AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 22nd July, 2010, 01:42 PM
Member
 
Join Date: July 2010
Posts: 1

EPoX HDD detection ?

I have a problem with detection of my hard disk.
Well here is the thing. My SATA hard disk broke down so I get a new one ATA. My windows worked perefectly untill I reset my bios... I look throue connection everything seems fine ... IDE1 to hdd IDE2 to CD... when I turn on the computer it's apear something like this

Serial-Ch0 Master : No Device
Serial-Ch1 Master : No Device

(I set 1st boot CD 2nd boot HDD) And its apear "boot from cd press any key..." I don't press nothing and after that it freeze...
And I don't know what to change in my bios to fix this non detection of my hdd... (I am usig EPoX 8VTA) Can you help me?


Thanks Mitko.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22nd July, 2010, 04:13 PM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

Your hdd is probably set to Master instead of Slave.

There should be some jumpers on the drive that allow it to be configured. There should also be some instructions with the drive indicating how to set the jumpers.

Personally, I usually set the hdd as Master and the CD as Slave, because I've had problems in the past with drives not booting properly when the CD was the Master, but in theory either way should work.

Last edited by Gizmo; 22nd July, 2010 at 04:14 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ide detection problem kingdomwinds EPoX MotherBoards 6 31st July, 2005 06:41 PM
Trouble with HD and Cd-Rom detection. Chesso General Hardware Discussion 2 26th February, 2005 06:34 AM
Epox 8rda usb detection r-6 EPoX MotherBoards 0 4th April, 2003 04:27 PM
EP BX-3 SD RAM detection DiX EPoX MotherBoards 11 13th February, 2003 03:30 PM
To Epox Tech: Memory Detection Problem. KillerMCB EPoX MotherBoards 2 6th February, 2003 08:36 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:26 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0