AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 06:10 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 315
Send a message via AIM to djXternal Send a message via MSN to djXternal Send a message via Yahoo to djXternal

8rgm3i and vcore

Hey guys i have an 8rgm3i which has no options in the bios for vcore adjustment, so to lower the temps some I used the pin mod to try and bring the vcore down to 1.475, this actually just held the vcore down to about 1.5v... without the pinmod the vcore runs at 1.55v (this is what its at currently since I got arctic silver), but the pinmod to raise the voltage to 1.6v did not do anything, is there anything I can do to raise the voltage on this board at all?

I use an athlon xp-m 2500+
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 07:44 PM
SteveI's Avatar
AOA Staff
Tetris Champion
 
Join Date: September 2001
Location: NJ
Posts: 6,971

The mod you are using is probably the 'safest' way. Anything else requires soldering and is messy and aproximate.

The volts are different for the mobile version, so make sure you are applying the right mod... I think the 1.85v is actually 2.0v for mobiles.... etc..etc..
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 10:33 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 315
Send a message via AIM to djXternal Send a message via MSN to djXternal Send a message via Yahoo to djXternal

i used the calculator at: http://www.ocinside.de/index_e.html (AMD Pin-Mod Guide)

Ive left all the settings on the guide at 1.7v and cycled through the different types of cpu (Barton, T-Bred, and Athlon XP) and none of them changed the pins to use... any idea why this mod might not be working?
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 10:40 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

If you just had the voltage set, selecting a different CPU won't change the voltage jumpering. All three sets of cores use the same way of signalling voltage.
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 11:44 PM
SteveI's Avatar
AOA Staff
Tetris Champion
 
Join Date: September 2001
Location: NJ
Posts: 6,971

The mobile is different. I don't think the OCinside tool was ever updated for the mobile barton.
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15th January, 2006, 11:57 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 315
Send a message via AIM to djXternal Send a message via MSN to djXternal Send a message via Yahoo to djXternal

ok looks like it works ok, just not in small increments or something, tried the 1.7v mod to see if an extreme worked, and no its running around 1.7v, still a reasonable temp for air cooled and should be watercooling this week so ill leave it there and if its too hot on water ill drop it down some....

thanks for the help
__________________
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8rgm3i djXternal EPoX MotherBoards 0 28th March, 2006 11:07 PM
8rgm3i and memory djXternal EPoX MotherBoards 0 24th November, 2005 11:27 PM
8rgm3i djXternal EPoX MotherBoards 4 18th October, 2005 01:10 PM
EP-8RGM3I And Sensor Locations djXternal EPoX MotherBoards 2 12th April, 2005 05:51 AM
MBM and EpoX EP-8RGM3I djXternal Cooling & Temperature Monitoring 6 10th April, 2005 01:34 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:02 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0