AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th August, 2005, 01:00 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 4

Anyone else having trouble with the New Epox 9NPa+ Bios that is out 07.28.05??

Tried twice now to upgrade, the last revision works fine (06.29.05) however this latest revision causes my system to reboot when trying to load windows.

I have tried modifying every setting I can think of, and I am not running anything out of spec...plus my system is rather light on periperhals so I am at a bit of a loss.

nothing major as I just flash back to the old version but wondering if others had the same problems

System specs:

AMD 64 Venice 3000
Epox 9NPA + Ultra
evga 6800gt
4 x 512 Crucial value memory
Western Digital 80gb SATA
Aopen DVD
Creative CD
Enermax 420w Noisetaker

System will get to windows screen and then just boot back to post, boots fine using the older bios.

Suggestions apprecaited, I have an email into Epox as well. Thanks
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th August, 2005, 01:25 AM
SPQQKY's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Far From Reality
Posts: 747
Send a message via ICQ to SPQQKY Send a message via AIM to SPQQKY

I had pretty bad stability issues myself. There is a new BIOS option for memory, that you could possibly try. Some said it worked for them, others said no go. It was a no go for me.
S/W Memory Hole Remapping and H/W Memory Hole remapping
Try enabling these two new options and see if it helps.
For me, I am back to the md9n5525 BIOS. It seems to work great for me.
__________________
AMD Athlon64 X2 4200+ Windsor @ 2.8GHz
DFI Infinity NF UltraII-M2
2 x 1GB Corsair XMS2 pc6400C4
BFG GeForce 8800GTS OC
Soundblaster Audigy Gamer
ENERMAX EG565AX-VEFMA2.0-SLI ATX12V 535W
3 x Seagate Barracuda 300GB SATA150
160 Gig Seagate Barracuda
Asus Ageia PhysX graphics unit
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th August, 2005, 07:29 AM
l3fty's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: So. Cal.
Posts: 43

Same thing here. Didn't want to even make it to windows.

Quote:
Originally Posted by SPQQKY
... I am back to the md9n5525 BIOS. It seems to work great for me.
Is that a moded bios SPQQKY or a typo?
__________________
Athlon 64 3200+ Venice
EPoX EP-9NPA+Ultra | 2x512OCZ pc4000
Radeon X800XL | THERMALRIGHT XP-90
WD SATA 120gig | Maxtor 200gig | OCZ 520w PowerStream
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th August, 2005, 08:08 PM
Member
 
Join Date: July 2005
Posts: 23

works just fine for me

Works just fine for me

X2 4200+
4 x 512 MB Corsair Value Ram (2T)
200 MHZ Memory (set specifically).

No overclocking.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 5th August, 2005, 10:18 PM
SPQQKY's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Far From Reality
Posts: 747
Send a message via ICQ to SPQQKY Send a message via AIM to SPQQKY

Quote:
Originally Posted by l3fty
Same thing here. Didn't want to even make it to windows.


Is that a moded bios SPQQKY or a typo?
Beta released by ET. I can send it to you if you like as it doesn't look like it is on the AOAFiles page.
It's the one that allows me to hit 320-340 HTT.
__________________
AMD Athlon64 X2 4200+ Windsor @ 2.8GHz
DFI Infinity NF UltraII-M2
2 x 1GB Corsair XMS2 pc6400C4
BFG GeForce 8800GTS OC
Soundblaster Audigy Gamer
ENERMAX EG565AX-VEFMA2.0-SLI ATX12V 535W
3 x Seagate Barracuda 300GB SATA150
160 Gig Seagate Barracuda
Asus Ageia PhysX graphics unit
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 6th August, 2005, 04:52 AM
rxu rxu is offline
Member
 
Join Date: April 2005
Posts: 125

Looks like current version of Winflash doesn't support 9npa5728 BIOS. Starting it reports "Onboard BIOS Not Award BIOS!". That's strange.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 7th August, 2005, 02:21 AM
l3fty's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: So. Cal.
Posts: 43

Quote:
Originally Posted by SPQQKY
Beta released by ET. I can send it to you if you like as it doesn't look like it is on the AOAFiles page.
It's the one that allows me to hit 320-340 HTT.
That would be cool. I'd like to give it a try. I PM'd you with my email addy.
Thanks
__________________
Athlon 64 3200+ Venice
EPoX EP-9NPA+Ultra | 2x512OCZ pc4000
Radeon X800XL | THERMALRIGHT XP-90
WD SATA 120gig | Maxtor 200gig | OCZ 520w PowerStream
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 7th August, 2005, 04:21 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

Look's like you've got 4 dimms. Don't really know anything about that BIOS seeing as how I don't have a 9NPA+ Ultra but try booting with 2 sticks and make sure it's not forcing 1t timings or anything. That's the only thing I can suggest, because the Athlon 64 memory controller, even on the venice core, can't support 1t timings at ddr400 with 4 dimms. Just a thought.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 8th August, 2005, 10:33 AM
ochest's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Vauxhall, London
Posts: 65
Send a message via MSN to ochest

The new BIOS wpn't update on my mobo using the Magic Flash utility. It downloads ok but then doesn't give me the option to install it.
__________________
I Antec NeoHE 550W I Epox EP-9NPA+ Ultra I SD 3700+ 1.475V I
I 1GB Crucial Ballistix PC4000 I X1900XT I Viewsonic VX924 I
I WD Raptor 74GB+Maxtor Diamondmax10 200GB+80GB I
I Current Speed 2695mhz (11x245) RAM @ 2.5-2-2-7 2.7V 245Mhz I
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 8th August, 2005, 01:59 PM
rxu rxu is offline
Member
 
Join Date: April 2005
Posts: 125

A question to ET, if you read this thread
When I OC my CPU, it is impossible to stay at default CPU core voltage with the latest BIOS.
If I set it to "Auto", core voltage is higher (approx. +0.1...+0.2V). So, minimal CPU core voltage I can set is +0.025. I suggest that OCed system can be stable at default CPU voltage, but can't check this. Is it possible for EPOX to add "Default" for core voltage settings or something like this ("Off", "+0.00", etc)?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 9th August, 2005, 07:29 PM
ochest's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Vauxhall, London
Posts: 65
Send a message via MSN to ochest

Quote:
Originally Posted by rxu
A question to ET, if you read this thread
When I OC my CPU, it is impossible to stay at default CPU core voltage with the latest BIOS.
If I set it to "Auto", core voltage is higher (approx. +0.1...+0.2V). So, minimal CPU core voltage I can set is +0.025. I suggest that OCed system can be stable at default CPU voltage, but can't check this. Is it possible for EPOX to add "Default" for core voltage settings or something like this ("Off", "+0.00", etc)?
I'd like that too. The Voltage issue has been raides several times but we have not heard back from Epox regarding it. On a side not the BIOS was able to be installed finally. Not sure why it would not work earlier.
__________________
I Antec NeoHE 550W I Epox EP-9NPA+ Ultra I SD 3700+ 1.475V I
I 1GB Crucial Ballistix PC4000 I X1900XT I Viewsonic VX924 I
I WD Raptor 74GB+Maxtor Diamondmax10 200GB+80GB I
I Current Speed 2695mhz (11x245) RAM @ 2.5-2-2-7 2.7V 245Mhz I
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EPoX 9NPA (J) SLI Bios 06.10.05 9SLI5A06.BIN bradmax57 EPoX MotherBoards 2 17th October, 2005 04:08 AM
9NPA+ ultra athlon 64 x2 trouble jorgeguinan EPoX MotherBoards 11 12th October, 2005 04:22 AM
Anyone else having trouble with the New Epox 9NPa+ Bios that is out 07.28.05?? bozack AMD Motherboards & CPUs 1 6th August, 2005 06:35 PM
Dual Core BIOS - 9NPA+ SLI and 9NPA+ Ultra EPoX Tech EPoX MotherBoards 46 1st August, 2005 04:52 PM
Trouble with the new bios for the 8rda+ Robin B EPoX MotherBoards 1 2nd February, 2003 12:36 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:45 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0