AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 9th January, 2004, 07:46 AM
Member
 
Join Date: January 2004
Posts: 1

Problems with 8KTA3

Epox guys>

I'm tearing my hair out. I'm trying to build a database server to get started on my graduate thesis project and I keep running into problem after problem with my 8KTA3(plus?) Mobo. I bought it off a friend a while ago and it was up and running a web server for months without a hinge. But I altered the hardware setup for its new use, and everything is going haywire.

First off, I can only get it to boot clean bare bones with a PCI All-In- Wonder Radeon, HD, and an NEC EIDE CD-ROM. I need it to be networked, but when I add a NIC, it hangs with POST code 96 or 8b depending on how the sun is shining that moment. I tried two different cards, a 3COM 3C905C-TXM, and a 3COM 3C905B.

Also, I have and Adaptec SCSI adapter (model 29160) that I NEED to be on this system to host an HP SCSI CD-RW and two external Seagate SCSI HDs. Plugging this card in alone causes an instant hang and a POST code of 8b.

Pluggin both in causes a very slow boot up, and a hang at "Updating ESCD ... Success" with a POST code of 96.

There is no operating system yet (blank HD), but all hardware has been tested several times in other systems and works peachy.

I've tried loading BIOS "fail safe defaults", "optomized defaults", and even tooled around myself creating what I felt was a good custom solution. Nothing seems to allow me to get through startup.

The intended OS is freeBSD 4.9, but since I cant even get the install CD to boot, it hardly matters.

At this point any help would be amazing, since i'm about to give up and practice my karate skills on copper and solder (HIYAAA!)


-OA
Rochester, NY
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8kta3+pro problems nino2469@yahoo. EPoX MotherBoards 0 12th July, 2004 12:16 AM
Problems with 8KTA3+ fluff EPoX MotherBoards 4 22nd January, 2004 07:32 PM
8KTA3+ power/PS2 problems mb1rgw EPoX MotherBoards 4 30th August, 2002 03:52 PM
DMA problems with 8KTA3+pro BigB@dJ@y OS, Software, Firmware, and BIOS 2 25th August, 2002 09:22 PM
DMA problems with 8KTA3+pro BigB@dJ@y EPoX MotherBoards 3 24th August, 2002 10:40 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:20 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0