AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 31st March, 2004, 06:36 PM
Member
 
Join Date: March 2004
Posts: 1

4PCA3+ V2.2 SATA Raid problems

Hi Guys,

Can anybody point me in the right direction on how to install two WD 36 GB 10K Raptors in Raid? I've been trying all day long and I haven't managed it. I'm probably doing something stupid. The steps I have taken and the furthers I have come:

1. Connect the two raptors to the SATA connections
2. In BIOS put On chip Serial Ata setting to RAID
3. Started Windows XP install
4. Pressed F6 and have inserted floppy labelled Intel ICH5R
5. Continued WXP install.....but windows only finds a single 36GB HDD
6. Format partition and WXP copies setup files
7. After reboot : WXP detects error in hardware configuration...bla,bla,bla

After this I have to start all over again but I'm not going much further than this. Before the Epox I had an Abit IC7-G with which I didn't have any problems installing the SATA drives. What am I doing wrong. Should I hook up a PATA HDD and install WXP on that one and then install drivers to enable the ICH5R SATA option?

Pretty Clueless Now......and had a tooth pulled today...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2nd April, 2004, 06:49 PM
FreeBird's Avatar
Member
 
Join Date: March 2004
Posts: 3

Did you configure the RAID? After enabling RAID in the BIOS, you will see a new prompt during POST (I think it's CTRL-I). There you have to configure your RAID (RAID 0,1). After this, you could try again to install WinXP.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ep-4PCA3+ sata problems Elektro EPoX MotherBoards 2 29th October, 2004 03:28 PM
4PCA3+ and SATA RAID seanus EPoX MotherBoards 6 10th February, 2004 12:49 PM
4pca3+ rev1.2 when using sata raid fraudulent03 EPoX MotherBoards 0 8th February, 2004 12:29 PM
Problems with 4PCA3+ seeing SATA drive on boot Shiva EPoX MotherBoards 1 2nd December, 2003 09:55 AM
4pca3+ SATA RAID-1 support doesn't exist as claimed by Epox fergy AMD Motherboards & CPUs 6 26th August, 2003 07:48 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:58 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0