
Epox 9npa+ Ultra, San Diego 3700+ @ 2720MHz (1.40V) stock cooler.
Corsair value select 2x512Meg DDR400 @ 227Mhz (2.7V) 2.5-3-3-10 1T
XFX 7800GT (481/1150), 340W PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 1st August, 2003, 03:30 PM
Member
 
Join Date: July 2003
Posts: 13

Better off with 3.44. They are fairly stable and the IDE driver appears to be fixed.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 2nd August, 2003, 12:39 PM
geekbyte's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Posts: 174

Im just sticking with the 2.03 until my next upgrade. I dont think for as long as Nforce 2 will be out they will have this stuff fixed. Not until Nforce 3, then you will see the sound storm taken away, with IDE Improvements.

They are not going to keep spending the money on drivers and wasting there time.

Lazy Nvidia
__________________
AMD 2500+ @ 2.1ghz (220x9.5)
OCZ Platnium PC3200 Dual DDR 512mb
Sapphire ATI 9800NP @ 390/324
EPOX 8RDA+ Nforce2
Antec True PowerSupply 380W
WD 80GB 8MB HD / Maxtor 30GB 2MB HD
Creative Audigy 2 ZS
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 2nd August, 2003, 02:43 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: U.K.
Posts: 50

Quote:
Originally Posted by Corn
The audio control pannel doesn´t work for me. I get an error "wrong version" or something... wierd...
Install the International version of 2.45. I had this problem with the english version too.

Hope this helps
__________________
Silence is golden...

XP1700+ 0310 | 200*12.5 @ 1.775v | Miro Maxxpert Watercooled - all fans @ 5v | Epox 8RDA+ - Vanteq & ram sinks | Corsair XMS3200LL 6-2-2-2 | Radeon 8500 - 310/630 - Ram sinks | Yamaha sw1000xg | Maxtor 30gig | IBM 60GXP (has failed on me twice) | Modded Enermax 350w PSU

XP2200+ 11.5*145 @ 1.4v | Retail Cooler | Abit KR7a Raid | Crucial PC2100 4 bank, cas 2, 2-5-2, 1T | ATI Rage IIc | Maxtor 30gig | Alcatel 330 USB Modem | No name 400w psu
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA vs ATI tripo Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 40 19th September, 2005 05:44 PM
Nvidia G70 GrahamGarside Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 73 14th June, 2005 08:40 PM
Nvidia G70 oliveryochest Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 6 23rd May, 2005 09:59 PM
Well Done Nvidia!!!!!!!!!! Kaitain OS, Software, Firmware, and BIOS 12 14th August, 2004 08:04 PM
nVidia Ate AMD :( whatever AMD Motherboards & CPUs 12 8th April, 2002 06:58 AM


All times are GMT +1. The time now is 10:22 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0