AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 10th November, 2005, 01:27 AM
Member
 
Join Date: November 2005
Posts: 1

9NPA+SLI newest BIOS problems

Hey guys, new to the forums.

Got a question. I'm having terrible problems overclocking. When i mean terrible, I mean, I can't o/c 1mhz with the newest BIOS update. I'm using the 9NPA+SLI board and a San Deigo core 3700+. When i first got everything put together and OS loaded, I went into the bios and just upped the CPU frequency to 210mhz, just for kicks. This was on the shipped BIOS. I left the HTT, Memory, and CPU multi all on auto and it booted fine at 2.3ghz.

Later I decided to check the newest BIOS update and got it loaded. I was curious as to how the new .5 multi's would work and stuff, however, I decided to bump the frequency to 210mhz again and leave the rest on auto, just like before, but upon reboot, I got a couple of beeps and then the POST screen said the system was in safe mode and needed to reset the settings. I've tried everything to o/c. I lowered the HTT to 3, cpu multi to 9, bumped vcore a tad and all with the same result.

I bought the CPU off a member of another forum and he said he hit 2.8Ghz no problem, so i was hoping for something close to that (2.7ghz woulda been sufficient, heck, anything really). I haven't stepped back in bios updates yet, but I was curious if anyone had any experience with the newest bios acting silly, or if anyone new of the "best" BIOS update for o/c'ing
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10th November, 2005, 04:14 PM
Member
 
Join Date: September 2005
Posts: 8

I have the latest bios and the same chip as you and am running at 237 x 11 with a vcore of + .5 (1.55) totally stable (2600mhz)
This vcore sounds high but my temps never go above 49c at full load on stock cooling which is good enough for me.
Hope this helps.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Last bios for 9NPA+ Ultra=problems booting (for me) Andrei80 EPoX MotherBoards 0 25th August, 2006 12:05 AM
Newest BIOS? oklamba EPoX MotherBoards 0 8th March, 2006 11:20 AM
Dual Core BIOS - 9NPA+ SLI and 9NPA+ Ultra EPoX Tech EPoX MotherBoards 46 1st August, 2005 04:52 PM
newest BIOS 8RDA3+ (3619) problems raidflex EPoX MotherBoards 0 27th June, 2003 11:48 PM
Newest BIOS caused shutdown to stop working. Old bios fixed it again. Pahakurki EPoX MotherBoards 28 10th May, 2002 05:00 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:18 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0