AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 1st July, 2004, 02:09 AM
Member
 
Join Date: June 2004
Posts: 5

Bios & Boot

My PC will not boot with external cache on all of a sudden. I have to turn it off before it will boot.

In addition, my normal video card cannot access the bios, it is just a blue screen with an equal sign. When i throw another video card in there there is no problem, i can get to the bios.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 1st July, 2004, 08:53 AM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Can you provide more detail than that? For example, the components involved. If you can, name the motherboard, processor and graphics card.

For what it's worth, it might be an issue with the graphics card, given that some of the problems go away when you put a different card in!
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 1st July, 2004, 01:43 PM
jnansley's Avatar
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 888

Once upon a time I had a P90 on a 430FX board. One day, I couldn't compile my kernel. Disabling the external cache fixed it. Eventually, I discovered that the COAST module had a big burn mark in the center of it. This probably isn't your problem though
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 1st July, 2004, 03:00 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Quote:
Originally Posted by jnansley
Once upon a time I had a P90 on a 430FX board. One day, I couldn't compile my kernel. Disabling the external cache fixed it. Eventually, I discovered that the COAST module had a big burn mark in the center of it. This probably isn't your problem though

A nice heart warming story though jnansley!!!
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 3rd July, 2004, 02:08 AM
Member
 
Join Date: June 2004
Posts: 5

Abit Ti4200 OTES
Epox 8rda3+
AMD XP 2800+

Any help would be great... im noticing a HUGE decrease in performance.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 3rd July, 2004, 02:49 AM
jnansley's Avatar
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 888

Quote:
Originally Posted by schrags11
Abit Ti4200 OTES
Epox 8rda3+
AMD XP 2800+

Any help would be great... im noticing a HUGE decrease in performance.
Are the problems independent or related? IE, if you swap the video card, does the "external cache" problem go away?

Are you running at stock speed? Also try en/disabling "ECC L2 Cache" or whatever the 8RDA3+ calls it.

This sounds like one of those annoying problems where you have to swap every component until you find the problem. So, find a buddy with a Socket A CPU and motherboard, and get ready for hours of endless frustration
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 3rd July, 2004, 02:55 AM
Member
 
Join Date: June 2004
Posts: 5

The external cache doesn't work with either video card. I swapped out the memory also. So basically i have swapped out everything except the cpu. I will swap out the cpu if needed. Running at stock speed. When i enable the external cache, L2 cache, the pc doesnt boot at all with both video cards and both memory.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bios Boot Error Oldjim EPoX MotherBoards 1 24th October, 2004 05:23 PM
Bios Boot Disk....How Do You Make One? captkirk EPoX MotherBoards 7 20th October, 2004 02:10 PM
8kta3+ bios/boot up problems silent9k EPoX MotherBoards 0 13th July, 2003 05:08 PM
Cant boot, cant flash bios, cant live, please help stallen CRASHED! 0 29th August, 2002 11:26 AM
New Bios.........Boot Sector? cpufast EPoX MotherBoards 2 21st December, 2001 05:13 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:44 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0