AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 18th December, 2003, 02:36 PM
ZiK ZiK is offline
Member
 
Join Date: December 2003
Posts: 1

4PEA+ upgrade troubles

I've recently installed some new hardware in my 4PEA+ mobo, a 3.06GHz P4, another stick of 512MB 2700DDR and a Radeon 9600XT. Ever since i installed these items ive had 2 main recurring problems, both centered around the BIOS:

1. If i shutdown my pc, then turn it on again the PC thinks it has about 30 of the onboard firewire controllers, if it gets into windows it will try to install them all.... and most of the time it freezes.

2. Whenever the above happens, the Highpoint RAID controller also dies totally, not only does it not perform at the POST, but the on/off variable in the bios disappears!

The PC works absolutely fine (from what i can tell) if you have litterally just plugged in the power cord and booted it up, once you shutdown and switch on again, the above occurs, without fail. Soft resetting the PC doesn't cause the problem.

Hope someone is able to help! Thanks.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 31st December, 2003, 01:41 AM
Member
 
Join Date: December 2003
Posts: 13

ZiK, what power supply do you have? With more memory, a more power hungery cpu, and your new vid card you may be taxing your current p.s. If you weren't experiencing these issues b4 the upgrade, I'd first suspect your p.s.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 31st December, 2003, 02:31 AM
SPQQKY's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Far From Reality
Posts: 747
Send a message via ICQ to SPQQKY Send a message via AIM to SPQQKY

You may also want to update the BIOS if you haven't already.
__________________
AMD Athlon64 X2 4200+ Windsor @ 2.8GHz
DFI Infinity NF UltraII-M2
2 x 1GB Corsair XMS2 pc6400C4
BFG GeForce 8800GTS OC
Soundblaster Audigy Gamer
ENERMAX EG565AX-VEFMA2.0-SLI ATX12V 535W
3 x Seagate Barracuda 300GB SATA150
160 Gig Seagate Barracuda
Asus Ageia PhysX graphics unit
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car troubles Gizmo Random Nonsense! 15 1st March, 2007 02:36 AM
Car Troubles :( WonderBread Betty's Rants and Rages 14 2nd January, 2007 01:50 AM
New 4pea 4pea+ Bios!!!!! IBANEZ EPoX MotherBoards 6 5th February, 2003 02:41 PM
Loading Windows upgrade to upgrade? akaBruno CRASHED! 1 24th February, 2002 05:53 AM
Troubles demonX Mobile Devices and Networking 6 19th February, 2002 04:23 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:22 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0