AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 2nd January, 2002, 08:28 PM
Member
 
Join Date: January 2002
Posts: 11
Send a message via ICQ to Speedo

Flashing bios

I own two Epox 8K7A+ boards which I will be using for SETI crunching, they both need the bios updating but as I dont have a floppy drive I was wondering if there was any other way to flash it ?
Much appreciated
__________________

Last edited by Speedo; 2nd January, 2002 at 08:33 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 4th January, 2002, 12:21 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

The only other way is to take your BIOS chips to friends house who also owns 8K7A and flash the BIOS chips in his machine after booting and removing his BIOS after a full POST in a hot swap fashion.

Due to the obvious risks involved with this practice we cannot recommend this action be taken out by an end user.

The most effective (and cheapest solution) is the simple purchase of a floppy drive.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 4th January, 2002, 12:50 PM
Random Nonsense's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: USS Great Britain, aircraft carrier, moored off the northwest coast of Europe
Posts: 3,340
Send a message via ICQ to Random Nonsense Send a message via Yahoo to Random Nonsense

or....... borrow one even cheaper!

i still cant understand the thing about having to flash from a floppy tho.... hey wait a sec! epox tech, could you do it from a CDROM? i know u can boot from one, so im guessing there is no reason why u cant flash the bios from it.. so long as you can write the bios file to the CD i think it should work....
__________________
Dual XP1600+ AGOIA "Y" @ 1875mhz WATERCOOLED 33C LOAD

Undergoing overhaul. Hard Locking to 13.5X multiplier for theoretical clockrate of 1944mhz 144mhz FSB

1X Duron 1.3 AHCLA "9" @ 1430mhz

1X Celeron 1000mhz

1X Pentium3 450 DECEASED

Folding Under AOA-UK for team 45!



"Mothers should love their babies, because then they grow up, everyone might hate them."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bios flashing bang3333 AMD Motherboards & CPUs 3 16th May, 2005 02:52 AM
Bios Flashing ajopz EPoX MotherBoards 4 20th April, 2005 12:44 PM
Flashing Bios ??? seren EPoX MotherBoards 2 25th March, 2005 06:23 PM
Bios flashing espent EPoX MotherBoards 2 23rd August, 2004 04:09 PM
Bios Flashing Fun Toasted Comp EPoX MotherBoards 4 22nd December, 2002 06:27 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:56 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0