AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 12:22 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 12

9nda3+ won´t do htt above 270!??!

tried nearly all tweaks i found in the net, but there´s no way getting higher than 270htt!

my config:
athon64 3200+ venice
ocz pc4000 vx 2x512mb (got bigtoes sweet vdimm mod!)
bios 02/02/05

atm
http://www.directupload.net/images/0...p/4TBMtjSv.jpg

changed settings:
agp fastwrite off
agp freq to 67
sata 3+4 disabled
usb mem from "basic" to "shadow"
htt 3x

is there anything else i should try and how do i find out if my cpu or the board is making the limit?!

thx for your help!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 01:40 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

what about a lower multiplier .maybe that venice is max out.
that 3200 venic i had max out at 2300mhz. so i dont have that cpu any more.
my 9nda3+ work great at 330 mhz htt. but not much else will run that fast.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 01:44 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 12

already set rams at 166 and multi at 7, just to figure max htt out.

also used other rams (ocz tccd) with relaxed timings but it changed nothing, still running against the wall at 270...!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 02:18 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 8

put chipset volt on 1.8 for testing then lower it when u find stable htt
set LDt to 2 or 3

If you can run 2.7ghz 10x270 I would be content with that. your 3200 could have a ****ty mem controller. Its weird I have read alot about it but my 3000 venice is supposed to have a better one then a 3200 lol
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 02:20 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

you have set htt to x3 manual and not auto.
in that pic ram run cas 2.0 be sure that they run i a high cas so they not crash the pc.
you can see htt i sisoft sandra in the memory benc. 3x270=810 mhz
At x2 my board get verry unstabel
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 02:21 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Quote:
Originally Posted by navahoo
already set rams at 166 and multi at 7, just to figure max htt out.

also used other rams (ocz tccd) with relaxed timings but it changed nothing, still running against the wall at 270...!
Ah, so you are running the HTT and memory asynch to find max HTT? Try setting the memory to 133 and try again.
I had a similar situation and can get to 325HTT using the 133 divider and 275 with the 166 divider.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 07:06 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 12

just could give it 1,75vtt and htt is set to 3x. would 2x or auto be better?

i´m going to try divider 133 but if it works, does that mean i got a bad board or a lousy memcontroller in my venice?!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 29th July, 2005, 11:13 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Leave it at 3x and set the mem divider to 133. I'm not sure what it means because I'm in the same boat as you. I'm willing to try other memory modules though as mine dont go past 217Mhz 1:1 with the HTT for some reason
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 30th July, 2005, 12:10 AM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 12

made a lot of changes, vtt up to 1,75, vcore upped to 1,65, played round with htt 2x and 3x, and now i got a new highscore of 273htt! no joke!

i´m going to bed now ... crying in my pillow ... before turning of this!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30th July, 2005, 01:25 AM
SPQQKY's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Far From Reality
Posts: 747
Send a message via ICQ to SPQQKY Send a message via AIM to SPQQKY

Seems like either the max of the board or mem controller on the venice. Only way to be sure is to try a different mobo.
270 isn't really that bad as most nF4 boards are still only doing about 250, only the good boards are doing 300+.
270 is pretty good for nF3.
__________________
AMD Athlon64 X2 4200+ Windsor @ 2.8GHz
DFI Infinity NF UltraII-M2
2 x 1GB Corsair XMS2 pc6400C4
BFG GeForce 8800GTS OC
Soundblaster Audigy Gamer
ENERMAX EG565AX-VEFMA2.0-SLI ATX12V 535W
3 x Seagate Barracuda 300GB SATA150
160 Gig Seagate Barracuda
Asus Ageia PhysX graphics unit
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 30th July, 2005, 10:22 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 12

i´ll get a new cpu first, then i´ll see the result!
thought the 9nda3+ is a good board, coz lot of people pushed it over htt 300...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 30th July, 2005, 10:36 PM
Finetobe's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Denmark
Posts: 525

spqqky if navahoo only can do 270 mhz and my 9nda3+ can do 330 mhz easy.
there have to be something in bios that not is right.

bios 02/02/05 an update to 01/04/05 will be good.
__________________
2500K-4600mhz/8gb ram /2x6970.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
9nda3+ broke EPoX MotherBoards 22 7th August, 2006 06:50 PM
How to get more FSB on a 9nda3+ rev 2.1 Pt1t EPoX MotherBoards 20 8th April, 2005 03:23 PM
MBM and 9NDA3+ Matrix EPoX MotherBoards 2 18th January, 2005 12:11 AM
Please help! (9nda3+) quien sabe EPoX MotherBoards 13 17th December, 2004 10:42 AM
Ep-9nda3+ bypolar EPoX MotherBoards 76 7th December, 2004 03:42 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:18 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0