AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 26th October, 2007, 11:04 PM
scot's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: UK
Posts: 17

RAM for 8K5A3+

My apologies if this seems stupid, but "a little knowledge is a dangerous thing".....

I would like to put this old-timer back into use (with it's Athlon 64 1800+ and two 256MB sticks of PC2100 memory).

I have a surplus 256MB PC3200 that I could add.
A) Would the mobo accept it? The spec. said PC1600 - PC2700, but then that was the fastest available at the time
B) Would it run added to the PC2100 sticks?
C) Is it worth doing?
D) What I'm hoping for is the effect of 768MB of PC2100 (I suppose the PC3200 would run at the PC2100 speed?) - and a home for the PC3200.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30th October, 2007, 01:08 PM
scot's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: UK
Posts: 17

In case it helps anyone else - I found my answers in a Memory Maker's website FAQs - so, hopefully, I should be OK.

QUOTE "DDR memory was designed to be backward compatible so generally speaking, you can safely add faster memory to your computer. For example, you can install a PC3200 DDR module in a computer that calls for PC2700 DDR. However, keep in mind that faster memory will not necessarily make your system faster. You can't speed up your computer by adding faster memory if other components in your computer (your processor or other memory modules) operate at a slower speed".

Their homepage has a couple of useful tools if you don't know your mobo details, regardless of whose brand you use. They nailed my present PC right away. It is a shame not to give them credit for all the help, but I would not want to run foul of any Forum rules - you can try them all, until Bingo!

Cheers
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8k5a3+ FSB incorrect for CPU help! ritcH EPoX MotherBoards 3 2nd December, 2005 03:12 PM
Which Via 4in1 for 8k5a3+? Live EPoX MotherBoards 4 10th March, 2003 07:27 PM
8k5a3+ loop EPoX MotherBoards 6 26th December, 2002 02:25 AM
Please Help - 8k5a3+ !!! Et?? Stang_Man AMD Motherboards & CPUs 8 14th December, 2002 10:42 PM
8k5a3+? Memphis Raines EPoX MotherBoards 13 14th October, 2002 09:30 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0